Nem hiányoljátok a Momentum programjából a szociális és a munkások életét jobbá tevő intézkedéseket?
A lényeg,hogy a Momentum szétzúzta annak a reményét,hogy egy szociális párt fogja leváltani a Fideszt.
Ott volt a Jobbik,a legerősebb ellenzéki párt,ami egy munkásokat támogató párt.Meg ott volt a szociáldemokrata MSZP.Vagy a nagytőke ellenes LMP.
A Momentumnak szétverte őket,a munkásokat támogató,tőkét korsában tartani akaró ellenzék helyett lett egy neoliberális ellenzék.
Én ezért haragszom rájuk.
Szétverte őket? Hogyan verte szét őket? Ezek belülről omlottak össze, a Momentumnak nem volt ráhatása. Elvitte más pártok szavazatait? Igen. De ez a szavazók döntése volt és közrejátszik, hogy a többi párt nem tudta megtartani a bizalmukat.
Olyan dolog miatt haragszol rájuk, amiről aztán tényleg nem nagyon tehetnek.
Amíg nem volt Momentum,addig volt egy erős,19%-os Jobbik,egy 11%-os MSZP.
Most meg padlóra küldte őket a Momentum.Én azt hittem azért akarjuk leváltani a Fideszt,hogy legyen magasabb fizetés,erősebb szociális háló,nyugdíj stb..
De erre jött a neoliberális Momentum és földbe döngölte a számomra szimpatikus pártokat.
Azért nem is érdemes leváltani a Fideszt,hogy újra egy SZDSZ-hez hasonló neoliberális kormány legyen.
"Valószínűleg a Momentum és a DK összeállnak és megint ugyan az az a neoliberális MSZP-SZDSZ koalíció lesz (csak más néven) mint akik 2006-2010 közt tönkretették az országot és a baloldalt.Ezt akarjátok?"
Eddig az volt a baj, hogy az MSZP-től elvették az esélyt, hogy kormányra jusson, most meg az a baj, hogyha visszajönne az amikor kormányon voltak. Ki érti ezt?
"Az akkori gyurcsányista MSZP nem egyenlő a maival.Ma a DK és a Momentum képviseli,amit az akkori MSZP-SZDSZ"
Jó vicc attól, hogy páran elhagyták ezek ugyanazok, ugyanazok ülnek a párt vezető tisztségiben, akik már ott voltak és akkor is bőszen tapsoltak és támogadták Gyurcsányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!