Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valós-e a félelem, mely...

Valós-e a félelem, mely szerint a Fidesz a jövőbe még jobban diszkriminálni fogja a LMBT közösséget?

Figyelt kérdés

Riasztó jeleket látok mostanában. Nemrég volt Kövér László kijelentése, most pedig Boldog István utalhat arra, hogy a Fidesz egyre nyíltabban és keményebben bélyegezné meg az LMBT közösséget. Amit nem értek, hogy a Fidesznek miért érdeke, hogy megalázza ezeket az embereket? Miért nem tudja békén hagyni őket? Nem volt még elég a gyűlölet keltésből?

És ilyen kijelentések után mégis miért csodálkoznak azon, hogy a fiatalok tömegével hagyják el Magyarországot? Ha én meleg fiatal lennék, akkor nem bírnék itt élni tovább, megfullasztana ez a kiközösítő hangnem. Egy csomó leszbikus és meleg ismerősöm azért hagyta el Magyarországot, mert úgy érezték itthon nem lehetnek boldogok. És itt most nem csupán arról beszélek hogy nem tudtak megházasodni azzal akit szerettek, hanem arról hogy ilyen sértő kijelentésekkel alázták meg őket azok az emberek, akiknek elméletileg az lenne a feladatuk hogy egy nemzetet képviselnek. Hogyan lehet úgy képviselni egy nemzetet, ha annak meleg tagjait kinézik, megbélyegzik? Ez lenne a honfitárs szeretet? És az Európai Unió miért nem csinál semmit ilyen megbélyegző kijelentések után?

2019. jún. 15. 17:41
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
74%

#30!

Azért nem értem, mert amit írtál az nem az, amit én kérdezek!

Arra vagyok kíváncsi engem mint heteroszexuális férfit miért érintene hátrányosan szerinted?

Írjál LEGALÁBB EGY KONKRÉTUMOT ha holnaptól a meleg párok is házasodhatnának.

Ne ilyen általánosságokat, hogy elértétktelendik, nem. KONKRÉTUMOT.

ha írsz valamit, amivel nekem rosszabb lesz, akkor majd elgondolkodok rajta, hogy igaz-e amit írtok. Addig csak homofóbiáról beszélhetünk felőletek.

2019. jún. 18. 09:30
 32/48 anonim ***** válasza:
50%

Ha házasodhatnának a meleg párok, akkor örökbefogadásnál egyenrangúak lennének a hetero házaspárokkal, és ez hátrányosan érintené az örökbefogadandó gyerekek érdekeit. Nekik nyilván azaz érdekük, hogy rendes családban nőjenek fel, rendes társadalmi normák közt.

2019. jún. 18. 09:59
 33/48 anonim ***** válasza:
55%

Attól mert általánosságnak nevezed, ez bizony konkrét. De akkor a kedvedért megismétlem - rád vonatkoztatva.

Ha a házasság mint intézmény gyengül - mert már nem ugyanazt jelenti, mint korábban, vagyis nem csak 1 férfi és 1 nő hivatalos kapcsolata lesz, akkor értéktelenedik az is ami a házasságra épül, vagyis a család összetartó ereje.

Ha a házasság nem értékes - hiszen nem az ha nem ragaszkodtunk hozzá eléggé, akkor nem is fontos dolog.

Ha nem fontos dolog, akkor a fiatalok nem fognak összeházasodni, minek, hiszen az csak egy papír.

Ha nem házasodnak össze a fiatalok, akkor laza kapcsolatokban fognak élni vagy aki házas, az könnyebben feladja és válik el, mert nem is olyan fontos dolog, minek ragaszkodni hozzá. Emiatt kevesebb házasság, több válás lesz. Már itt ér téged kár, hiszen a társadalmi szokások rád és a párodra is kihatnak. Vagy össze sem akartok házasodni - minek ha nem is érték, nem is fontos, vagy könnyebben elváltok - hiszen csak egy papír, minek ragaszkodni hozzá.

A kevesebb házasság, együttélések, sok válás pedig kevesebb gyermek születését hozza magával. Itt két módon ér téged, mint heteró férfit kár. Egyrészt a kevesebb gyerek neked is gondot fog okozni idősebb korodban, hiszen te is ugyanabban a társadalomban élsz, ami elöregedik, munkaerő hiánnyal fog küzdeni és kevesebb lesz a járulék fizető ami alapján majd egészségügyi ellátásban és nyugdíjban részesülhetsz. Másrészt neked kell fizetned annak a plusz költségét amivel valamennyit legalább javítani lehet ezen a problémán - most például a családtámogatásokat. Vagy később a magasabb járulékokat, adókat amíg még dolgozol hogy legyen miből működtetni az államot, nyugdíjat fizetni.

