Miért kell már megint hülyeségeket terjeszteni?
Na ha 110 ezer ember a választás kulcsa, akkor ott valami nem stimmel :D
Goldmund73
Mindkettőnek az állam a munkáltatója és mindkettőt közpénzből fizetik. A Fidesznek az volt a mániája, hogy létrehoznak egy minél erősebb és kiterjedtebb államot, beterelnek mindenkit közmunkásnak, mindent központosítanak, ehhez pedig hivatalnokokból is rengeteg kellett.
A választás előtt jöttek rá, hogy ezt nem lehet hosszútávon fenntartani, de még megvárták vele a választási győzelmet, aztán elkezdték gőzerővel leépíteni az állami szférát, hogy minél több pénzt tudjanak bespájzolni a világválságra, ugyanis a devizatartalékainkból is feleannyi van körülbelül, mint amennyi kellene egy gazd. világválság átvészeléséhez.
Megsúgom, közfoglalkoztatás egy ideiglenes rendszerű munkaviszony, ennél jóval többeket érint. Ráadásul mégha csak a család egyik tagja is a kenyérkereső, attól a többi még ez alapján fog szavazni.
Nálunk 5 havonta cserélgetik az embereket, nem mert nincs rájuk szükség, hanem mert ennyi ideig lehet egy helyen foglalkoztatni. Egy bizonyos idő után aztán újra alkalmazzák. (bár lehet ezzel is trükközni, ha cserélgetik a foglalkoztató szervet, de ez nem mindenhol kivitelezhető)
Persze ez is egyre kevesebbeket érint, aki teheti már rég kiment külföldre 10x annyi fizetésért.
Azért vicces, lényegében elismered a tanulmányt, hogy a választás eredményére hatással van a:
- szavazatvásárlás,
- juttatások szavazatokra váltása,
- juttatások megvonásával való fenyegetőzés,
- nem állami szereplők (mint például a munkáltatók) nyomása
Ennek a közvéleménykutatásnak nem az aránya a lényeg, hanem a tény, hogy van egyáltalán szavazatvásárlás.
"Azért vicces, lényegében elismered a tanulmányt"
Nem ismertem el.
"Ennek a közvéleménykutatásnak nem az aránya a lényeg,"
Akkor olvasd el újra a cikket, mert bizony azzal jön az Index, hogy emiatt nyert a Fidesz, ez volt a siker kulcsa.
Szal ne nekem írd ezt, hanem akkor az Indexnek :)
Kedves kérdező!
Az indexes cikk így kezdődik:Szerintem meg te olvasd el újra a cikket:
"A politikai klientelizmus, vagyis lényegében egyfajta választási korrupció négy formáját különböztette meg egy új tanulmány Magyarországon, aki szerint ezek mindegyike a közmunkaprogramhoz köthető, és ezzel magyarázta a Fidesz választási sikereit is – írja a Yale honlapja."
A lényeg újra gyengék kedvéért:
"írja a Yale honlapja"
szóval hol írják?
írja a Yale honlapja.
A Yale honalpja pedig szerintem nem az Index, de szólj, ha valamit rosszul tudunk.
továbbá
mondta Isabela Mares, a tanulmány egyik szerzője-gondolom Isabel Mares sem az Index újságírója.
ui. a közmunkaprogram pedig 250-300 ezren dolgoztak fénykorában kvázi állandó jelleggel.
"A lényeg újra gyengék kedvéért:"
Igen, a Yale honlapja alapján meg terjeszti az Index.
Jah és igazad van, mert a 250 ezres létszám aztán nagyon nagy szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!