Mi a véleményetek arról hogy Magyarországon 2021 től örökös nyári időszámítás lesz?
Hé, hé, álljál már meg. Volt elvileg valami felmérés, ahol 4,6 millió embert kérdeztek meg, és ennek a 80%-a agonizált, hogy évente 2x megöngyilkolja magát, amikor órát kell állítani.
Oké, tudom, hogy nem népszavazás, de figyelembe véve, hogy mennyi síkhülye van az országban, egy népszavazásnak is hasonló eredménye lenne.
Fun fact: a demokrácia addigés csak addigműködőképes, amíg értelmes, felelős emberek szavaznak valamiről. Onnantól kezdve, hogy a full hülyéket is megkérdezik, az már nem demokrácia, hanem a debilek diktatúrája.
#11: Akkor talán nem pont a full hülyéket kellett volna megkérdezni. Mégis mi volt a baj az óraállítással? Én is születésem óta tapasztalom, valahogy mégsem öngyilkoltam meg magam miatta. Hétvégén van állítás, nem vesz el senkitől egy órát mikor dolgozni kell menni.
Kíváncsi leszek majd mit fognak szólni amikor már mindenki munkában meg iskolában van kinn meg még korom sötét van. Vagy hogy hány baleset lesz mikor a sok kómás a 7:30-as csúcsban korom sötétben a jéggé fagyott úton botorkál.
Nem adok neki 5 évet hogy azon fog sírni mindenki hogy "Gonosz EU elvette az óraállítást pedig mennyivel jobb volt, adják vissza!"
"Viszont a világos, kellemes, meleg nyári estéket nem adom"
Persze azzal nincs semmi baj, csak azok télen nem nagyon vannak. Szerintem tök mindegy hogy 16:00-kor vagy csak 17:00-kor lesz koromsötét délután, mire az ember hazaér és leül az asztalhoz így is-úgy is korom lesz, csak cserében reggel is sokkal tovább.
Persze, értem hogy téged nem kérdeztek meg, sajnos engem se. Nem is miattad mondom, csak úgy általánosságban. Baromság az egész.
"Feltételezem anno nem szórakozásból találták ki az óraállítást. Amúgy meg ilyesmiről miért nincs népszavazás?"
Pontosan EZÉRT nincs belőle népszavazás, mert te is csak feltételezed, hogy volt valami oka, azt már ne is várjuk el, hogy tudjad is meg értsed is az okát.
Ami akkor oka volt az ma már nem ok. Akkoriban, 1980-ban azt gondolták, hogy rengeteg energiát lehet megtakarítani az óraállítással.
Azért hozták be a nyári időszámítást, mert a nyári időszakban így tovább van este világos. Ez nem változott, továbbra is jó ha a nyári időszakban később kell lámpát kapcsolni. Télen viszont mindenképpen nagyon sokat kell világítani.
Az, hogy most majd reggel később lesz világos, azt majd ellensúlyozza, hogy később is kell felkapcsolni a villanyt.
Az életmódunk alapvetően megváltozott 1980 óta. Már az életünk nagy része világított helységekben folyik - még nappal is. Az emberek munkaideje a teljes napot felöleli, ahogyan a vásárlásaink, utazásaink és a szórakozásunk sem korlátozódik semmilyen napszakra, tartományra. Semmiféle megtakarítást nem jelent az, ha van óraállítás, csupán nehézséget és gondot. Már több, mint egy évtizede kimondták ezt, csak eddig tartott meghozni a döntést.
Népszavazás azért nem lesz róla, mert nem országonként eldöntendő dolog, hanem közös megállapodás volt hozzá szükséges. Az állampolgárok többsége nem ismeri sem a bevezetés okát, sem a hatásait, sem azt, hogy melyik lenne jó, ha marad vagy ha eltörlik.
Nem tudom te mikor szoktál munkába járni, de én télen mindig sötétben megyek. November végétől február közepéig 7 óra után kel fel a Nap.
Ezzel szemben sokkal inkább érdekel, hogy amikor a gyerekem kijön az iskolából, akkor 10 percig van még fenn a nap vagy több, mint 1 órán át.
Nem csak reggel 7 és 8 között van torlódás, dugó.
Sokan járnak 4 és 9 között....
Viszont miért sírsz a bubánatos sötét miatt? Fényszóró nem működik a gépjárműkön?
Vagy félsz a sötétben vezetni?
A gyerekes kifogás is vicc. Reggel 8ra megy a suliba, akkor is sötét lesz.
Szimplán jobb volna és kész. Nyáron téli időszámítással amúgy sem volna jó, mert akkor olykor hajnal 4kor kelne fel a nap.
Szerinted normális volna?
Hajts le egymás után jó pár fordított alvást (éjjel tevékenykedj, nappal aludj. 1 hét sem kell hozzá, hogy változásokat érezz. Nappali világosságban, még ha sötétítesz, nem a legjobb alvás)
Viszont ezeknek az óra állítgatásnak MÁR tényleg nincs értelme.) Amúgy, ha 1980ban vezették be, akkor előtte hogy bírták ki akik 1980 előtt születtek, éltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!