Milyen jogon akarnak a romák területi autonómiát amikor egyik megyében sincsenek többségben?
Erről hallottam én is, egy bizonyos Opre Roma Párt hangoztatja ezt, de annyi sebből vérzik és olyan hülyeségeket mondanak, hogy ha megengednénk ezt nekik, akkor is belebuknának.
1. Nincsenek többségben. Habár, a romák termékenyebbek a magyaroknál, ez csak idő kérdése sajnos.
2. Mélyszegénység. Borsod környékén lenne az állítólagos autonómia, nem tudom, miből akarnák kiépíteni a gazdálkodást. Kevés erőforrás, gyenge infrastruktúra, szegényes ellátás.
3. Képzettség. A romák közül nagyon kevesen tudnak kitörni, aminek az oka vagy a mélyszegénység vagy az eltérő kultúra, ezt láthatjuk azon is, hogy szakmunkán és zenészeken kívül (tisztelet az 1% kivételnek) más nem nagyon gyarapítaná a népesség összetételét.
4. Megélhetés. Ki lenne az a hülye roma, aki képes lenne Budapestet vagy más népesebb várost elhagyni, hogy visszaköltözzön Borsodba, nyomorogni a tesói között? A romák családi szinten összetartóak, de azon kívül csak a saját érdekeit nézik. Nemzeti összetartás, közös érdek nincs közöttük, csak a jólét elérése a fontos.
Persze ez majdnem hogy vicc kategória, de komolyan véve csődbe menne az egész autonómia.
4-es vagyok.
+ a következmény valószínűleg az lenne, hogy tovább nőne a szegénység és a bűnözés, a kiválasztott megye visszafejlődne. Olyasmi lenne, mint egy elszegregált cigánysor. Földutak, omladozó házak, tákolmány épületek, abroncségetés, dögevés stb.
Én speciel Pest megyében lakom, érthető okokból itt elég nehezen lehetne kivitelezni, mégis csak körbe öleli a fővárost. De van néhány megye, ahol számuk már most is igen felülreprezentált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!