A dohányzás közterületen miért legális?
Otthon mindenki azt csinál amit akar, de mi jogon károsítja valaki a levegőt, ezáltal mások egészségét?
Az autó munkaeszköz, de dohányozni nem kötelező.
#2 van, hogy az orrunk alá fújja. Mész az utcán, előtted pöfékel, érezni lehet. +amíg fűteni muszáj, gyáraknak menni kell, autóknak közlekedni, addig a cigi egyáltalán nem létszükséglet.
Túl nagy mértékű tiltás sose lesz rajta, kell a jövedéki adó.
"amíg fűteni muszáj, gyáraknak menni kell, autóknak közlekedni"
Nincs olyan jogszabály ami erre kötelezné a parasztokat. Egyik sem muszájabb mint dohányozni.
Jó, akkor faggyál meg, mert a központi fűtés is fűtéssel megy, és haljál éhen, mert nem közlekedhet senki sehova, nem szállíthatnak élelmiszert.
A cigi meg káros, értem?
Mint ha betartanák a tiltásokat... Ha szólsz nekik, még ők vannak felháborodva. Én sem cigizek, mert nem tartom egészségesnek meg úgy egyáltalán nem látom értelmét sem. De más füstjét sem akarom szívni, nem csak a sajátomat. Aki cigizni akar, tegye úgy, hogy mást nem zavar vele.
Ünnepek alkalmával is undorító amikor megyek a tömegben és előttem dohányoznak. És rengeteg ember az az egy miatt szívja a káros füstöt ami mellesleg elég büdös is. És zavaró, hogy ő meg teljesen természetesnek veszi.
Ennek ellenére nem támogatnám hogy közterületen betiltsák, sokkal inkább egy figyelemfelhívó kampányt támogatnék vagy valami hasonló dolgot, ahol felvilágosítják az embereket a káros hatásairól és segítséget ajánlanak fel a leszokásra, akár ingyenesen is. Plusz jó lenne ha már valaki cigizik, legalább mások véleményét tartaná tiszteletben, és nem fújná az orruk alá a füstöt... De mivel sok pénz jön be belőle, így ezzel sajnos nem fognak foglalkozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!