Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi magyarok miért nem ápolunk...

Mi magyarok miért nem ápolunk szoros barátságot legközelebbi nyelvrokonainkkal, a hantikkal és a manysikkal?

Figyelt kérdés

Az egy dolog,hogy a lengyelek idejönnek március 15.-én,beszédet mondanak meg ilyenek.

De a manysikkal és hantikkal miért nem ápolunk ilyen kapcsolatot?Él ott az Urál környékén két kihalóban lévő népcsoport,akik a legközelebbi rokonaink,majdnem úgy beszélnek mint mi,de a magyarok tudomást sem vesznek róluk.Szerintem fontos lenne felvenni velük a kapcsolatot.

2019. márc. 24. 22:52
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%
Pár tízezres népcsoportról van szó, és ápoljuk is velük a kapcsolatot. A nyelvrokonság annyiban igaz, hogy egy csökevényesedett magyarszerű nyelvet beszélnek, amit eltanultak a magyaroktól.
2019. márc. 25. 20:27
 12/30 anonim ***** válasza:
17%

"Semmi értelme török meg sumér nyelvrokonságról beszélni,amikor majdnem ugyan az a manysi meg a magyar nyelv."

Tévedés. A manysik, hantik erősen eltorzult magyar nyelvet beszélnek, mint a legtöbb más nép. Rengeteg tudományos bizonyíték van erre, amit azonban a magyartalan tudománytalan dogma-akadémia ok nélkül lesöpör az asztalról (azaz annyiból okkal, hogy politikai érdeke engedni a germánoknak és Rockefeller, Rotschilsd dinasztiáknak, hogy szépen fogalmazzak, "göndörmondatokban".)

(A politika, és a politikai érdek nem tudomány!)

Azonban a sumer/szumír nyelv nyelvtana, és a magyar nyelvtan 90%-ban fedi egymást, sok ezer szó ráadásul láthatóan a magyarból átkerült a sumer-be:

[link]

Magyar - Sumér szópárhuzamok:

Abrázat- Abru azaad csuka-suga gúzs-guz

Abrosz- Ubarasu dalia-deli göröngy-girin

Aka-akó darab-dar derék-dirig

Bab-ubub bánya-banü deszka-dusuge

Bába-baba barack-baru dézsa-dusu

Babona-babuna barázda-bar dolog-dugluag

Babrál-babar birka-birga gally-gal

Borda-barda bolond-balandu ganaj-gan

Csata-sata bolt-baltu kád-kad

Csipke-siip gát-gutu kakas-gagasu

Kalapács-kalappatu konkoly-kankal megye-mada

Kantár-gantur kór-guur méh-me

Kapa-kapa hála-haala mér-mer

Kapta-kabta hiba-hipü mészáros-masaru

Karácsony-guurasumu hörcsög-ursag mocsár-musir

Kása-kas huszár-gisar munka-muunga

Kasza-kaz irha-irih néma-numu

Katona-kadunu jegenye-iagina ösztön-astin

Király-kuruigi kabát-gubbutu kosár-kusurra

Kocsonya-kusunu kacsa-kusu kuckó-kuku

Kúp-guub pocok-pusru párba-barnu

Kuruzsol-kuruslu pohár-bahar sás-sasa

Labda-libdu palást-palasutu sáv-saba

Lepény-lebenu pálca-palusu séta-sid

Lencse-lubsu palota-balatu suba-suba

Lom-lum pap-pap súly-sul

Lúg-lug pára-bara sulyok-suluag

Párol-barlu paraszt-baarasutu szablya-zublu

Patak-badag parázs-bar szakács-sakasu

Pecsenye-pes párduc-baartusu szarka-sarraku

2019. márc. 26. 20:55
 13/30 anonim ***** válasza:
17%

Az alábbi

linken:

[link]

nem csak a keltákkal való magyar szópárhuzamokból látunk 30-50 darab példát (több ezret találtak nyelvenként már!),

hanem

latin(!)

kelta

ujgur

ógörög

szanszkrit

mongol

bolgár

...de minden nyelv tartalmaz magyar szavakat (az ujgur és török nyelvek különösen keveset torzultak a magyarhoz képest), függően, hogy az ősnyelvtől, a magyartól mennyire torzult el az adott nyelv.

