A magyarok többsége miért nem szereti a liberális demokráciát?
Én csak a magam nevében tudok nyiltakozni. Nálam a liberalizmus azt jelenti, hogy ne árts. Hogy megtehetem azt, amivel nem vagyok mások kárára, nem korlátozom a másik ember hasonló jogát.
Pl. jogom van a tiszta levegőhöz. Neked is. Nem azért nem füstölök az orrod alá, mert tilos, hanem azért mert sérül a te jogod az egészséghez.
Amit ma a politikában liberalizmusnak neveznek, meglátásom szerint nagyon nem ilyen.
"Amit ma a politikában liberalizmusnak neveznek, meglátásom szerint nagyon nem ilyen."
Nem tudom, hogy mire gondolsz. Én eddig nem vettem még észre, hogy a liberálisok bármit is ártottak volna nekem.
A liberális demokráciát megkóstoltuk.... Nem ízlett....
A pannon puma vágtázott a szakadék felé, közben rikoltozta, hogy az állam rossz gazda!
Aztán itt volt a liberalizmus netovábbja, amikor forint kölcsönf folyósítottak deviza árfolyam elszámolása alapján.
És a többi...
Az emberek szabadságával senkinek nincs baja, de a liberalizmussal igen. Senkit se érdekel, ha egy b* nőnek öltözik, ahogy az se, ha egy férfi férfiba rakja a gombját, de:
1. Miért tehet feljelentést egy transzi, ha a tanára nem hajlandó őt kisasszonynak szólítani? Egy normális társadalomban (ami tényleg szabad) nem történne semmi, a liberáldiktatúrákban a prof-ot kirúgják.
2. Szülő1, szülő2
3. A liberáldiktatúrákban (pl. Svédországban) mondvacsinált okokkal veszik el a gyereket a szülőtől.
4. Liberáldiktatúrákban egy magát nőnek mondó férfi bűnözőt női börtönbe zárnak, anélkül, hogy levágnák a f*-t és a tökeit.
A fenti esetekben miért nem lehet elfogadni a fentieket is.
A rendnek (királyság) nem a szabadság az ellentéte, hanem a káosz (demokrácia).
Szabadság csak a Rend által létezik, a Rend az előfeltétele: Rend nélkül nincsen szabadság. Rend nélkül káosz van.
Jelenleg ebben élünk.
Magyarországon nincs politikai kultúra, nincs polgárság.
A többség még mindig a jobbágymentalitásnál tart.
Liberáldiktatúra != liberalizmus
Túszul ejtették a nevet, és elnyomást propagálnak egy olyan ideológia neve alatt, amelytől éppenhogy idegen az elnyomás.
Nem vagyok liberális, konzervatív vagyok.
Egy szabad, (igen, jól olvasod: szabad) konzervatív, aki közömbös, hogy mások mitől képzelik magukat szabadnak, egészen addig a pontig, míg az én konzervatív szabadságomat, nyugalmamat,erkölcsi normáimat nem veszélyeztetik a víziójukkal. Ezekről senkit nem akarok meggyőzni, de magamat sem hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!