Azok a támogatások, amiket a fidesz ad a családoknak (csok, kocsi, stb. ) bedőlhetnek? Mármint azt mondják, hogy ingyenes, fix kamatozású, de 10-20 év múlva is az lesz? Vagy ez csak parasztvakítás?
Minden bedőlhet. Egy fix kamatozású hitel is okozhat gondot. Nem is kell hozzá se gazdasági válság, se változás a kormányban. Elég, ha apuka nem dolgozik átmenetileg egy hosszabb ideig, akár betegség, akár munkahely elvesztése miatt, anyuka meg mondjuk eddig sem dolgozott, mert otthon volt a 3 gyerekkel.
Semmilyen hitelt nem szabad felvenni felelőtlenül. És nem szabad túlvállalni magunkat. Sokszor nem is maga a hitel a gond, hanem, hogy túl magas összeget vesznek fel.
9: Abban az egy esetben , ha az addigi 1 lakás helyett vesznek külön-külön mindketten egy-egy újat, ami 5 éven belül csak újépítésű lehet és nagyobbnak kell lennie, mint a Csok-kal vásárolt.
Az ingatlanár emelkedéseket látva, gyakorlatilag ez esélytelen.
"Nem tudom megérteni azokat, akik 0 meglévő gyerekre bevállalják előre a 3 gyereket a 10M Csokért"
Ezt én sem értem.
Azt sem tudja milyen szülőnek lenni,mert még egy gyereke sem volt,de már beígéri,hogy 3-at fog vállalni.
Elég gáz.Azt sem tudja mire vállalkozik.
13: Vannak pedig többen is az ismerősi körben ilyenek.
Nagyobb felelőtlenségnek tartom, mint az annak idején ész nélkül felvett, szabadfelhasználású devizahiteleket.
16: HA...tudod itt bukik a történet.
HA a nagymamának kereke lenne, csilingelne és sárga lenne, akkor ő lenne a villamos.
14-es nekem is van ilyen ismerősöm.
Húgom egyetemi csoporttársa.
Azt nem tudom felvette e már,de még csak 1.éves az egyetemen,nem tudom 10 év alatt hogy fog összejönni neki,amikor még a suliból is van hátra pár év.
Nem feltétlenül kötelező ezt felvenni. De ha valaki felszeretné venni, felvétele előtt érdemes tájékozódni, mint mindig amikor nagyobb összegű pénzről van szó.
Semmi féle keppen sem kell túlvállalni magunkat, mivel már egy vagy két gyermekes család is jelentős kedvezményeket kap. Ahhoz hogy a trükközőket kizárják, hogyha a határidőn belül nem születik meg a gyerek akkor a hitelt tejes egészében kell visszafizetni.
Ha 5 éven belül baba érkezik (akár örökbefogadással), akkor a hitel végig kamatmentes marad. Szerintem csak olyan nem tudna összehozni, vagy örökbe fogadni egy gyereket 5 éven belül, aki nem is akar. Ez szerintem egy nagyon jó lehetőség, amit meg ragadhatnak a családok.
44% nem vágod,hogy mekkora baromságokat írsz?
Senki nem írta,hogy kötelező,viszont felvehető:D
Erről beszéltünk,ha nem tűnt volna fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!