Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miskolc kezd kikupálódni jól...

Miskolc kezd kikupálódni jól látom/hallom?

Figyelt kérdés

Lufthansa,egy országosan egyedülálló wellness fürdőkomplexum létesítése, Miskolc-Kassa közvetlen autópálya, a vár teljes átalakítása,utak felújítása, megépül az y-híd és a hozzá tartozó IMCS.. Miskolcon épül,épült a legtöbb lakás Győr után...és még sok beruházás tervezete lapul a hivatal fiókjában.

Viszont kíváncsi vagyok,hogy ősszel ki lesz a polgármester, mert Kriza Ákos már állítólag nem fog indulni e.ü okok miatt.

2019. máj. 31. 16:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Demokrácia van! A választópolgár választható is....
2019. máj. 31. 16:15
 2/12 anonim ***** válasza:

A gödör aljáról nem nehéz nagyot ugrani felfelé. Igaz, akkor még mindig alulról és elég messziről nézi az ember a béka fenekét, de már verheti a mellét, hogy milyen magasra jutott.

Lesz majd Y-híd (vagy tizenöt éve hallgatom, hogy jövőre mármostaztántényleg lesz), építenek majd "velneszt" (lassan minden bokorban van már, újabban ezt találják ki ipar helyett), épülnek a lakások - élni, fürödni és közlekedni már lehet, de hogy miből fognak megélni a lakásokba várt lakók, rejtély. Mert bizony a jó állásoknak és a normális fizetéseknek erősen híján van nem csak Miskolc, hanem az egész régió.

2019. máj. 31. 16:29
 3/12 A kérdező kommentje:

Erre a következő a válaszom,észrevételem!

Miskolciként csak azt látom,hogy a várost éjjel nappal csak a legesleges legújabb luxus autók róják, és a különböző parkolóegységekben sem kopott Suzukik állnak.

Továbbá..Miért van az,hogy az év 365 napjában XY nagyobb bevásárló komplexumok dugig vannak és szinte mindenki felstócolt piramis alakban vásárolnak nem pár ezer forint értékben! Nekem senki ne mondja,hogy szegénység van! Mert NINCS! Oké.. szegény az aki nem dolgozik. De én szemtanúja vagyok mindig,hogy az átlag miskolci ember rengeteg költ naponta.

2019. máj. 31. 16:44
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

3.

Nyugi!!!! Tucatnyian fognak ugrani, akik (esetleg a fővárosból) el fogják neked magyarázni, mennyire nyomorogsz és nyomorognak a borsodiak!!!!

Nekem már elmagyarázták, hogy az óccsó kenyèr és csirkefarhát végett van...

2019. máj. 31. 16:52
 5/12 A kérdező kommentje:
Hagyjuk már Budapestet! Az egy lepukkant város. A város arányait,területét tekintve ott van a legtöbb kátyú.. fényes nappal végzik a kis és nagy dolgukat, a parkok, parkolók bűzlenek ,bűzlik a bérházak alja, és a lépcsőházak is. A kórházakról ne is beszéljünk. Mint valami csóró ukrán középszerű városi kórházak lennének,nem beszélve arról,hogy semmi felszereltségük nincs! Jöjjenek már el a miskolci Csillagpontba. Olyan mint egy 5 csillagos szálloda, és a miskolci gyógyítás is elismert. ( nyílván mindenhol vannak rosszul elsült esetek, de a világon hol nincs erre példa?) Viszont! Nem leszek elfogult a borsodi megyeszékhellyel szemben sem..igen, még mindig sok mindent kéne renoválni,felújítani, de sok emberke még életében nem járt a városban, és természeti adottságait sem ismeri.
2019. máj. 31. 17:06
 6/12 anonim ***** válasza:
24%

Amikor utoljára (nemrég) voltam arra, hát maradjunk annyiban hogy nagyon csúnyán elvan még mindig maradva, támogatásokból így-úgy jönnek felújítások EU-s vagy állami pénzből de még mindig nincs a közelében egy Győrnek pl. , se fizetés, se meló, se lehetőségek szempontjából. Nem hivatalos infók szerint kb. 20, hivatalosan 13 szegregátum van még mindig Miskolcon, a közbiztonság pedig a béka feneke alatt van.

Fejlődés valóban van, de mind az állami és/vagy EU-s pénzből van, mert a város önmagában alig termel ki bármit, nem is véletlen még mindig menekülnek onnan ide a Dunántúlra,a dolgozni vágyó emberek. Akiket ismerek Borsodból költözött embereket mind örülnek hogy elmehettek onnan.

