Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyha nem csalt volna a...

Hogyha nem csalt volna a Fidesz, és nem manipulálta volna a körzeteket, akkor lehet, hogy egyszer sem lett volna kétharmaduk, vagy maximum 2010-ben?

Figyelt kérdés
2019. máj. 12. 11:20
1 2 3 4
 21/37 mindentudó99 ***** válasza:
19%
#19 Gondoltam hogy a link már nem megy. Csak idehazudozol valamit mert nagyot akasz mondani. Igaz a közmondás . A hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát.
2019. máj. 12. 18:24
 22/37 A kérdező kommentje:

De akkor mi az igazság erről az egészről? Valaki a hasára ütött, és kitalált ilyen aljas dolgokat a közmunkások megfenyegetéséről és egyes szegény emberek fával meg krumplival történő megvesztegetéséről? Ezekről én is hallottam, emiatt is írtam ki a kérdést. Érthető, hogy előbb-utóbb kiszivárognak ezek a dolgok, hogyha tényleg igazak. De ha mégsem, akkor vajon ki találta ki?

Az mondjuk igaz, hogy nem látnak be a fülkékbe, de az összesített eredményeket azokat viszont már tudják ellenőrizni. Meg ott van a számítógépek rejtélyes leállása is. Az a legelképesztőbb, hogy minden ilyen dologban hihetetlen ellentmondás van. Az egyik álláspont az téves vagy hazug, mert ugye két igazság az nincsen.

Hogyha nem változtatják meg a szabályokat, akkor meg alapból nem lett volna kétharmaduk 14-ben meg tavaly. Minderre rájönnek a fenti gazemberségek, ha igazak.

2019. máj. 12. 19:27
 23/37 anonim ***** válasza:
57%

"Egyszer már kérdeztem természetesen nem kaptam választ hátha majd most. Megmondanád hogy tudnak egy közmunkást zsarolni?"

Én nagyon szívesen elmesélem neked, hogy csinálják (bár nem a 13-as vagyok). Nekem egy fideszes belső ember mondta el, face to face, büszkén, hogyan és milyen módszerrel is csinálták pontosan 2018-ban Kelet-Magyarországon. Én az életben nem találtam volna ki, pedig pofonegyszerű:

1. Összeszedték a közmunkásokat egy csoportba a szavazóheyiség közelében.

2. Egy előre, a Fideszre ikszelt szavazólappal beküldték az elsőt, akinek azt kellett bedobnia az urnába, amit előre a fideszre ikszeltek, és ki kellett hoznia az üreset, amit bent kapott.

3. A bent kapott üreset a fülkében kicserélték a már előre kitöltöttre, úgy adták le és kihozták az üreset.

4. Az üres szavazólapot a csoportvezető megint beikszelte a Fideszre, és azzal beküldte a másorik közmunkást szavazni, ugyanazzal a feladattal: hozza ki a bent kapott üreset, adja le a kitöltöttet.

És így tovább. Így ment a láncszavazás.

És ezt büszkén, vigyorogva hencegte el nekem egy komoly funkciót betöltő fideszes ismerősöm! Még büszke is volt rá, mit sikerült kitalálniuk!

És ezt nem egy településen, hanem egy egész megyében, mindenütt nyomták, és merem feltételezni, hogy nem is csak abban a megyében...

A fülke magányában a közmunkás nem tehetett semmit. A maximum, hogy ha nagyon nem akart a Fideszre szavazni, érvénytelen szavazatot esetleg leadhatott, ha tesz valahova még egy X-et vagy összefirkálja az előre kitöltött szavazólapot.

De más pártra már nem tudott szavazni.

Remélem, kielégítő választ kaptál a kérdésedre...

2019. máj. 12. 19:30
 24/37 anonim ***** válasza:
57%

# 22-es: kérdező, mindenki azt hisz vagy gondol, amit akar.

Én TUDOM, hogy az a láncszavaztatási módszer, amit fentebb leírtam, egy egész megyében így működött, tömegesen. Nem az ujjamból szoptam ki, nem valakinek a valakijének a valakije mondta, hanem a jelenlétemben hencegett vele zárt körben egy ittas fideszes megyei közgyűlési képviselő. Azt hittem, lefordulok a székről.

A krumplival, fával történő módszerekről én is csak másoktól hallottam, ezt azonbn elsőkézből tudom, nem pletykából.

Ez egyébként még undorítóbb is mint a fás / krumplis módszer, mert itt még egy öl fát sem kaptak a közmunkások, egyszerűen kihajtották őket, és megfenyegették, hogy akinek eljár a szája vagy nem az üres szavazólapot hozza ki, az nemhogy közmunkát nem kap többet, de maradása sem lesz a faluban, tönkreteszik az életét.

2019. máj. 12. 19:37
 25/37 anonim ***** válasza:
48%

"Hogyha nem csalt volna a Fidesz, és nem manipulálta volna a körzeteket, akkor lehet, hogy egyszer sem lett volna kétharmaduk, vagy maximum 2010-ben?"

Köszi, megint jót nevettem! Azon, hogy mennyire erőlködsz és még sem sikerül az elemi ismereteket felmutatnod. Ez most biztos bonyolult volt neked: azon hogy mennyire sötét vagy.

De menjünk sorban.

