"Orbán: Európa DNS-e vagyok. " Szerintetek ez már a végstádium?
"Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.”
"1. Leveszi keresztény jelképeink. Keresztényi monogámia elhagyása."
Ahhoz képest mégis csak Hollandiában rendezik meg évek óta a Passiót, mindig különböző városban, legismertebb énekesekkel, színészekkel és nézik millióan.
Tudjuk, mi hordozza a DNS-t a legnagyobb koncentrációban. És azt is tudjuk, hogy Orbán pontosan egy belőle. Szóval kivételesen igazat mondott...
O1G
"Orbán: Európa DNS-e vagyok."
Hát igen ezt már Simicska is megmondta O1G. és milyen igaza volt.
Orbán már mindent és mindenkit megtagadott!
Qrva sokat hisz magáról, pedig nincs sok oka erre.
Lejáratja az igaz keresztény embereket, magát a hitet és a hitéletet... Rohad minden amihez hozzányúl!
Egy értelmes ember ennyi hatalommal egy virágzó, boldog és gazdag országot épített volna; ehelyett itt már mindenki mindenki ellensége, a gyűlölet és a hülyeség tombol szerte a hazában!
Nagyon vergődtök, egy komplett elmeosztály megtelne veletek. Tényleg ennyire agyatokra ment hogy semmi esélyetek?
A kérdező belinkelt egy cikket - amiben MONDATOK vannak amiket ELMESÉLT egy beszélgetés egyik tagja. Aki elhiszi, hogy szó szerint el tudja mondani egy francia ember egy beszélgetőtársának minden mondatát amit egy 2 órás beszélgetés alatt neki mondott magyarul vagy angolul, az igen csak eccerű lehet.
Amúgy jól látszik, hogy a cikket egyikőtök sem nézte meg. Minek? Ki van emelve belőle egy mondat ami nektek elég, miért is kellene olyasmivel foglalkoznotok, hogy mi másról beszéltek még, milyen szövegkörnyezetben hangozhatott el hasonló stb. stb. Felesleges, akkor már nem lehetne min pattogni.
Nem baj. Amúgy a hvg cikke jó, elolvashatnátok. Még ha nem is így mondta Orbán, ahogy le van írva, csak valami hasonlót, akkor sem ártana meg nektek ha kicsit okulnátok. De nem számít. Ti maradtok idegbetegek mint eddig, és ennyi.
"Nagyon vergődtök, egy komplett elmeosztály megtelne veletek."
Olyan vagy mint a vezéred: mindenki hülye, csak ti vagytok a jógyerekek. Azt hiszitek...
# 12 "Én egyetértek Orbánnal, és magam is hívő katolikus vagyok."
Én elhiszem, hogy egyetértesz Orbánnal, sőt, még azt is elhiszem, hogy saját magadat - a keresztény tanítások ismeretének hiányában - kereszténynek képzeled, sőt, a katolikus egyház tanításainak ismerete hiányában, katolikusnak is.
Ki kell ábrándítsalak, sajnos valójában nem vagy az (erre elegendő bizonyíték mindaz a mérhetetlen, Szentírástól elrugaszkodott sületlenség, amit összehordtál).
Tudom, hogy rosszul eshet ezt hallani egy "kultúrkereszténynek" (jobb híján nevezzük így azokat a magukat kereszténynek gondoló embereket, akik valójában sem nem ismerik, sem nem követik a krisztusi tanítást, de bizonyos szociokulturális okokból meg vannak keresztelve, időnként beszédülnek egy templomba, és ettől magukat kereszténynek gondolják).
De sajnos ez a helyzet.
Én is vallhatom magam hithű buddhistának, de attól még nem leszek az, a buddhizmus mély ismerete, hitgyakorlata és életfilozófiája nélkül, még akkor sem, ha buddhista országban, buddhista szülőktől születtem, és néha betévedek egy buddhista kolostorba. Ettől csak kultúrbuddhista leszek, nem buddhista hívő.
1. Először is, senki sem lehet keresztény, aki nem ismeri és követi az Evangélium tanításait és nem fogadja magába a Szentlelket.
