Fideszesek, mit gondoltok a 7 személyes autók esetén a 2,5 millió forint állami támogatásròl? Bővebben lent
Szóval nem gondoljàtok, hogy inkább azt kéne támogatni, aki a havi buszbérletet is alig tudja kifizetni? Miért az kap 2,5 milliót, aki annyira tehetős, hogy ki tud hozni szalonbòl egy autót és fent is tudja tartani?
Nem lenne logikusabb inkább ingyenessé tenni a tömegközlekést a gyerekek számára (18 éves kor alatt)? Ezzel valóban segítenék a családokat, a ràszorulòkat is.
Vannak munkahelyek, ahol azt a munkavállalót premizálják, aki többet vállal, és el is végzi.
Az állam így is premizálja azon nagycsaládosokat, akik az önerőt ki tudják fizetni.
#21: Miért is jövedelmező? 6 évvel ezelőtt tudtál volna venni egy lakást 20 millióért, CSOK nélkül. Most tudsz venni egyet 30 millióért CSOK-kal. Akkor mi van? Neked semmi különbség, aki viszont nem tudja a CSOK-ot igénybe venni, annak a plusz tízmilliós ár miatt esélytelen a saját lakás.
Én még az árak elszaladása előtt vettem a lakásom, most több, mint a dupláját éri. Ellenben öcsém már nem fog tudni saját lakást venni, mert a 10 milliót, amit a CSOK okozott nem tudja összeszedni.
"hogy 3 gyerek esetén gyerekenként több pénz jár, mint egy gyerekre, holott a fiatalabb testvér születésekor sokkal kevesebb dolgot kell megvenni, mint az első gyereknél..."
Jaja, 18 év alatt sokkal többet költ egy egygyerekes házaspár, mint akinek 3 gyereke van.
Mindezt azért, amit fent már leírtak.
Istenem, ilyen hülye embereket.
"6 évvel ezelőtt tudtál volna venni egy lakást 20 millióért, CSOK nélkül. Most tudsz venni egyet 30 millióért CSOK-kal."
Nem tudom miről beszélsz, mi 20 ért vettük azt, ami annak idején 14 volt.
Az a baj, hogy megint a hasadra ütsz és kitaláltlsz ilyen baromságokat, közben meg látszik, hogy se lakásod, se gyereked, se semmid nincs, csak az agyhalott gondolataid.
"Jaja, 18 év alatt sokkal többet költ egy egygyerekes házaspár, mint akinek 3 gyereke van."
Egy gyerek esetén 10 ezer forint az adókedvezmény. Kettő esetén 40, azaz gyerekenként 20 ezer. Három gyereknél meg 99 ezer, azaz gyerekenként 33 ezer.
Namármost miért kap 1 gyerekre csak 10 ezret az ember? Miért nem jár arra az egyre is 33 ezer? Mert ha születik egy gyereked, annak kell babakocsi, gyerekülés, ruhák, stb stb. A második gyerek viszont már örökölheti a ruhákat vagy a babakocsit. Szóval azt nem értem, miért jár kevesebb egy gyerek után?!
Ne mondd már nekem, hogy egy 3 gyerekes család EGY gyerekre többet költ, mint egy egy másik család az egykére!
De persze, én vagyok a hülye.
"Nem tudom miről beszélsz, mi 20 ért vettük azt, ami annak idején 14 volt."
20 millióért max panellakást tudsz venni, de arra nem vonatkozik a CSOK. Én amerre nézek, mindenhol legalább 10 millióval mentek fel az árak, de inkább többel.
30 millió alatt CSOK-os ingatlant max Mucsajröcsögén kapsz, de ott meg munka nincs.
Összeségëben nézd a dolgokat, de neked ez magas.
"20 millióért max panellakást tudsz venni, de arra nem vonatkozik a CSOK."
Hol van 20 millás panel?
Mert szerintem max Pesten.
Teljesen vakon vagy
"Hol van 20 millás panel?
Mert szerintem max Pesten."
Pesten szerintem már 25 millió alatt nem találsz. Nálunk Debrecenben mennek 20 millió körül a panellakások. Ami panelprogramos vagy szebben fel van újítva, az simán 25 millió is van.
Mutass már nekem olyan panellakás hirdetést, ami sokkal olcsóbb, mint 20 millió (mondjuk 15 és az alatt), normális méretű és nem Mucsajröcsögén van. Szerintem nem fogsz tudni!
"Pesten szerintem már 25 millió alatt nem találsz."
Már Pest megyében sem nagyon. Gödöllőn 20 milliónál kezdődnek a panelek. Egy normális, viszonylag felújított panel pedig 25 millió.
"Namármost miért kap 1 gyerekre csak 10 ezret az ember? Miért nem jár arra az egyre is 33 ezer?"
Én inkább azt nem értem, hogy egyáltalán 10-et minek adnak egy gyerekre. Egy gyereket úgyis mindenki vállal ha akar egyáltalán gyereket. Ha nem akar akkor emiatt úgyse fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!