Csak én vagyok hülye hogy nem értem a logikát?
A vendégmunkások tulajdonképpen nem a magyar dolgozók munkáját veszik el. Sokkal rosszabbat tesznek. A tisztességes megélhetés lehetőségét veszik el sok magyar családtól. Azért hozza be a multi a vendégmunkást, hogy ne kelljen többet fizetni a magyar munkásnak és alacsonyan tudja tartani a bérszínvonalat. Ez pedig a kormány felelőssége. Ha nem adna ki munkavállalási engedélyeket unión kívüli munkavállalóknak akkor egy cég két lehetőség közül választhatna. Vagy tisztességes bért fizet, vagy elköltözik. Aki el akar költözni attól váljunk meg könnyes szemmel. A többiek kigazdálkodnák a magasabb bért, ha rá lennének kényszerítve.
Több céget tudok akik képesek voltak idén januártól jelentősen megemelni az operátorok bérét, mert nem kértek a vendégmunkásokból adódó problémákból. És csodák csodájára fel tudták tölteni a létszámot magyar operátorokkal.
Ha mindenki így tenne megdőlne a kormány stratégiája amivel összeszerelő országot csinált belőlünk, és az alacsony bérszínvonallal hagyta hogy a legjobb szakembereink elhagyják az országot.
Ahogy mondják eladták a magyar embereket kilóra a multiknak.
"A kormány nem hülye, és a családokat is támogatja a demográfiai helyzet megváltoztatásának érdekében, így a bérek folyamatosan nőnek ennek érdekében."
Ezt most nem értem. A családok támogatása milyen összefüggésben van a bérek emelkedésével ? Hogyan tud hatni a kormány a bérszínvonal emelkedésére ?
" Megteremti az ideális feltételt a befektetőknek, "
Pont azzal teremti meg az ideális feltételeket, hogy a bérek a béka segge alatt vannak.
Mitől ideális egy befektetőnek az olyan ország ahol folyamatosan nőnek a bérek ? Ez miatt szokták elhagyni az országokat.
" nem jönne ide senki hogyha nem lennének jó életviszonyok."
Tehát télen a hidegben qrva jó lakhelynek számít egy vasúti pályaudvar?
Ne mond hogy nem, mert az összes csöves oda húzza be a belét VÁZZE!
Akiknek a Magyarországi állapotok jobbak mint az otthoni, az egyértelmű hogy szarabb körülmények közül jön ide!
Ezeknek örülsz te?
Ezekkel akarod a népességcsökkenést "feltölteni"?
Ott d'gölj meg, ahol épp vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!