Krisztus világosan beszél: "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, hanem csak énáltalam." Illetve: "Aki engem követ, nem jár sötétségben."
Az Evangélium tanítása ellenében NINCS kereszténység.
2. A megkereszteltség nem egyenlő a kereszténységgel. A keresztség sákramentumát nem Jézus, hanem Keresztelő János szerezte, és pusztán egy külső jegy.
Keresztelő János maga mondja Jézusra és a Szentlélek általi keresztelkedésre utalva: "Én vízzel keresztelek, de eljő énutánam, aki tűzzel keresztel."
A valódi keresztség a tűzzel való keresztelkedés, a Szentlélek kitöltetése és befogadása a keresztény ember szívébe.
Erre mondja Pál apostol: "Mert nem élek többé én, hanem él bennem a Krisztus."
3. "A kereszténység egy jobboldali, sőt szélsőjobboldali vallás, ilyen értékeket vall."
Ez egy színtiszta hazugság. Semmilyen bibliai alapja nincsen (mondhatni ellenkezőleg).
Az ótestamentumi és intertestamentális korban az olyan, a nagy francia forradalom után keletkezett európai eszmeáramlatok, mint a konzervativizmus, liberalizmus, nacionalizmus, jobboldaliság, baloldaliság, stb. NEM LÉTEZTEK.
Ezeket nem lehet visszavetíteni az intertestamentális korra, de ha nagyon erőltetjük, akkor Krisztusról elmondható, hogy a lehető legtávolabb a mai szélsőjobboldali és jobboldali eszméktől állt. Először is azért, mert pacifista volt. A kor "szélsőjobboldalával" szemben, amely a ZELÓTA szekta volt (Jézusnak is volt egy kiugrott zelóta tanítványa, Zelóta Simon).
4. Kapaszkodj meg: a tanítványok és az első keresztények teljes toleranciában fogadtak sorukba zsidót, rómait, samaritánust, görögöt - ami a szélsőjobboldaliság és a nacionalizmus tökéletes ellentéte.
Azt írja a Galata levél harmadik fejezete:
"Nincs többé zsidó vagy görög, rabszolga vagy szabad, férfi vagy nő, mert mindannyian eggyé lettetek Krisztus Jézusban"
Ez mindenféle kirekesztésnek, megkülönböztetésnek, idegengyűlöletnek a tökéletes ellentéte, a kereszténység mindenek felett álló egységét hirdeti.
5. Kapaszkodj meg, az első keresztények VAGYONI KÖZÖSSÉGBEN ÉLTEK, nem volt saját vagyonuk. Olvasd az Apostolok Cselekedeteit:
"Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt.
Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá.
Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben..."
Gondolom, nem kell magyaráznom, ez miért ellentétes a mai álkeresztény oligarchia látszatkereszténységével...
6. Mostmár ülj le, kapaszkodni kevés:
Jézus korában létezett egyfajta "szélsőjobboldal", a zelóta szekta, amelynek követői tűzzel-vassal harcoltak Júdea függetlenségéért a római birodalommal szemben, valóságos nacionalista, szeparatista forradalmárok voltak, kvázi terroristák.
De nemcsak ők, a kor szélesebb zsidó tömegei gyűlölték a császárt, lázadtak Róma ellen és megvetették, lenézték a samaritánusokat, akik a kor legutálatosabb, vallási alapon is megkülönböztetett, pogánynak tartott népe voltak. A zsidókat és samaritánusokat kölcsönös gyűlöletre uszították, egy hithű zsidónak nem szabadott szóba sem állni samaritánussal, keveredni vagy akár segítséget nyújtani vagy elfogadni tőle.
És ekkor jön Jézus és elmeséli AZ IRGALMAS SAMARITÁNUS PÉLDÁZATÁT (olvasd el!), amely a keresztény hitben a jámborság, irgalmasság és kegyesség általános metaforájává vált.
A haldokló zsidón - mit ad Isten - egy samaritánus szíve esik meg, aki sem nemzeti, sem vallási okokból nem kellene kegyelmezzen az "ellenség" fiának, de megteszi.