Én magam egyébként

az angol

nyelvben sok ezer magyar eredetű szót felfedeztem már.

Továbbá:

a japán nyelvben

találtam már több, mint száz szót, és csak azért nem többet, mivel alig tudok valamit japánul. Ha haladó japános volnék, akkor (ahogy más kutatásokból kiderült), több ezer magyar eredetű japán szóra lehetne bukkanni.

2019. márc. 26. 21:03
 14/30 A kérdező kommentje:

Milyen magyar szavakat találtál az angol meg a japán nyelvben?

Én nem hiszek ezekben a magyar-sumér,magyar-sziriuszi stb rokonságokban.

Miért lenne érdeke a Rockefellereknek meghamisítani a történelmünket?

2019. márc. 26. 23:30
 15/30 anonim ***** válasza:
19%

Hit?? Hinni az akadémiának "kell" (meg a szintén hamis iskolarendszerben és a tévében), valamint a templomban,

amennyiben valaki nem az igazságra vágyik.

Én valódi tudósoktól idéztem immár több hozzászóláson át itt.

Megkérlek, olvasd vissza a korábbi itteni hozzászólásomat is, kedves kérdező:

márc. 24. 23:38

Innen csupán az OLASZ (tehát szó nincs részrehajlásról) OLASZ, nemzetközileg elismert nyelvészprof könyvét idézem a finnugor elmélet téves mivoltáról:

- Angela Marcantonio, olasz nyelvészprofesszor,

aki a római La Sapienza Egyetemen történeti és uráli nyelvészetet tanít.

Az alábbi, több, mint 500 oldalas szakkönyvében,

amelyben csak az irodalomjegyzék kb 50 oldalt tesz ki,

-mely műve alapos megértéséhez szükséges nyelvészeti alapismeretekkel rendelkezni-,

bebizonyítja, hogy a finnugor nyelvrokonság hamis és alaptalan hipotézis,

téves feltételezés:

Angela Marcantonio: "Az uráli nyelvcsalád, Tények, mítoszok és statisztika",

Magyar Ház KFT (kiadó), 2006,

ISBN 963 9335 290

(tehát magyarul is megjelent e műve.)

Ezen kívül megállapította az magyar-etruszk nyelvrokonságot egy másik, szintén nemzetközileg elismert OLASZ nyelvtudós prof:

- Mario Alinei nyelvész, a nyelvföldrajz és dialektusok kutatója, az Utrechti Egyetem emeritus professzora,

az alábbi művében:

"Ősi kapocs: A magyar-etruszk nyelvrokonságról", Allprint kiadó, Budapest, 2005 ISBN 9789639575127

(tehát magyarul is megjelent e műve.)

Sok más (akadémikus) "nyelvész", főleg a finnugoristák nem mernek és nem tudnak érveket felsorakoztatni.

Ez önmagáért beszél, és akkor csak két tudóst idéztem, tudnék sokat, csak nincs értelme csapongani, az eddigiekre se figyeltél különösebben eddig, kedves kérdező...

A kedves kérdező meg hitről beszél... Na igen, az akadémikusok hitre, hipotézisekre építenek legtöbbször.

Ellenben én tudományos kutatókra utaltam. Megmutattam neked a valódi tudományt, pl a nyelvészet kapcsán. De lentebb genetikusokat is idézek, régészeti eredményeket stb.

Amíg ezt az egyszerű alapigazságot nem érted meg, addig minek mutassak ezrével, vagy akár csak néhány magyar eredetű angol(ógermán stb) szót??

A korábbi linkben kelta, ógörög, latin, bolgár, sumer stb stb szópárhuzamok vannak a magyarral, de neked ezek szerint az se elég, máris angol párhuzamot vársz, előzetes megértés nélkül.

