Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha petíciót írnak mert nehéz...

Ha petíciót írnak mert nehéz az érettségi, akkor én mikor írhatok azért petíciót hogy nehéz a munka?

Figyelt kérdés
Bezzeg régen senki nem nyavalygott így.

2019. máj. 13. 11:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%

"Aki odafigyelt , becsületesen tanult annak nem volna szabadna nehézséget okoznia."

Ez így nem pontos. Azért nem csak megfelelt/nem felelt meg minősítést adnak hanem osztályzatot, mert igenis kell hogy legyen benne olyan feladat ami nem megy mindenkinek egyformán. A jó és jeles között pont ez a különbség, a jó az figyelt, gyakorolt, a kitűnő az akinek nem is okozott már nehézséget. De a lényegen ez nem változtat, igazad van, 4 évig kell az érettségire tanulni folyamatosan és akkor biztosan sikerül. Ahhoz kell plusz képesség vagy erőfeszítés, hogy olyan jól sikerüljön ami kiemeli őt a többiek közül a jegyével, felvételi pontszámával. De tanulás nélkül nem fog menni.

2019. máj. 13. 12:19
 12/19 A kérdező kommentje:
Az érettségit én is mindig igazságtalanúl nehéznek tartottam. Az iskolát is. De befelyeztem, és ulólag nem bántam meg!
2019. máj. 13. 12:20
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

" félig komoly a kérdésed"

Ne gondold. Egyáltalán nem az.

2019. máj. 13. 12:26
 14/19 A kérdező kommentje:
Te biztos nem.
2019. máj. 13. 12:27
 15/19 anonim ***** válasza:
45%

Aki leérettségizett, több-kevesebb erővel, az tudja, a petíció, nem megoldás! Ha fogadják... Ha értelmezik....

Tehát (mivel demokrácia van) bárki, bármilyen ügyben írhat petíciót... Vagy befogadják, vagy nem.... Vagy válaszolnak rá vagy nem....

2019. máj. 13. 13:10
 16/19 anonim ***** válasza:
57%

"Az érettségit én is mindig igazságtalanúl nehéznek tartottam. Az iskolát is. De befelyeztem, és ulólag nem bántam meg!"

Látom, befelyezted. Valahol az elején.

Egyébként írhatsz petíciót, hogy nehéz a munkád. Ugyanannyit fogsz vele elérni, mint a diákok a matematika középszinttel kapcsolatos petíciójukkal: semmit.

2019. máj. 13. 14:11
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha nehéz lenne a melóm, akkor új munkahelyet keresnék.

A jelenlegi matekérettségire tényleg teljesen más volt mint az előzők. Úgy is hívhatjuk hogy nehezebb volt, mert senki sem számított ilyenre.

Új munkát kereshetsz bármikor, érettségit félévente tehetsz le újra.

Egyébként ismerősök szerint akik túlélésre mentek annak könnyű volt, aki négyest-ötöst akartak annak Mission Impossible.

2019. máj. 13. 16:34
 18/19 A kérdező kommentje:
Az aki tanul rendesen és tisztességesen, az nem panaszkodik ez miatt!
2019. máj. 13. 19:39
 19/19 anonim ***** válasza:

Régen nem volt divat nem odafigyelni a tanárra vagy ha mégis letojtad, nem volt divat a saját hibádat másra kenni. Mostanában meg sajnos az ujjal mutogatás a menő, nem az, ha van benned annyi, hogy igenis felvállalod, hogy nem tettél meg mindent a siker érdekében.

Én egyébként odafigyeltem, sokat készültem, magántanárhoz is jártam. 3-ast írtam és nem ilyen petíciókat írogattam alá, hanem tudomásul vettem, hogy bennem ennyi van és ez nem a feladatsor hibája, hanem az én képességeim nem megfelelőek. A 4-eshez, pláne az 5-öshöz mindig is komoly tudással és rutinnal kellett rendelkezni középszinten is. Úgyhogy nem tudom, hogy a hisztizők itt mit vártak, hogy majd komoly rákészülés nélkül röpködni fognak a jó jegyek?

Meg azt sem értem, hogy aki jó tanuló volt és a jó jegyre hajtott, az valószínűleg olyan helyre akar menni, ahol fog még találkozni matekkal (kettes-hármasok realista hányada nem akar pénzügyre meg közgázra menni, mérnökiről nem is beszélve). Biztosan átgondolta ezt? Egy gazdasági szak matekja köszönőviszonyban sincs olykor még az emeltes anyaggal sem, neki meg középszinten is súlyos gondjai vannak? Hogy fog így menni egy lineáris algebra, analízis vagy deriválás, integrálás, ha már elakadt akár csak egy másodfokú egyenlet megoldásánál?

2019. máj. 15. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!