Krisztus ezzel éppen a kor nacionalizmusa ellen beszél és felhívja a figyelmet az ÁLTALÁNOS EMBERI szolidaritásra, akár nemzeteken, vallásokon, hiteken átívelően.
A zelótákkal szemben pedig még tovább megy. Azt mondja: "ADJÁTOK MEG A CSÁSZÁRNAK, AMI A CSÁSZÁRÉ ÉS ISTENNEK, AMI AZ ISTENÉ."
Azaz határozottan pacifista álláspontot foglal el, azt hirdeti, hogy a megváltás nem politikai és nem harcászati, hanem belső, lelki úton következik be. Keresztény ember nem tűzzel és vassal akarja a pogány Róma hatalmát megtörni, hanem szelíd példamutatással és az Evangélium hirdetésével.
Sajnos azonban az intertestamentális korban is népszerűbbek voltak a kor "szélsőjobboldali", nacionalista, kirekesztő, gyűlöletkeltő erői mint Krisztus és tanítványai.
Amikor Nagypénteken Pontius Pilátus felajánlja a zsidó népnek, hogy elbocsátja a két halálraítélt egyikét, mit gondoltok, kit választanak a zsidók?
A pacifista, szeretetről és békéről prédikáló Jézust?
NEM!
Egy ZELÓTÁT. Azt a Barrabást, aki az erőszakos, Róma ellen fegyverrel lázadó, mai fogalmainkkal "szélsőjobboldali" zelóta szekta ismert vezéralakja és harcosa volt.
Nem tudjuk, kétharmaddal-e, de tény, hogy az intertestamentális kor zsidó népe is a gyűölködő, erőszakos uszítót választja az Isten fia helyett.
Krisztust megfeszítik, Barrabás kiszabadul, egy római helytartó kegyelmével, hogy tovább uszíthasson és gyilkolhasson...
Úgy látszik, van, ami nem változik évezredek alatt sem...
# 12-es (folytatom)
Nyilvánvalóan nem vagy keresztény azon egyszerű okból sem, mert GNOSZTIKUS eredetű tanokat hirdetsz, illetve azokat a felfilágosodás korából származó újpogány hiedelmekkel kevered - miközben AZT HISZED, hogy amit írsz, az a kereszténység tanítása.
TÉVEDSZ!
A Szentírás SEHOL, egyetlen helyen sem határozza meg a Sátánt a káosz uraként, szemben az Istennel, aki a rend ura volna.
EZ NEM KERESZTÉNY TANÍTÁS.
Közkézen forgó, gnosztikus eredetű hiedelem, de NEM KERESZTÉNY TANÍTÁS.
Engedd meg, hogy mint magát hívő katolikusnak képzelő embert én, mint valóban hívő keresztény, felvilágosítsalak pár apróságról:
1. A Szentírás szerint a Sátán eredendően NEM URA semminek és NEM EGYENRANDÚ ISTENNEL!
2. A Sátán maga is TEREMTMÉNY. Egy bukott angyal, akinek neve a héber "satan" szóból ered, és azt jelenti, az ELLENKEZŐ.
3. A "diabolos" szó a Sátán görög megnevezése, és egyáltalán nem szétdobálót jelent, semmiben nem utal a káoszra. Azt jelenti: VÁDLÓ, RÁGALMAZÓ.
Sajnos, lám, hazugságokat hiszel és terjesztessz a Szentírásról, rágalmazol, akár a mestered, aki vezeti indulataidat.
A Sátán alapvető jellemzője tehát, hogy MAGA IS TEREMTMÉNY, Istennel ellenkező, lázadó angyal, nem egyenrangú ellenpólusa Istennek, mi több, e földön soha testté nem lett szellemlény, amely MINDENKIT, téged is, engem is KÍSÉRT és VÁDOL.
Ő a kísértő, aki eltéríteni igyekszik Istentől és ő a vádló, aki igyekszik bevádolni Isten gyermekeit önmaguk és az Úr előtt.