Mindezen károk nem feltételesek, nem kitaláltak. Tények, mert pontosan ez történt a rendszerváltástól 20 éven át. A házasság értékét csökkentették, emiatt nőtt az együttélések és válások száma, csökkent a házasságoké. Egyre kevesebb gyerek született és most bizony nagyon sok adóbevételt kell arra fordítani, hogy a nyugdíjakat kipótolják, mert kevés hozzá a befizetett járulék, ahogyan sok pénz kell a családtámogatásokra is hogy javuljon a születések száma. És nem csak nálunk van ez a tendencia, de nyugaton ugyanúgy, tehát nem a zorbánék találták ki.

Mindezt meg lehetett volna előzni vagy legalábbis csökkenteni, ha a házasság értékes marad.

Elég konkrét voltam?

2019. jún. 18. 10:14
 34/48 anonim ***** válasza:
46%

#33!

Megmondod hány éves vagy?

Nagyon olyannak tűnsz nekem, mint aki még nem végezte el a középsulit, és még nem látott párkapcsolatot csak filmekben, könyvekben és össze olvasott valamit pár ilyen homofób oldalon.

A felnőttkor nem így működik. A házassággal csak azt bizonyítod, hogy el vagy köteleződve a másik fél iránt, semmi többet.

Nem azért vállal senki se gyereket mert házas.

De ha ez neked nem alap, akkor kár is erről beszélgetni, majd felnősz lesz saját párkapcsolatod, és látni fogod, hogy az élet nem úgy működik, ahogy a neten mondják.

Aki normális párkapcsolatban él gyerekekkel, azt sosem érdekli igazából, hogy házasok-e se azt, hogy a melegek házasodhatnak-e. Mert az élet nem így működik.

2019. jún. 18. 12:55
 35/48 anonim ***** válasza:
40%
34-es, a 33-as sokkal inkább látja az összefüggéseket, mint te. (És ha ez számít: én lassan harminc éve végeztem el a középsulit.)
2019. jún. 18. 13:26
 36/48 anonim ***** válasza:
82%

34

Honnan jött az, hogy túl fiatal a 33-as. Komolyan!

Mert szerintem meg biztos, hogy 40 fölötti. Fogadhatunk is.

2019. jún. 18. 13:31
 37/48 anonim ***** válasza:
75%

Köszi, ez jó esett. Ennyi idősen mindig jó ha fiatalabbnak nézik az embert - még ha csak írásban is.

Amúgy lassan 48 leszek, 3 gyerekem van és 21 éve vagyok házas. Ha a mélyinterjú tovább is érdekel, előtte sok-sok évig éltünk együtt a párommal, tehát nem elképzelésem, hanem tudásom van mind az együttélésről, házasságról, családi életről is és a komoly elköteleződésről is. ÍGy hogy már 30 éve vagyunk együtt. Bár a párom nem biztos hogy ugyanezen a véleményen lenne. :)

2019. jún. 18. 13:34
 38/48 anonim ***** válasza:
40%
Na a gyöngébbek kedvéért (mondjuk itt olyan van bőven) 60%os azon van megdöbbenve gondolom, amin én is meg voltam. Hogy 46%-os tényleg elhiszi, hogy a születésszámnak és a házasságnak így van köze egymáshoz. Igen van, csak teljesen rosszul látod a sorrendiséget. Az vállal gyereket nagyobb eséllyel, aki hosszabb távra tervez ergo megházasodik. Ennek pedig köze nincsen a házasság "vélt vagy valós értékéhez" A házasság bárhogy is sipákoltok ellene, tényleg egy papír, egy szerződés, amit állambácsi ad arról, hogy két személynek köze van egymáshoz. (egyébként halkan megkérdem, hogy akkor mégis mi más szerintetek, ha nem egy papíron rögzített jogi állapot?) Le se merem írni, de nem tudom tudjátok-e, hogy jogilag tíz év együttélést, amit két tanú igazol gyakorlatilag most is kvázi házasságnak ismer el az állam, ha gyerek is lesz belőle, akkor még ennyi év sem kell. Ezt pont azért csinálja, hogy ne egy papírtól függjön mondjuk egy félig elárvult gyerek vagy az örökség sorsa. A házasság szentségét pedig csak a katolikus (nem a keresztény vallás) egyház ismeri el, ezért van az, hogy a protestánsok még templomi esküvőket is szerveznek homoszexuális pároknak, mert náluk pont, hogy egy papír a házasság. Tehát most az van, hogy megpróbáltok hazudni és kreálni egy nem létező pátoszos valamit a polgári házasság intézménye közé, ami pont annyira szent és pátoszos, amennyire egy mondjuk egy adásvételi szerződés is az. Tehát semennyire.
2019. jún. 18. 18:05
 39/48 anonim ***** válasza:

"akkor mégis mi más szerintetek, ha nem egy papíron rögzített jogi állapot?"

Aki szerint több, annak szerinted másvalaminek kellene neveznie, nem házasságnak?

2019. jún. 18. 18:14
 40/48 anonim ***** válasza:

"a protestánsok még templomi esküvőket is szerveznek homoszexuális pároknak"

A magyarországi reformátusok meg evangélikusok és baptisták is? A protestánsok nagyon sokfélék ám, nem kell mindannyiukat egy kalap alá venni.

2019. jún. 18. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!