Bp-vel felesleges összehasonlítani, mert 10x nagyobb város, így nem relatív összehasonlítani. Bár Pestnek nem csökken a lakossága régóta, Miskolc pedig a rendszerváltás óta a lakosság majdnem a negyedét elveszítette.

2019. máj. 31. 17:57
 7/12 A kérdező kommentje:

Na jó.. de ha Győr is fent lenne a csücsökben,tuti nem lenne ilyen jó dolga mint ott a kánaán határ mellett.

Szinte az összes megyeszékhelyen és kisebb nagyobb városokban jártam már én is. Egyáltalán nem vagyok elájulva Győrtől. Semmivel sem különb a belvárosa Miskolc hangulatos sétálójától. Villamos közlekedése sincs. Számomra a dunántúli megyeszékhelyek mindig kisvárosok maradnak a szemembe akkor is ha jobb a bér. Én lokálpatrióta vagyok,és eljön még a borsodi megyeszékhely ujjá születése!

2019. máj. 31. 18:33
 8/12 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már ezt a dunántúli paradicsomot! Miért,ott milliókat lehet keresni?

Elárulom,hogy egyáltalán, de egyáltalán nincs már óriási különbség.Olvasgatom én is a tatabányai, sz.fehérvári hirdetéseket üzemekbe, operátori munkakörökbe... 10-20 ezerrel adnak többet mint borsodban. Oké..nyílván ez a különbség is sokat számíthat, de az az óriási hú de más világ nincs. Egy Miskolc környéki t.sz telepen a szimpla állatgondozó dolgozók 170.000-et haza visznek, a cég villanyszerelői, lakatosai ennél még többet.És csak pár lépést kell tenniük a melóhelyre.

De Miskolcnál maradva.. most van és lesz az a fordulópont amikor már nem csak az állami és Eu-s támogatásokból fog fejlődni a város,hanem szépen termel majd.

2019. jún. 1. 04:34
 9/12 anonim ***** válasza:

Tatabányán dolgozok egy gyárban, és rengeteg borsodi költözött ide. 2-3 éve kezdődött el az a folyamat hogy mindenhonnan költöznek a városba munkalehetőség miatt. Több éve még menekültek a városból a helyiek, ma viszont óriási lakáshiány van a betelepülők, és a kevés lakásépítés miatt. Itt többször hozott fejvadász cég buszokkal külsős borsodi munkaerőt (Barcika, Ózd, Miskolc felől) mert ott egyszerűen nem tudnak melót kapni. Egyszer megkérdeztem a HR-est (aki mellékesen szintén borsodi srác) miért jönnek ennyien ide, szinte végig azt mondta az összes hogy a legrosszabb helyekre is kihalásos alapon lehet csak bekerülni. Az viszont dicséretes hogy megbecsülik a munkát, és a lehetőségeket, és nagyon jó munkaerő, amelyik nem C típusú.

Gondolom ha annyira jó lenne a szitu arra gondolom nem halottam volna helyi járatos buszon 2 ember beszélgetését idén télen, akiknek ugyan hiányzott Miskolc de ott nem tudtak elhelyezkedni, itt pedig "30 perc" alatt kaptak munkát.

Tbányán a legjobb gyár 280 nettót fizet átlagosan az operátorainak, igaz heti 48 óra meló, folyamatos műszakban, a legrosszabb se fizet 180 nettónál kevesebbet. 250 nettó is simán elérhető.

2019. jún. 1. 11:03
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes! Természetes én hiszek neked, de Miskolcon jelenleg csak az nem dolgozik aki nem akar!!! Nincs ilyen,hogy nem veszik fel az embereket. Hülyeség. El ne hidd már. Mindenkit felvesznek mindenhova származástól és tanulmánytól független. Nyílván akinek bizonyítványa,tanulmánya van többet fog keresni. Munkahely BŐVEN van. Csak vannak olyan mohó telhetetlen emberek akiknek ha fizetnek 20.000-el többet egyből elmennek a világ végére. A haverom targoncás Miskolcon..210 rugót visz haza. A tesóm villanyszerelő. Ő kb 290.000-et de van,hogy többet.Mellé még prémiumokat. Az ő fizetése 10 éve is 200 felett volt és még cafeteriákat is kapott. De a leggagyibb összeszerelő üzemben is meglehet keresni kezdőként sima 8 általánossal 160.000-et. Akkor miről beszélünk? Akikkel vigyázni kell ezek a vállalkozók,alvállalkozók. Na őket kerülni kell.Bár tisztelet a kivételnek.
2019. jún. 1. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!