Ezek az ellenzéki médiumok mikor fogják fel végre, hogy hiába óbégatnak Orbána ha nem állnak be egységesen egy párt mögé? A 444 balliberális? Akkor ne Orbánt fikázzák, hanem fényezzék a DK-t.
#9, #10-nek:
Tehát ha az ellenzék feltétel nélkül összefogna mint többség, hogy demokratikus szavazás útján leváltsa a diktatórikus kissebbséget, az sértené a demokráciát?
Ezt hogy sikerült összehozni?
Úgy, hogy a választások nem arról kell szóljanak, hogy mit NEM akarnak, vagy melyik politikai erőt NEM akarják az emberek, hanem hogy eldőljön kit, mit akarnak helyette. Természetesen létezik a protest szavazás és a jelenlegi kormánynak is azért volt 2/3-a 2010-ben mert annyian a ballibek ellen mentek el szavazni, de ez nem lehet értékek, elvek nélküli. Akik a fidesz-kdnp-re szavaztak, azok nem csak leváltani akarták az mszp-szdsz kormányt, hanem azt is hogy helyettük inkább a fidesz-kdnp legyen a maga elképzeléseivel, elveivel, értékrendjével. Mert ott volt még akkor több másik párt is akire ugyanúgy szavazhattak volna a protestálók és ugyanúgy leváltották volna vele az mszp-szdsz kormányt.
Az ellenzéki pártok azonban ELVILEG nem egyformák, néha teljesen ellentmondó elvek, célok vezetik őket. A szavazóik pedig pontosan ezért szavaznak rájuk, ezért a különbségért. Ha ennek ellenére összeállnak egy nagy egésszé, azzal éppen a szavazók szabad döntési lehetőségét korlátozzák, vagyis magát a demokráciát. Hiszen hiába akarna Európai Egyesült Államokat és drogliberalizációt a szavazó, ha olyanokra tud csak szavazni akik összefognak a korábban uniós zászlót égető, az unióból kilépni akaró és a drogliberalizációt alapból elítélő jobbikkal (még ha ma már nem is tudni mit akarnak), vagy akár fordítva.
Azzal, hogy az összes ellenzéki pártot egy akólba terelnéd, pont ezt, a szabad választást, a saját elvek választását dobod a kukába. marad annyi, hogy vagy szavazol ránk, az összefogott pártokra, és akkor az lesz amit mi akarunk, nincs beleszólásod, nem számít, hogy te mit akarsz - vagy nem szavazol az összefogásra és akkor marad a fidesz, amikor megint csak nem fog számítani, hogy mit akarsz, mert ugyanúgy nem tudod befolyásolni.
12-es pontosan leírta. Ha én le akarom váltani a Fideszt, attól még Gyurcsánynak is el kell tűnnie a süllyesztőben. Nem fogok olyan pártra szavazni aki közösködik vele. Ugyanez a helyzet az MSZP-vel, DK-val, ezek a kommunista rendszer lélegeztőgépen tartott csontvázai, nem akarom vissza őket. Új ellenzéket szeretnék.
Viszont ha szavazok egy pártra, vagy egy képviselőre, az meg visszalépked a DK javára, azzal pont az én demokratikus jogomat csorbítja meg, mert pont az ellenkezője történik amit akarok. Arról nem is beszélve, hogy ez a visszalépkedés, egy teljesen átláthatatlan dolog, számomra a legelképzelhetőbb h valaki hátulról mozgatja a szálakat, úgy hogy a DK-nak minél jobb legyen a végeredménye.
Én pontosan ezért támogattam az egyfordulós választást. Mert bár elméletileg a két forduló esélyt adna arra, hogy ha már a saját választottad kiesőben van akkor legalább olyanra szavazz aki jobban közel áll a te szándékodhoz, de a történtek éppen az ellenkezőjét mutatták meg. Rendre az történt meg hogy az eslő fordulóra még egymás ellen kampányoltak a pártok - megszerezték a listás szavazatokat pont ezzel, hogy ők majd soha nem állnak össze, azt fogják képviselni amit a rájuk szavazónak mondanak - majd összeálltak, visszaléptek pont azoknak a javára aki ellen éppen rájuk szavaztak.
Most nehezebb a helyzet mert előre meg kell kötni ezeket a szövetségeket, kompromisszumokat, de így már mindenki tudhatja előre, hogy ha én X-re adom a szavazatom, akkor bizony vele kapom Y-t meg Z-t a csomagba. Így viszont már nem biztos, hogy megéri nekem X-re szavazni, lehet, hogy M vagy K lenne a jobb. Tisztább helyzet a választónak és kevesebb játéktér a politikusoknak, ezért hergelik ellene az embereket.
orbán bántani!
Naháca!
Irgum-burgum, 1000 mozsár és tarack!
#11, #12-nek:
Mint ahogy a választásoknak nem arról kellene szólnia, hogy a regnáló hatalomnak, vagy az ellenzéknek van több pénze szavazatokat vásárolni.
Mint ahogy arról sem, hogy a megfelelően módosított választási törvényeknek köszönhetően ezt a megvehető kört olyanokkal bővítsük akiknek fogalma sincs az itteni állapotokról, annak nem szenvedő alanyai, tehát kilóra megvehetőek a szavazataik!
Te merészelsz fidesz-oldalról gyakorlatilag ERKÖLCSRŐL beszélni?!
Én egy ex-bűnöző vagyok, és pontosan ismerem az ilyen Orbán-féléket! Most hadd ne kezdjem őket felsorolni!
Mocskos "kollégák"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!