Nem a káosz ura, mint a gnosztikusok tanították, hanem a lázadás angyala, ő maga az a farkas is, aki a báránybőrbe bújt hamis próféták szívében lakik.
MINDENKIT kísért és senki sem mentes tőle, nem politikai oldalakhoz, nem szekértáborokhoz kötődik, magát Krisztust is megkísértette a negyven napi pusztai vándorlás alatt - de Jézus ellenállt neki.
Jellemzően Krisztust is a hiúságával próbálta megkísérteni, azt hangoztatva, hogy ő jobb, feljebb való mindeneknél, és felszólítva, hogy ezt demonstrálja. Azaz a hiúság vétkébe próbálta belerángatni az Isten fiát.
Ezért fontos az alázat. Az az alázat, amit az álkeresztények hírből sem ismernek, Krisztus azonban példát mutatott ebben is és ellenállt a kísértőnek.
A Sátán munkája a gyümölcsökből látszik meg szintén az emberen. A gyűlölet, kirekesztés, megosztás, lopás, csalás, hazugság, felebarátod tulajdonának kívánása, a hamis tanubizonyság, stb. és mindaz, ami a jelenlegi kormány álkeresztényeinek lelki gyümölcse, nem származhat a Szentlélektől, csakis a vádló, a kísértő, azaz a Sátán gyümölcse lehet, aki minden embert megkísért - kérdés, hogy engedünk-e neki.
Forgasd a Bibliát, mert annak, aki Isten parancsolatait és Krisztus tanítását még csak nem is ismeri, és hülyeségeket gondol és terjeszt az Evangéliumról, annak rendkívül nehéz ellenálni eme sötét hatalom kísértéseinek, amelytől csak Krisztus és Szentlélek által lehet ellenállni, Isten kegyelméből.
És még valami: nem vagy keresztény azért sem - és leginkább azért -, mert NINCS BENNED SZERETET. Ahogy a mestereidben sincsen, sem a mai kor álkeresztény hamis prófétáiban, akik Krisztus nevében tanítanak az Evangéliummal szemben álló dolgokat.
Márpedig, akiben nincsen szeretet felebarátaival szemben, embertársaival szemben, aki "szélsőjobboldali", mint te írod, aki kirekesztő és gyűlölködő, az NEM KERESZTÉNY.
Mi több: nemcsak, hogy nem keresztény, hanem egyenesen SEMMI, a Szentírás tanítása szerint:
Amikor Jézust az egész Törvény és az egész hit legalapvetőbb lényegéről kérdezik, így válaszol a kérdésre:
"Mester, melyik a legnagyobb parancsolat a törvényben?"
Jézus így válaszolt:
"Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
Ez az első és nagy parancsolat.
A második hasonlatos ehhez:
Szeresd felebarátodat, mint magadat.
E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."
Pál apostol pedig ezt mondja:
"Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból."
Isten végtelen szeretetéért cserébe a keresztény ember szeretettel tartozik Istene és minden embertársa felé is.
Mert Isten is válogatás nélkül szereti teremtményeit, méghozzá "úgy szerette Isten e világot, hogy egyszülött fiát adta érte, hogy valaki hiszen Őbenne, el ne vesszék, hanem örök élete legyen."
Mert a szeretet természete ilyen:
"A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik."
Imádkozom érted, hogy mindezt értsd meg, térj meg és légy kereszténnyé! És soha ne feledd:
"Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet."
Ez Isten ígéje!
"Orbán: Európa DNS-e vagyok."
Engem inkább egyy babgulyásos, túrórudis, vegyespálinkás szarral teleszart búvárruhára emlékeztet, aki mindent ellop....
27-28 ezt igen szépen összefoglaltad!
Szegény Pál apostol amikor megírta a levelét a Korinthusbeliekhez még nem gondolhatta, hogy az ő levele lesz egy álkeresztény csoportosulás gondolatébresztőjének szánva közel kétezer év múlva...
Félek, hogy sem az Ő, sem a Te fáradozásod nem hull termékeny talajra fideszisztánban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!