Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar állam pénze, az a...

A magyar állam pénze, az a mi, adófizetők pénze?

Figyelt kérdés
Nem politikai kérdés! Mármint nem az aktuális kormányt akarom szapulni, ez általános kérdés akar lenni, remélem sikerül. Ha minden embernek visszaadnák az adóját, a pénzt, akkor igazából az államnak maradna ""saját"" pénze. Tehát nyilván kell az adó, de ha nem lenne adó, nem tudnánk fizetni, akkor lenne valami, még ha kevés pénze is az államnak, egy olyan pénz, ami nem köthető az adóhoz? Meg az ilyenekhez. (Nem tudom jól átadni, mit is szeretnék tudni?

2019. ápr. 14. 16:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%

Az államnak miből lenne pénze, ha nem az adókból?

Dolgozik, kereskedik, árulja a testét?

Gondolkodj már!

2019. ápr. 14. 16:48
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
Az államnak csak az adóból van pénze. Se stadion se szobrok nem lennének ha nem fizetnél adót.
2019. ápr. 14. 16:50
 3/19 A kérdező kommentje:
Igen, gondoltam, hogy semmi masbol, csak azt nem tudtam elkepzelni, hogy eleg e tisztan az ado erre mindre, vagy van e mas penze
2019. ápr. 14. 16:58
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Pl. egy csomó cégben van részvénye Mol, OTP vagy akár az "államosított" közműszolgáltatók. Szóval ez már 1 dolog amiből lenne pénze akkor is ha holnaptól senki se akarna adót fizetni.

Az MNB képes pénzt nyomtatni, ebből is van pénz vagy épp hitelezni más bankoknak amit általában nem ingyen tesz. Deviza és arany tartalékokat ő kezeli, ezeket befekteti ami megint pénzt hoz. (a mostani kormány alatt rendszeresen pluszban zár a Nemzeti Bank tehát "pénzt keres" az országnak)

De szerintem tuti vannak ezenkívül is bevételi forrásai az államnak.

2019. ápr. 14. 17:02
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Van pár állami tulajdonú vállalkozás, de azok bevétele jóval kevesebb mint az adóbevételek.
2019. ápr. 14. 17:03
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

[link]

itt egy lista az állami cégekről.

2019. ápr. 14. 17:04
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Sőt a Magyar nemzeti vagyonkezelő is alá tartozik. [link] Bár ott se találom a Mol részvényeket amit írtam :D pedig tuti volt nekik mert pár hónapja hír volt, hogy egy részét átadják a Corvinus egyetemnek.
2019. ápr. 14. 17:11
 8/19 anonim ***** válasza:
48%
Most egy listát arról ami nyereséges
2019. ápr. 14. 17:11
 9/19 anonim ***** válasza:

#8 keress rá te, tudod google a barátod. De pl. Szerencsejáték Zrt. 2017-ben 19,4 milliárdos adózott bevételt termelt.

MVM adózott eredménye 50 milliárd volt.

De a 22 erdészeti cég is nyereséges.

Meg ha egy közműszolgáltató vagy mondjuk a BKV, MÁV nem nyereséges akkor azon szerinted ki nyer? Az állampolgár mert nem emelik a víz, szemétszállítás, jegy árát olyan magasra, hogy profit jöjjön belőle.

2019. ápr. 14. 17:33
 10/19 anonim ***** válasza:
0%
#9 hogyne emelnék? Vagy is tartják? A közművek vastag profitot termelnek, mióta jóval a piaci ár feletti áron adják a gázt a lakosságnak. BKV, MÁV titpikus pénznyelő, káder temető.
2019. ápr. 14. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!