Mit lehetne egy olyan szlovákkal kezdeni, aki mindenhol
átírja a történelmi Magyarországgal kapcsolatos
információkat?
Figyelt kérdés
Sajnos nem tudom mit lehetne kezdeni vele. Minden egyes internetes anyagban átírja a Magyarországról szóló anyagokat, például az online Encyclopedia Britannica információit. Ott azzal kezdi, hogy Magyarország már a megalapításától kezdve egy soknemzetiségű állam volt, amelyben a latin volt a hivatalos nyelv és a magyarokkal azonos jogállást kapott minden nemzetiség. Ezt pedig hiteles forrásként felhasználva többek között wikipédiát is átírta már több alkalommal, ahol a "Kingdom of Hungary" szócikket ezzel kezdte, tovább újabban már "Kingdoms of Hungary" megnevezést használ, mivel valahol rábukkant, hogy egy középkor szerző Magyarország mellett felsorolta Tótországot, Szlovákországot, Horvátországot, Erdélyt stb. és ezt úgy értelmezi, hogy több ország uniója volt. Próbáltam egyszer-kétszer átírni, de nem sokáig marad úgy (az előbb is javítottam két hiteles forrással, de gondolom mindjárt lekapják). Továbbá valamilyen okból a teljes mai Lengyelországot is a régi Magyar Királyság részeként tünteti fel, gondolom ezzel is növelni akarja a nemzetiségek számát. Ja meg szándékosan más nyelven hivatkozik a városokra is, például a főváros Pozsony helyett Pressburg vagy éppen Temesvár (1315-1323) helyett Timisoara.
Persze az egész világ hazudik csak nálunk tudják és tanítják az igazságot. Kár hogy bizonyíték nincs rá hogy igazunk van, az ellenkezőjére meg kismillió.
2019. jún. 9. 19:56
12/19 anonim válasza:
Egyáltalán nem. Ők a francia forradalomtól számítják magukat. Az előtte lévő eseményeket mint a terület története tanítják de nem mossák össze a francia nemzetiséggel és pláne nem a francia nemzetállammal. Szóval ne hazudozz.
Csehszlovákia nem volt soknemzetiségű állam? Többen voltak a németek, magyarok és rutének, mint akikről elnevezték az államot. Akkor nekünk is magyar államként kellene tanítani?
2019. jún. 9. 20:00
14/19 A kérdező kommentje:
Szerintem meg ők a hülyék, mivel folyamatosan ellentmondanak maguknak.
Azt mondják nem léteztek nemzetiségek a középkorban, ezért nem is lehetne magyar államnak nevezni.
Aztán a tankönyvekben meg az van, hogy "szlovákok a középkori Uhorszkó-ban" (Uhorszkónak nevezik a magyar királyságot). Most akkor a szlovákok mégis léteztek? Ja persze, akkor igen, ha az nekik kedvező. Meg Szvatopluk morvái is szlovákok voltak.
2019. jún. 9. 20:03
15/19 progizo válasza:
Tipikus példája a történelem nélküli tótok izgágáskodásának. Szerintem kitartóan át kell írni a hazugságait, hadd főjön a levében.
De lehetne írni közvetlen a wikipédia fenntartóinak, hogy állítsák már le.
Mondjuk azokat is sajnálom, akik ilyenből tájékozódnak, mint a wikipédia, mert ez röhej, hogy boldog-boldogtalan mindent beleírhat.
2019. jún. 9. 20:07
16/19 anonim válasza:
Fel lehet hozni lengyelországot. Ők is ezer éves államot hazudnak maguknak közben inkább volt nyugat litvánia mint egy különálló egység meg aztán megszűnt és az I. Világháború után hozták létre mert minden vesztest büntetni akartak és csak úgy lehetett ha egy országot ott létrehoztak, majd a II. világháború után eltolták nyugatra 200 kilométerrel hogy a németeket megbüntessék a szovjeteket meg megjutalmazzák. És akkor ezt kéne ezer éves nemzetileg homogén őskeresztény államnak elfogadni. Egy rossz vicc.
2019. jún. 9. 20:07
17/19 progizo válasza:
#12.: nézd, kedvesem, lehet, hogy a patkányforradalmukkal megszűnt jogutód nélkül a francia királyság, de ez az ő bajuk, ettől még ők utána kíméletlenül elnyomták a nemzetiségeiket.
Mi viszont nem tagadjuk meg a múltunkat sem Szent István, sem a Honfoglalás óta.
Ez van.
2019. jún. 9. 20:12
18/19 A kérdező kommentje:
Dehogy onnan tanítják, akkor mi a búbánatnak IX. (Szent) Lajos a francia állam egyik védőszentje, aki ha jól tudom a 13. században élt?
2019. jún. 9. 20:14
19/19 anonim válasza:
# 5/18
Nyelvújjitás volt két jével mi? Ujj a kezeden van Kazinczy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!