Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsány amikor hatalmon...

Gyurcsány amikor hatalmon volt akkor is ilyen határom túli magyar ellenes volt vagy nemrég kezdte?

Figyelt kérdés
2019. jún. 6. 22:22
1 2 3
 1/26 Senki0608 ***** válasza:
84%
Sztem az ő kormányzása alatt volt az hogy lett volna lehetőség a határon túli magyaroknak automatikusan magyar állampolgárságot kapni,de elutasította.Lehet hogy baromságot írok,nem vagyok benne biztos
2019. jún. 6. 22:33
 2/26 anonim ***** válasza:
53%

[link]

A 2004-es népszavazás szólt arról amit az #1-es írt.

Az első Orbán kormány megkezdte a magyar nemzet egyesítését - az unióba való belépésnek is ez volt sokak számára a mozgató rugó, hogy végre a határok eltörlése történik meg anélkül, hogy más országokkal konfliktusba kerülnénk. Akkor még a magyaroknak csak érdekképviselete volt világszerte és a magyar kormány segítette őket néha. Az Orbán kormány megmutatta, hogy lehet erősebben is képviselni őket, segítséget is nyújtani nekik. Hogy a magyar kormány olyan is lehet, amelyiknek ők, a határon túli magyarok is fontosak - hiszen magyarok.

A 2002-es választási kampányban már megkezdték a határon túliak elleni uszítást, gyűlöletkeltést a ballibek. majd kormányon teljesen elfordultak tőlük, sem támogatást nem adtak, sem fel nem szólaltak az őket ért támadások miatt 2002 után.

A Magyarok Világszervezete úgy gondolta, hogy akkor megpróbálnak magyar állampolgárságot szerezni és így némi védelemhez, segítséghez juttatni olyan magyarokat is akik nehéz területeken éltek. Innen indult a népszavazási kezdeményezés. A népszavazás december 5-én volt. Gyurcsány akkor már megpuccsolta Medgyessyt és a kampány alatt, szeptembertől már ő volt a miniszterelnök. Az egyik nagy mondása volt éppen a pártjának, hogy majd jön 23 millió román és elárasztja az országot ha az emberek megszavazzák nekik az állampolgárságot.

Szóval igen, gyurcsány és pártja már régóta csinálja ezt - tulajdonképpen úgy helyes, hogy mindig is ezt csinálták.

2019. jún. 6. 22:56
 3/26 anonim ***** válasza:
40%
Jajj, hagyjuk már ezt hogy a jóságos Orbán Viktor segít a határon túli magyarokon. Csak a szavazataik kellenek a felcsútinak, semmi más.
2019. jún. 6. 23:34
 4/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld kéz.

3-as most nem Orbánról volt szó hanem Gurcsányról.

2019. jún. 6. 23:51
 5/26 anonim ***** válasza:
23%

Gyurcsány sosem volt a határon túli magyarok ellen, a szavazási joguk ellen volt. Én és még sokan mások érzünk a kettő között különbséget, mások nem, ebből adódik a konfliktus.

Az összes többi része a dolognak pedig már csak politikai sallang, a saját pozíciójuk érdekében. Gyurcsány ijesztgetett a 23 millió románnal, Orbán pedig úgy tett, mintha fikarcnyit is érdekelte volna őket. Azóta Gyurcsány felszólalt a migránsok érdekében, Orbán pedig már országhatáron belül is kirekeszti az embereket, ha nem vele értenek egyet. Szóval az egész vitának annyi értelme van, amit az első bekezdésben felvázoltam, minden más pedig csak a pillanatnyi érdekek politikája.

2019. jún. 6. 23:53
 6/26 anonim ***** válasza:
54%

Gyurcsány rendszeresen románnak, szlováknak, stb hívja a külhoni magyarokat. Mi ez, ha nem magyar ellenesség?

Mindig is "internacionalista" volt, mint elvhű kommunista. Ahogy az a himnuszukban, az Internacionáléban van.

Sőt, nem is csak határon túli magyarellenes, nem most kezdte mondogatni, hogy mások mennyivel szebbek-jobbak-okosabbak nálunk.

2019. jún. 7. 00:18
 7/26 anonim ***** válasza:
46%

"Gyurcsány sosem volt a határon túli magyarok ellen, a szavazási joguk ellen volt"

Jó ember... 2004-ben volt egy népszavazás, hogy megkaphassák-e könnyített módon a magyar állampolgárságot. Gyurcsányodék meg ezzel a mocskos uszítással kampányoltak:

[link]

A szavazati joggal én sem értek egyet, de azért ez tényleg gyalázat... Ezt tanulta el a fityisz, és ebből lett a migránskampány....

2019. jún. 7. 00:51
 8/26 A kérdező kommentje:
A kampánynak volt is hatása mert ha jól tudom leszavazták akkor. Pedig aki akart addig is ment dolgozni az anyaórszágba, állampolgárság ide vagy oda.
2019. jún. 7. 01:19
 9/26 anonim ***** válasza:
61%

Az senkit nem zavar, hogy az egész világon, az összes országban szavazhatnak annak állampolgárai, függetlenül attól, hogy abban az országban élnek, vagy laknak?

Csak a magyaroknak lenne ez tilos, mert a Böszme népének nem tetszik?

2019. jún. 7. 01:22
 10/26 mindentudó99 ***** válasza:
48%
Gyurcsány mindig is magyargyűlölő volt. A határon túli magyarokat elutasította bezzeg a migránsokat tárt karokkal várta várná. Jellemtelen ember. Nálunk külömb helyen az ilyen bitófán végzi.
2019. jún. 7. 05:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!