Jól értem, hogy Karácsony Gergelynek már mindegy mi, csak legyen valami?
Pártfüggetlen válaszokat szeretnék, tegyük félre egy pillanatra az ellenszenvet/rokonszenvet.
Jól értem, hogy a 2018-as választásokon K.G. volt a miniszterelnökjelölt (most vonatkoztassunk el attól mekkora volt a realitása), most pedig főpolgármester jelölt?
Miért nem egy másik arcot indítanak erre a posztra?
Ha megkapná (megintcsak, ne nézzük az esélyeket) akkor már más fog indulni a miniszterelnöki posztra a pártjából?
Igen, jól érted, miniszterelnök-jelölt volt.
Azért őt indították, mert ő a legesélyesebb arra, hogy leváltsa Tarlóst.
Ha megnyerné a választást, nyilván nem lesz miniszterelnök-jelölt, arra más embert kell keresni majd. De sem az MSZP sem a Párbeszéd nincs olyan helyzetben, hogy bármi esélyük lenne a következő országgyűlési választáson a győzelemre, így lényegében mindegy is hogy akkor kit fognak indítani.
Egyébként én megnéztem az első előválasztási vitájukat, és valóban Karácsony a legalkalmasabb a város vezetésére. Valamennyi rálátása Kerpel-Froniusnak is van, sőt, egész jó ötletei vannak és reálisan látja a dolgokat. (Volt olyan kérdés amire azt felelte hogy megvalósítaná, de nem biztos, hogy a ciklus végéig sikerül neki)
Kálmán Olga meg össze-vissza ígérget mindent, szerintem 5 év alatt csődbe is vinné a várost. Nem tudom honnan szerezne egyáltalán annyi pénzt amivel minden megvalósítható lenne amit elmondott.
Illetve zöldíteni akarja a várost és igyekszik nagyon-nagyon zöldnek tűnni, ezért kijelentette, hogy soha többé nem fogja hagyni hogy akár egyetlen egy fát is kivágjanak.
Majd később egy másik kérdésre azt felelte, hogy a körgyűrűt be kellene fejezni végre. Mondanom sem kell hogy az útépítés néha (elég gyakran) fakivágásokkal is jár... De volt még pár hasonló ígérete, amivel nagyon túl akarta szárnyalni a másik két jelöltet, csak éppen már egy álomvilágba lépett velük, ahol bármit megtehet.
Gergo legalabb tudja mit akar.
Olgika nagykepu lekezelo es csak betanult sablont fuj...de azt se tudja mit akar.
Ponius meg csak ugy van...semmi sulya.
Ha egy politikus valamihez ért akkor folyamatosan csinálja. Ők a szakpolitikusok pl. Varga Mihály. Aki semmihez sem ért azt bármilyen pozicióra ki lehet nevezni. Ők a pártpolitikusok pl. Rogán vagy Karácsony. Vagy Pelikán József.
Sajnos ő vannak többen.
Attól, hogy akkor Karácsony volt tényleg az aki a legalkalmasabbnak tűnt még egyáltalán nem biztos, hogy alkalmas a főpolgármesterségre. Attól mert 4-ünk közül én futok a leggyorsabban még közel sem tudok úgy futni, mint ami egy futóverseny megnyeréséhez kellene. Persze ettől még lehet hogy őt választanák meg többen, hiszen sok embernek nem ez számít, nem a képessége miatt szavazna a jelöltre.
"Majd később egy másik kérdésre azt felelte, hogy a körgyűrűt be kellene fejezni végre. "
A körgyűrű már régen be lenne fejezve ha a sötétzöldek nem gördítenének mindig akadályt az útjába. A környezetvédőkkel nem tudnak megegyezni abban hogy mi legyen a nyomvonal - mert a maradék részen mindenképpen rengeteg fakivágást, erdőkön való áthaladást jelent az építés - hiszen ez a terület nagyrészt ilyen dombos, erdős területből áll. Szóval igazad van, vicces hogy ennyire következetlen még pár mondatán belül is.
"ekik sokkal fontosabbak a luxus gigaberuházások, mint a budai vár, a Kossuth tér meg a városligeti izé, ami persze szépek és jók, de talán lenne fontosabb is."
Mondjuk olyasmire gondolsz, mint a Széll Kálmán tér átépítése, a Várkert bazár, a Duna aréna, a Puskás stadion, a Zeneakadémia, az Opera felújítása, a Groupama aréna, a testnevelési Egyetem campusa, A SOTE központi betegellátó épülete, a kardiológia Intézet felújítása, a dél-budai nagy kórház építése, az MTA Természettudományi Kutatóközpontja, a Komjádi, Hajós, és Széchy-uszoda és a Margit-sziget felújítása? Vagy a Millenáris park fejlesztése, az M0 felújítása, új szakaszainak megépítése, a fonódó villamos kiépítése, az 1-es villamos vonalának megújítása? Esetleg ilyen lenne a Szépművészeti múzeum felújítása, a József nádor tér megújítása alatta mélygarázzsal, vagy a Dagály fűrdő?
Ezek ugyebár fontosak? Akkor jó, ugyanis ezeket IS megcsinálták már és folyik tovább rengeteg más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!