Valós-e a félelem, mely szerint a Fidesz a jövőbe még jobban diszkriminálni fogja a LMBT közösséget?
Riasztó jeleket látok mostanában. Nemrég volt Kövér László kijelentése, most pedig Boldog István utalhat arra, hogy a Fidesz egyre nyíltabban és keményebben bélyegezné meg az LMBT közösséget. Amit nem értek, hogy a Fidesznek miért érdeke, hogy megalázza ezeket az embereket? Miért nem tudja békén hagyni őket? Nem volt még elég a gyűlölet keltésből?
És ilyen kijelentések után mégis miért csodálkoznak azon, hogy a fiatalok tömegével hagyják el Magyarországot? Ha én meleg fiatal lennék, akkor nem bírnék itt élni tovább, megfullasztana ez a kiközösítő hangnem. Egy csomó leszbikus és meleg ismerősöm azért hagyta el Magyarországot, mert úgy érezték itthon nem lehetnek boldogok. És itt most nem csupán arról beszélek hogy nem tudtak megházasodni azzal akit szerettek, hanem arról hogy ilyen sértő kijelentésekkel alázták meg őket azok az emberek, akiknek elméletileg az lenne a feladatuk hogy egy nemzetet képviselnek. Hogyan lehet úgy képviselni egy nemzetet, ha annak meleg tagjait kinézik, megbélyegzik? Ez lenne a honfitárs szeretet? És az Európai Unió miért nem csinál semmit ilyen megbélyegző kijelentések után?
39-40! Úgy hívhatják, ahogy akarják, attól még az marad ami.
A protestánsok kapcsán pedig a lényeg az volt, hogy nem ismerik el a házasság szentségét, most egyesével nem néztem végig mindet.
Igen, éppen ez az, a lehetőség most is adott, hogy örökbefogadjanak, de a házasságban élőket részesítik elsőbbségbe, ezzel védve a gyerek érdekeit, hogy az elérhető legjobb családba kerüljenek. Ha lenne meleg házasság, akkor onnantól kezdve "diszkrimináció" lenne az mondani, hogy továbbra is a hetero házaspárok elsőbbséget élveznek.
42
"nem tanult viselkedésforma"? Vitatható LENNE, ha a liberális diktatúra nem gátolná/hamisítaná a kutatásokat.
Hiába lakik az egér is az istállóban, attól még nem lesz ló.
Értelmes meleg nem veri az asztalt, hogy házadodni akar.
Az örökbefogadás nem egy cuki, rózsaszín dolog. A családból kiemelt gyerekek 70%-a roma. Ha azt hiszed, hohy a cigányok elfogadnak lmbtq szülőket, tévedsz.
44-es!
Tudományos kutatásokat nem egyszerű hamisítani. Vagy az adatokat kell meghamisítani, hogy más eredményt kapjanak, vagy, ami még bonyolulttabb, a rossz következtetésre kell jutni a jó adatokból, úgy, hogy logikusnak tűnjön.
De még ha sikerülne is a hamisítás, nagyon gyorsan kiderülne, hogy valótlan. A szkeptikus szakértők megismételnék a kísérletet/vizsgálatot, és más következtetésre jutnának. Botrány lenne belőle. Nem érné meg.
Én nem tudom pontosan mi okozza a homoszexualitást. Senki se tudja biztosan. De az biztos, hogy nem választás. Egyrészt logikus, mert ki akar egy olyan kisebbségbe tartozni, akiket sokan lenéznek és gusztustalannak gondolnak, sőt, bizonyos országokban kivégeznek? Nem gondolnám, hogy sokan.
Másrészt tapasztalatból tudom. Mindig is fiús voltam, a matekot szerettem, rock zenét hallgattam, szoknyát alig hordtam, utáltam a sminket. Ez még nem jelent semmit, sok fiús lány van. De néha azon kaptam magam, hogy egy közeli barátnőm ajkait bámulom. Vagy hogy majdnem annyira kellemetlenül érzem magam amikor más lányok előtt öltözködöm, mintha fiúk előtt lennék. Visszatekintve a gyerekkoromra, egész egyértelmű számomra, hogy mindig is vonzódtam az azonos nem iránt is, még akkor is, amikor hittem a körülöttem lévő felnőtteknek, és azt gondoltam, hogy "nem hetero = rossz". Amikor 15 évesen végre bevallottam magamnak, hogy biszexuális vagyok, nagyon utáltam ezt magamban. Mostanra már elfogadtam, hogy ez van, ezt kell szeretni, de az elején inkább lettem volna heteroszexuális.
A homoszexualitás éppen úgy egy defektus, egy hibás genetikai program eredménye bizonyos esetekben, mint a vakság vagy hogy valakinek nincs végtagja, netán pigmenthiányos a bőre. Ettől nem lesz sem kevesebb, sem rosszabb ember - csak nem lesz olyan, mint az, amit átlagnak, normálisnak vagy egészségesnek neveznek.
De ahogyan az egészséges szemmel születettek is megvakulhatnak valami miatt, sérülhet a bőrük pigmentációja vagy elveszíthetik a végtagjukat, úgy a homoszexuálisok között is bizony vannak, akik nem annak születtek.
Extrém példa és persze nem is túl jó, de ott van a fülbevaló viselése. Minden ember úgy születik hoy a fülcimpáján nincsen luk. A társadalmi szokások azonban idővel azt várták el először egyes férfiaktól, majd éppen pont csak a nőktől, hogy lyukasszák ki és viseljenek benne fülbevalót, manapság meg már többet is. Ez csupán a társadalmi elvárások, szokások és a közösség hatása miatt alakult ki, hogy ezt tartják jónak, követendőnek.
A homoszexualitás természetes aránya igen alacsony. Ehhez képest ma sokkal többen vallják magukat annak, mert divat.
A szex, az örömszerzés nem feltétlen kapcsolódik egy nemhez. de attól, mert valaki élvezi az azonos neművel IS a szexet, attól még nem lesz eredendően, veleszületetten homoszexuális. Még akkor sem ha csak vele érzi ezt, mert lehet, hogy egy trauma gátolja meg abban, hogy az ellenkező nemmel egészséges és jó kapcsolata lehessen.
46.
Jó, ha igaz, amit a "tudományos kutatások"-ról írsz, akkor eljutottunk oda, hogy tudomány-e egyáltalán a pszichológia.
Bár szerintem elég megfontoltan és képzetten nem nehéz kutatásokat, kutatási eredményeket célzottan manipulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!