Nem hiányoljátok a Momentum programjából a szociális és a munkások életét jobbá tevő intézkedéseket?
Karriercentrumok,álláskeresés segítése,rugalmasság bevezetése,online felnőttképzés stb..
És ez hol segít a fizikai munkáson?Egy irodistának persze lehet jó lesz a rugalmas munkaidő,de a gyártósoron ilyen nem lesz..
Álláskeresést könnyítik,de a munkahelyi körülményeket nem javítják.Olyat sem olvastam benne,hogy a fizetéseket megemelnék.
"És ez hol segít a fizikai munkáson?Egy irodistának persze lehet jó lesz a rugalmas munkaidő,de a gyártósoron ilyen nem lesz.."
Minek ígérgetni, ha te magad sem hiszel benne?
"Álláskeresést könnyítik,de a munkahelyi körülményeket nem javítják.Olyat sem olvastam benne,hogy a fizetéseket megemelnék."
Miért van az, hogy más országokban a dolgozók ki tudják harcolni a saját munka körülményeinek javítását?
Nem érdemel jobbat, aki semmit sem tesz. Ha nem az államiszférában vagy akkor nem az állam dolga a jobb fizetés megadása, amúgy a programban szerepel az adórendszer megváltoztatása.
"Miért van az, hogy más országokban a dolgozók ki tudják harcolni a saját munka körülményeinek javítását?"
Talán mert más országokban erősek a szakszervezetek és erős a baloldal?
Itt még ki is rúghatják azt,aki belép a szakszervezetbe..
Amúgy meg ezzel a mondatoddal elárultad hogy burzsuj vagy
"Olyat sem olvastam benne,hogy a fizetéseket megemelnék."
A Momentum progresszív adózást tervez bevezetni ha kormányra kerül, a programjuk alapján a kis keresetűek jól járnak ezzel.
Illetve nem világos, hogy milyen munkahelyi körülményeket kellene javítani. Én dolgoztam már raktárban a sorok között és a futószalag mellett is. Hirtelen nem tudnék olyat mondani, aminek a megoldását az államtól vártam volna el. Az ebédlő és mosdó lepusztult volt, de az a munkáltató és munkavállaló biznisze szerintem.
A szakszervezeteket kéne támogatniuk meg a munkások jogait.
Meg a nyugdíjasokkal miért nem foglalkoznak?Hol a 13.havi nyugdíj,miért nem akarnak adni?
"Meg a nyugdíjasokkal miért nem foglalkoznak?Hol a 13.havi nyugdíj,miért nem akarnak adni?"
Te akarsz 13. havi adót fizetni??
"Talán mert más országokban erősek a szakszervezetek és erős a baloldal?"
Németországban negyedszer választottak meg jobboldali kancellárt és mégis jön a rövidebb munkaidő, lehet sörözni munka közben, stb.
Miért van az, hogy az Audi-nál, Hankook-nál, Sanofi-nál és még lehetne sorolni, ahol sikeres a szakszervezet, pedig ugyanazon szabályok vonatkoznak rájuk.
"Jól hangzik"
De fizetés az nincs 13. hónapra, csak ha kiharcolod, 13. havi nyugdíj csak annak járjon, aki hajlandó fizetni 13. havi nyugdíj-járulékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!