Gyurcsány amikor hatalmon volt akkor is ilyen határom túli magyar ellenes volt vagy nemrég kezdte?
21
"VALAHA" élt-e Svédországban?
Mert a külhoni magyarok MAGYARORSZÁGON éltek, ugyanazon a helyen, mint most, csak a határt rakták át a fejük fölött. (Most attól függetlenül, hogy jog és igazság nélkül.)
Ez nem igaz!
Megkérdezhetem, hogy milyen célból hazudsz?
A közvetlen szomszédaim 15 éve települtek haza Svédországból (20 év ott élés és állampolgárság után) és egy szavazást nem hagynának ki, ami Svédországhoz kapcsolódik,
A 40 éve Magyarországon élő kettős állampolgár olasz sógorom minden alkalommal megy szavazni a követségre, amikor az olaszoknál választások vannak.
Ismétlem:
A szavazati jog nem lakcímhez, hanem állampolgársághoz kötött, a világon mindenütt! ... még a svédeknél is!
24-es vagyok és egy kis kiegészítés a tévedések elkerülése végett:
Ugyanúgy járnak a gyerekeik is szavazni, akik szintén állampolgárok a szüleik után, holott egy percet nem laktak Svédországban, mert hazatelepülésük előtt 10 évig voltak diplomáciai szolgálatban a szülők Ausztriában.
#24 és #25:
Hát itt nem ezt írják. A szülők természetesen szavazhatnak mert ÉLTEK SVÉDORSZÁGBAN. A gyerekeknek nem lehet hogy volt valamikor bejelentett svéd lakcímük?
Természetesen vannak még rajtunk kívül országok, ahol állampolgárság = szavazati jog, de nem mindenhol. És mondhatsz bármit, én baromira nem értek egyet azzal, hogy olyanok szavazhassanak a magyar választásokon, akik soha nem éltek itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!