Fideszesek, mit gondoltok a 7 személyes autók esetén a 2,5 millió forint állami támogatásròl? Bővebben lent
Szóval nem gondoljàtok, hogy inkább azt kéne támogatni, aki a havi buszbérletet is alig tudja kifizetni? Miért az kap 2,5 milliót, aki annyira tehetős, hogy ki tud hozni szalonbòl egy autót és fent is tudja tartani?
Nem lenne logikusabb inkább ingyenessé tenni a tömegközlekést a gyerekek számára (18 éves kor alatt)? Ezzel valóban segítenék a családokat, a ràszorulòkat is.
10# Nem azzal van a baj, hogy támogatják a nagycsaládosokat. Hanem hogy azokat támogatják igen nagy összeggel, akik egyáltalán nem szorulnak rá..
És azok adójàbòl is megy a pénz, akiknek jobban szüksége lenne rá.
A gyerekek számára 90%-os kedvezmény jár. Budapesten (gondolom ott a legdrágább) havi bérlet a diákoknak 3450 forint. (ez kb. a családi pótlék negyede, szóval ha így nézzük már most is teljesen állami pénzen utaznak)
Szerinted mennyire életszerű, hogy pl. egy 7-8 éves gyereket a család busszal küld el suliba? Tudom van akik megcsinálják de én azt látom, hogy mifelénk lassan már falun is kísérik a gyerekeket suliba míg városon vagy ha nagyobb távolságra kell menjenek akkor a kicsiket tuti, hogy valaki autóval viszi.
Ugyanakkor egy családban jól fog ha van autó(mert pl. kórházba nem biztos, hogy busszal viszed a kölyköd) és pl. 1,8 milliót amennyi a támogatással együtt egy Dacia azért már elég sok család ki tud perkálni. Két minimálbér mellett már teljesül, hogy kevesebb mint 6 havi bérért veszik az autót.
"7# 99 ezer ft a minimálbér. Simán lehet"
Simán lehet, hogy akkor pályát kellene váltani.
Aki ma Magyarországon 99 ezer forintért dolgozik úgy, hogy 2 gyereke van, az szégyellje magát.
Egyébként a német minimálbér 1200 euró, szal ilyen felállásban 2400 euro a bevételük és 2000 euró egy 3 szobás lakás rezsivel. A bérlet Németben vagy 25 ezer forint szal csak arra elmegy még 300 euró.
Marad 100 eurójuk a hónapra :)
"Hanem hogy azokat támogatják igen nagy összeggel, akik egyáltalán nem szorulnak rá.."
Nevetséges, hogy ha valakinek van önereje a legolcsóbb 7 személyes autóra, akkor az már nekik tehetős.
Milyen proli emberek vagytok ti? :D
"És azok adójàbòl is megy a pénz,"
Ez általában így szokott lenni.
13# itthon egy három szobás lakás albérleti díja rezsivel együtt több, mint a 2 minimálbér.
De szerintem egyértelmű, hogy aki minimálbéren tengődik, az nem fog 3 szobásat bérelni, akár Németországban, akár Magyarországon.
Azzal teljesen egyetértek egyébként, hogy felelőtlensèg minimálbérre gyerekeket vállalni. De rengetegen megteszik és a gyerek szív vele.
12# én tanító vagyok, a mi osztályunkban rengetegen járnak busszal. Persze 7-8 évesen nem egyedül, hanem a szülő elkíséri. Egyébként tök jó amit írsz, van benne igazság. Bár szerintem tankolni és fenttartani nem fogja tudni egy minimálbéres vagy kicsivel afölött élő család. De egyébként oke így, de én attól tartok, hogy a gazdag réteg fogja javarészt igénybe venni.
Meg megint kimaradnak az 1-2 gyerekes családok a bulibòl.
Biztos nagyon nehéz olyan intézkedést hozni, amivel mindenki jól jár. De ez számomra akkor is átgondolatlannak. 😏
"13# itthon egy három szobás lakás albérleti díja rezsivel együtt több, mint a 2 minimálbér."
Pont nem.
Pesten esetleg, ott is a jobb kerületekben.
De nem vitatkozom veled, mert látszik, hogy vakon vagy.
Az ilyen emberek miatt tart itt ez az ország.
"Nekem sincs gyerekem, de képes vagyok átlátni, hogy jó dolog a cs.a. kedvezmény meg a babaváró meg a csok."
Ha lenne egy kis sütnivalód, akkor látnád, hogy a CSOK az egy abszolút vacak dolog. Kap a szerencsétlen család 10 milliót, hogy megvehessen egy házat, ami a CSOK bevezetése előtt 10 millióval olcsóbb volt.
Nesze semmi, fogd meg jól! A CSOK két dologra volt jó: 1. Hogy a kúrmány építőipari vállalkozásainak piacot teremtsen (hiszen érthetetlen módon csak új lakásra lehet igényelni a 10 millát) és 2: hogy lehetetlenné tegye a lakásvásárlást annak, aki nem csinál 3 gyereket.
A CSOK egy óriási szemétség: kiszolgáltatottá teszi a kormány felé az embereket, megemelte az ingatlanárakat és elvette a lehetőséget a gyermektelenektől a saját lakásra. Testvérem is parázik, hogy megkapják-e a csokot, mert ha nem, akkor hatalmas adósságban lesznek és 2 gyerekkel nem tudni, mit fognak tenni. Egyik rokonom meg 4 MEGLÉVŐ gyerekre nem kapta meg a CSOK-ot.
A családi adókedvezmény az oké, de ott is inkább az első gyereket kellene jobban támogatni, mert hülyén néz ki, hogy 3 gyerek esetén gyerekenként több pénz jár, mint egy gyerekre, holott a fiatalabb testvér születésekor sokkal kevesebb dolgot kell megvenni, mint az első gyereknél...
Nekem sincs semmi előnyöm a családok támogatásából és egyet is értenék vele, ha normálisan csinálnák. Akkor a CSOK használt lakásra is felvehető lenne (mind a 10 millió) hiszen az a lényeg, hogy a családnak otthona legyen, az pedig - ha megfelelő méretű - miért ne lehetne egy felújított 30 éves ház? Akkor a családi adókedvezmény egyforma összegű lenne gyerekenként, vagy inkább az első gyerekne járna nagyobb összeg.
"Szerinted mennyire életszerű, hogy pl. egy 7-8 éves gyereket a család busszal küld el suliba?"
Egyébként ez is probléma, hogy túlzottan motorizált seggűek a mai kölykök. Érdekes, én anno busszal vagy biciklivel mentem suliba, felnőttem. Most meg azt látom, hogy reggel mennék melóba és a paraszt előttem a sáv közepén áll meg, feltartva mindenkit, mert a hülye kölyköt a suli kapujánál kell kitenni, nehogy már 100 métert gyalogoljon szegény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!