Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valóban 27 millió megtakarítás...

Valóban 27 millió megtakarítása van átlagban a magyar háztartásoknak?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 9. 14:03
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
91%

Ok és honnan tudtam volna példának okáért én, hogy hol és ki állította ezt, forrás hivatkozás nélkül? Valaki dolgozik (mint én), nem olvassa rendszeresen a híreket és amikor ide benéz, akkor szembesül ilyen kérdésekkel.

Az egyik válaszoló szerencsére közölte, hogy hol van a cikk. Megnéztem. A HVG a cikkben megadta a választ:

"Azaz az ország leggazdagabb tizedének akkora vagyona van – 61 ezer milliárd forint –, hogy az már önmagában is felhúzza az átlagot, bármi más történjen a többi kilenctizednél."

[link]

Rejtély megoldva.

2019. ápr. 9. 14:35
 12/35 anonim ***** válasza:
68%

Ha az összes vagyont veszed,akkor sincs 27 millió.

A legtöbb középkorú vagy idősebb rendelkezik saját lakással,ami helytől függően olyan 10-15 millió Ft.

Autója a legtöbbeknek nem éri el a 2 millió Ft-os értéket sem.

Megtakarítások max pár százezer,de a legtöbben hónapról hónapra élnek,egy háztartási gép cseréjéhez hitelt kell felvenniük.

2019. ápr. 9. 14:35
 13/35 anonim ***** válasza:
21%
A kérdező egy provokátor, aki még ahhoz is hülye!
2019. ápr. 9. 14:36
 14/35 Szecessziós Vájling ***** válasza:
59%

Az átlagos megtakarítás háztartásonként 4-6 millió között van, a teljes vagyon 25-30 millió. Az EU-s és független banki adatok is ezt mondják.

OECD szerint az átlag 37.000 USD/fő, s figyelembe véve, hogy egy háztartásban ~2,5 él, pont kijön az adat ( [link] ).

2019. ápr. 9. 14:39
 15/35 anonim ***** válasza:
78%

Azért gondolnak sokan kitalációra, mert ekkora pénze egy átlagos családnak sosem volt. Csak észre kell venni, hogy az átlag nem az átlagos. Tehát nem a mediánt nézik, hanem azt, hogy a csilliárdos mennyire megdobja az valódi átlaghoz képest a félretett pénzt.

De jól mutatja azt is, hogy aki ezek alapján tájékozódik, mekkora valótlanságoknak lesz áldozata. Így érthető a valótlanság / kitaláció iránti kiáltása az embereknek.

2019. ápr. 9. 14:42
 16/35 anonim ***** válasza:
64%

A 13-as kérdezőt lehülyéző válaszoló nem én vagyok (meg kellett jegyeznem, mert jelenleg ugyanaz a pontszámunk).

A kérdező csak kérdezett, nem állított semmit, nemhogy provokált volna.

Az előző és a kettővel ezelőtti válaszoló választ kap, ha megnézi diagramot a HVG cikkében. A többségnek valóban ennél az átlagos értéknél jóval kevesebb vagyona van. Erre is választ az a cikk:

"Azaz a „középső magyar” háztartásnak nagyjából 12 millió forint a teljes vagyona, míg a leggazdagabb 400 ezer háztartás egyenként 153 millió forinton ül."

2019. ápr. 9. 14:42
 17/35 Alain Delon ***** válasza:
17%
Miért? Neked nincs meg? Akkor te valami libsi lehetsz.
2019. ápr. 9. 14:46
 18/35 anonim ***** válasza:
77%
Félelmetesek ezek a vagyoni különbségek (amelyek a rendszerváltás után kezdődtek és mára eszeveszetté váltak) és aki ismeri a történelmet az tudja, hogy ennek nagyon csúnya vége lesz...
2019. ápr. 9. 15:09
 19/35 anonim ***** válasza:
80%

Az átlag vagyon olyan, mint az átlag jóllakottság.

Az átlag jóllakottság pedig:

[link]

2019. ápr. 9. 15:14
 20/35 anonim ***** válasza:
84%

Tudod az átlag az vicces dolog.

Ha van 10 ember, akiből 9-nek van fejenként 100 forintja, egynek pedig 5 millió, akkor átlagban mindenkinek van fél milliója. Na így jött ki ez az átlag is.

A MEDIÁN adat sokkal beszédesebb lenne. Az ugyan is azt mutatja, hogy ha növekvő sorrendbe állítjuk az embereket a megtakarításuk szerint, akkor mennyi megtakarítása van a középsőnek. Úgy már max 3-400 ezer lenne, nem 27 millió.

2019. ápr. 9. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!