Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 30 év feletti gyermektelen...

30 év feletti gyermektelen nőként érdemes Magyarországon maradnom?

Figyelt kérdés

2019. márc. 30. 02:32
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
70%
Elhiszem hogy nem akar gyereket, aki pl. nem talál magának rendes, odaadó párt. A mai világban különösen nehéz a párkeresés. Kevés a felelősen gondolkodó, áldozatkész fiatalember.
2019. ápr. 2. 21:44
 22/24 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudod miről maradsz le ha nincs gyermeked és majd a negyvenes éveidben döbbensz rá hogy húmárnemvagyokgyerek és tök egyedül vagyok akkor is ha vannak barátaid. Nézd én 43 éves férfi vagyok és eddig nem igazán érdekelt most pedig kifejezetten mindennél jobban hiányzik egy normális párkapcsolat és család.

Hogy mit csinálnék másképp? Nos, fősuli után egy napot sem lett volna szabad itthon töltenem hanem azonnal külföld! Így most megalapozott lenne húsz év után az életem, lehetne majd jó nyugdíjam és itthon is nem így állnék máról holnapra.., vagy még azt is el tudom képzelni hogy külföldön nősültem volna és a gyerekeim mint vendégek járnának csak Magyarországon. Nem sok értelmét látom ebben az országban már sajnos. Sok kormányunk leszerepelt, csak a harácsolás és lopás csalás megy állandóan. Itt nem lesz európa ez már világos.

Én mostanában tervezem hogy felszámolok itt mindent és megyek végleg innen.

2019. ápr. 3. 02:26
 23/24 anonim ***** válasza:
60%

# 22

45 éves gyerektelen nő vagyok - a hideg kiráz a gondolattól, hogy gyerekem legyen.

Férjem 51, van iflúkorából van egy nem tervezett fia, szerencsére már évek óta külföldön él, de amíg együtt laktak, állandó stressz és pokoli cirkusz volt az élet. Soha nem akart gyereket, nem bírja őket, élete legnagyobb hibájának tartja a "besikeredést".

Nagybátyámnak van gyereke meg unokái, de mivel évtizeked óta külföldön élnek, ő itthon vegetál 90 évesen.

Anyám 75, de azt mondja, ha újra kezdhetné nem vállalna gyereket...

Mindenkinek más az ideális.

2019. ápr. 3. 12:05
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Nos, első gondolatom, hogy ha nem köt a család (nem csak a gyerek tud egy helyhez kötni, hanem szülők vagy valaki akiről gondoskodnod kell), akkor miért ne mennél, iszonyatosan nagy döntési és cselekvési szabadságot jelent, ha valakinek nincs gyereke. Teljesen a saját kényed-kedved szerint azt tehetsz, amit akarsz, ott, ahol akarod, senki sem fogja inni a levét, ha esetleg rossz döntést hozol, de miért is lenne rossz döntés, ha elmész külföldre, szóval miért ne. De a második gondolatom az, hogy ha nincs gyereked, akkor nem kell görcsölnöd egy csomó dolog miatt, pl. hogy jó iskolába járjon, jó szakmát tanuljon, tiszta ruhája legyen, tudd támogatni az életkezdéshez, és ehhez te teremtsd meg az anyagi feltételeket, szóval anyagilag is és felelősségben is mentesülsz egy csomó stressz alól, így úgy gondolom, hogy el lehet lenni Magyarországon is, hiszen mindegy, hogy mi lesz az országgal, pl. ha rossz irányba megy, nem szívják az utódaid, és ha nagyjából elvagy a fizetésedből, van hol laknod, vannak barátaid, akkor itt is lehet úgy élni, hogy nem törődsz a negatívumokkal, és csak az élet napos oldalát látod. Ha magad vagy, kb. lesz..hatod, hogy mi van az országgal, mert az ember a jég hátán is megél, de ha másért is aggódnod kell, az egyrészt erőssé is tesz, másrészt hihetetlenül sebezhetővé.
2019. máj. 16. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!