A támogatott 7 személyes autók márkaszervizelésére is gondol aki megveszi?
Gondolom csakis márkaszervizben lehet egy ilyen garis hiteles autót szervizeltetni, ami azért nem kis pénz.
Vannak ismerősök akik már tervezik a beszerzést, egyiküknek se volt soha új autója, se hét személyes, nem tudom mennyire vannak információk mibe kerül a márkaszerviz.
Lehet hülyeség amit gondolok, de félek hogy a jövedelmük jó részét elviszi az autó eltartása. Közben a vételár meg a támogatás miatt kúszik felfele, valamivel nyilván jobban járnak így is, de szerintem nem annyira ahogy most gondolják.
Akinek van ilyen nagyobb autója megírná mennyibe kerül a márkaszerviz az első 5 évben?
Azért nem viccből adnak egy autóra ma már 5-7 év garanciát, ezen felül nem lehet téged kötelezni a márkaszervizre viszont akkor vállalnod kell a kockázatot, hogy elveszted a garanciádat.
Amúgy mennyit szoktál fizetni átlagban egy garanciális javításnál?
A legolcsóbb ilyen autó a Dacia Lodgy.
Nekem Loganom van, annak az éves szerviz 50-60 ezer körül van. Szerintem a Lodgy is ennyi lenne, a motor kb ugyanaz benne. Ez egy új autónál szerintem belefér, aki újat vesz, annak számolnia kell vele.
"Gondolom csakis márkaszervizben lehet egy ilyen garis hiteles autót szervizeltetni, ami azért nem kis pénz."
Engem azért érdekelne, hogy mik alapján vontál le ilyen következtetést?
Egy új autón optimális esetben nem romlik el semmi nagyobb dolog, ha mégis az garanciális. Az első pár évben valsz csak az olajcserére/alap kopóalkatrészek cseréjére kell számítani. Ez meg nem egy hatalmas költség. Egy 25 éves autót meg kéthavonta szervizelhetsz...
Most 11 hónapos az autón, eddig csak tankolni kellett...
Nem kötelező márkaszervizbe vinni, igaz, akkor ugrik a garancia, de új autók lazán elmennek 5-6 évig, javítás nélkül.
Ha az olajcserét maszeknál végzed, jóval olcsób, mintha márkaszervizven.
A megspórolt összegekből egy esetleges alkatrész cseréje is bőven kijön.
A kettős tömegű lendkerék kb. 200.000 km-nèl adja meg magát, az jó esetben is kb. 10 éves korában, átlag használatnál.
Faterom több százezret kifizetett olajcserére 5 év alatt a márkaszervíznél, úgy, hogy sose romlott el a kocsi.
13 évesen adta el, egy izzót, és 1 garnitúra fékbetétet cserélt, már garancián túl. Pedig nem kímélte.
Nissan Almerája volt.
Abszolút nem tartozik ide, de miért gondolod, hogy ez majd drágítja a 7 személyes autók árát? Ha még az ingatlanpiacon bekövetkező drágulást hoztad volna föl, hogy arra alapozod, de abszolút téves állítás az, hogy az otthon melege programban szereplő mosógépcserében a támogatott modelleknél megnőttek az árak, mert igazából nincsenek támogatott modellek!!! Ami választható, az csak egy irány kb. hogy mennyit szánsz a történetre és legfőképp milyen kategóriába tartozóra cserélnél, nem több!!! Abszolút rugalmas, átjárható adott energiafogyasztás kategóriában szabadon választott, hogy mire cserélsz, nem muszáj pont azt a típust megvenni, amit korábban a pályázaton bejelöltél, lehetőség van más típust választani, akár olyat is, ami nem szerepelt a választhatóak között! Ez le van írva a pályázat feltételeiben, sőt még a sikeres pályázatról kapott, azt igazoló dokumentumban is külön felhívják erre a figyelmet és a gyakorlatban is működik, ugyanis én magam is éltem ezzel a lehetőséggel. Eredeti célja ennek az volna, hogy ne essen senki sem abba a helyzetbe, hogy adott modell (amire a pályázat beadásra került) már nem kapható egy boltban sem. Sőt, megsúgom egyébként (nem szép dolog visszaélni a lehetőséggel, de vannak, akik megteszik) amennyiben a legdrágábbra pályázol adott energiaosztályban, úgy tudod kimaxolni a támogatási összeget, majd ezt később érvényesítheted egy annál jóval olcsóbb, de ugyanabban az energiaosztályban lévő gépnél. Az, hogy sokan félreértelmezik ezt és keresik adott modellt, mert arra adták be a pályázatot és/vagy annyira trehányok, hogy azt a dokumentumot sem olvassák végig, amit a kezükbe (ill. ügyfélkapujukon keresztül) kapnak meg, azokat tudom sajnálni...
5 évvel ezelőtt vásároltam egy Gorenje típ. mosógépet (én magam, nem pályázat útján), idén vásárolt egy rokonom, pályázat útján, szintén Gorenje, újabb típus, energiaosztályban azonos, de tudásban jobb gépet (értsd kezelőfelület modernebb, centrifugálási sebesség több stb.) olcsóbb volt az eredeti ára, ugyanabban a boltban, mint az enyém 5 évvel ezelőtt. Mi drágult???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!