1. nem manipulálták a körzeteket. A korábbi választási rendszer szerint 176 egyéni körzet volt, most meg 106 van. Semmiképpen nem egyezhetnek meg a körzetek, mert kevesebb van.

2. 2010-ben - a KORÁBBI választási rendszer szerint, a 176 egyéni körzetből 173-ban a fidesz-kdnp jelöltje győzött. Mivel csak 3 olyan körzet volt ahol NEM a fidesz győzött semmiféle módon nem tudták azt nézni az új körzethatároknál, hogy mi az ami az ellenzéknek hátrányos. Mert mindegy hogyan húzták volna meg mindig, mindenhogyan a fideszes többség jött volna ki az ismert választási adatokból.

3. Most 15 ellenzéki egyéni mandátum van, 2014-ban 10 volt, vagyis asokkal könnyebb az ellenzéknek mandátumot szerezni egyéni körzetben, mint 2010-ig volt.

2019. máj. 12. 20:04
 26/37 anonim ***** válasza:
32%

Több sebből vérzik amit leírtál kivitelezés szempontjából.

Egyébként miért nem tettél feljelentést ha erről "tudsz" egy "magas beosztású" Fideszestől, aki vigyorogva mondja el neked, hogy te aztán GYK-n megoszd?!

2019. máj. 12. 20:10
 27/37 anonim ***** válasza:
48%

#10 #11

Butaságokat írsz!

NEM a listás szavazatok miatt lett a fidesznek 2/3-a, hanem mert megnyert az egyéni körzeteknél 106-ból 91-t. Sokszor leírtam már neked és attól, mert látványosan nem veszel tudomást róla, még ez a valóság, a fidesz az egyéni körzetei miatt kapott ekkora parlamenti többséget.

Amiket belinkeltél azok hülyeségek. Az első ábrán nincsen semmiféle magyarázat, de mivel a brit parlamentben CSAK egyéni képviselők vannak, bármit is ábrázoltak, az butaság, mert ott a 106/91 arányú győzelem 86%-os parlamenti többséget hozott volna.

A magyar választási rendszer soha nem volt teljesen arányos. Pontosan azért van benne listás és egyéni mandátum IS mert a kétféle rendszert ötvözi. Vagyis éppen úgy nem hasonlítható a német választási rendszerhez, mint a brithez.

Amúgy azt mindig szépen elhallgatod, hogy az általad is nagyon demokratikusnak tartott franciáknál hogyan is fér bele a demokráciába, meg az arányosságba, hogy a Le Pen féle párt ami 13%-t szerzett első körben az alig pár százaléknyi mandátummal van csak jelen a parlamentben?

2019. máj. 12. 20:13
 28/37 anonim ***** válasza:
19%

Tudom hogy rendszeresen hazudsz, de ennyire ócskán? Ilyen nagy az elkeseredettséged?

Szépen leírtad azt a láncszavazást amivel megbuktak a ballibek korábban. Komolyan NEKED, aki ennyire nyilvánvalóan agyamenten ellenzékei, NEKED mondott volna el bármit is egy fideszes? Komolyan azt hiszed, hogy ezt bárki beveszi?

2019. máj. 12. 20:17
 29/37 anonim ***** válasza:
57%

# 26

"Egyébként miért nem tettél feljelentést ha erről "tudsz" egy "magas beosztású" Fideszestől, aki vigyorogva mondja el neked, hogy te aztán GYK-n megoszd?!"

Én olyan helyzetben hallottam, zárt körben, amiből elég nyilvánvaló, hogy csak én pofázhattam ki. És olyan munkakörben dolgozok, amiben nem szeretném, ha a kormánypárt az ellenségének tudna.

Az meg, hogy a GyIK-en osztom meg, elég logikusnak tűnik. Ha tudsz bármilyen más helyet, ahol a személyazonosságom nélkül, anonim módon megoszthatom, szívesen veszem a további tippeket is.

Ja, és nem érdekel, hogy az agymosott fideszesek elhiszik-e vagy sem. Én tudom, hogy minden szó igaz, amit leírtam és Isten a tanúm rá.

Sosem szoktam hazudni (az a ti szokásotok), és az életemben nem találtam volna ki ilyesmit, soha a fejemben meg nem fordult volna.

Amit leírtam csak akkor lehet hazugság, ha az illető fideszes megyei közgyűlési képviselő valamiért hazudott. De nem látom át, mi oka lett volna ezt kitalálni és - zárt körben - hencegni vele ittasan. Rá is jobb fényt vetett volna, ha azzal henceg, hogy ők ilyen népszerűek az emberek szemében, és nem történt csalás. Semmi másra, csak az alkoholra tudom fogni a dolgot, márpedig részeg ember igazat mond.

Aki nem hiszi, nem izgat. Én tudom, hogy minden szó igaz, amit leírtam.

2019. máj. 12. 20:41
 30/37 mindentudó99 ***** válasza:
19%
Dehogy veszi. Magukat álltatják. Mint a kiló krumplival. Nehogy ne lettek volna olyanok akik kamera elémertek volna álni ha egy egész megyében így ment. Egyébkent annyira nem volt ezekre sose bizonyíték hogy az Mszp annak idején hamisított is egyet magának. Azt az elhíresült bajai szavazatvásárlásról szóló videót. Am8 egy megrendezett dolog volt.
2019. máj. 12. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!