Ismét mutatom azt a linket:

[link]

Magyarán haladjunk szép sorban, előbb tessék elolvasni a linken Dr Horkovics úr kutatási eredményeit a magyarról mint ősnyelvről és a szópárhuzamokról. Köszönöm megértésed. :)

Ne az iskolarendszernek, ne az akadémiáknak, és ne a tévének higgy, mert tele van ott a tartalom csúsztatással, féligazságokkal, hazugságokkal (több, mint 70%-ban).

Hit helyett gondolkodj, és figyelj oda kérlek mind több kutatási eredményre, azokra is, mely kutatásokat érdekből elnyom a mindenkori hatalom (puszta egyéni anyagi-hatalmi érdekeik miatt elnyom).

Amely tudományos eredményekre utaltam, mtovábbá dr Neparáczky Endre és dr Török genetikus urak is bizonyítékot szolgáltattak 2018ra, dr Neparáczki genetikus 2017 végi doktori disszertációja letölthető a netről. (A magyarság eurázsiai hun-magyar-szkíta mivoltáról, és hogy sok tízezer éve a Kárpát-medence a központunk.)

Régészet, genetika, antropológia, nyelvészet, hadd ne soroljam mennyi sok kutatási eredményt nyom el a hatalom, melyek pedig a valóságról szólnak:

arról, hogy a magyar az ősnyelv, és a magyar írásrendszerek a legrégibbek, és a magyar az ősnép.

Mindezt különféle tudományágak bebizonyították.

Ehhez képest a finnek, manysik sehol sincsenek.

A boszniai Visoko-ban feltárt piramisok egyikében 40ezer éve hermetikusan elzárt magyar rovásírásos emléket találtak. A 40ezer év tudományosan, izotópos méréssel jött ki, ezt használják a régészetben réges-rég.

De azóta bebizonyosodott, hogy a magyar nép, a magyar írásrendszerek és a magyar nyelv legalább 60ezer éves.

Az egész Balkán és környéke, a Tordos-Vincsai RÉGÉSZETI kultúremlékek mid erre utalnak (pl a tatárlakai korong és ezer más tárgyi emlék)

A világ első régésznője, a magyar Torma Zsófia talált meg ezek közül többet is! Gondolom, róla se hallottál, az iskola rendszer "jóvoltából", meg a (részben) tudománytalan akadémia miatt...

Tudnék számos más kutatótól is linkelni, de haladjunk szép sorban, ott van a dr Horkovics-féle link, sokadszorra, a szópárhuzamokkal és arról, miért a magyar a legősibb nyelv a világon:

[link]

2019. márc. 27. 21:57
 16/30 A kérdező kommentje:
Akkor a magyar lenne az a Bábel elötti ősnyelv,amiből kialakult a többi nyelv?
2019. márc. 27. 23:07
 17/30 anonim ***** válasza:
21%

Így van, de ezt már több kutató kifejtette, csak hát a politikának nem érdeke reklámozni ezt az igazságot, hanem az ellentétét: pl hogy ilyen-olyan jövevény szavaink vannak, ami baromság. Pont fordított az irány.

IDÉZTEM A KUTATÓ(ka)t. Tessék figyelni, ha egyszer érdeklődsz. Örülök h érdeklődsz, de akkor ne írjuk már kilométereket hiába, megkérlek, kedves kérdező.

ÉS EGY ÓRÁNYI YOUTUBE előadás dr Varga Csaba nyelvésztől, és a 8 nyelven, sőt, finnül is tudott (isten nyugosztalja) Kiss Dénes író-költő műfordítóval riport:

https://www.youtube.com/watch?v=WBNV2MrAI3c

De a kedvedért visszamásolom most a kérdésedhez általam írtakat innen:

márc. 24. 23:38

[link]

A vonatkozó magyar kutatók nevei -az olasz profokat nem ismétlem most, ld előző hozzászólásomban őket-, tehát a magyarok most:

- Dr Horkovics Kováts János,

- Dr Varga Csaba nyelvész,

- Kiss Dénes költő író műfordító, aki 8 nyelven tudott (isten nyugosztalja), FINNÜL IS(!), ő is állítja, hogy a finnek "kutyafüle", csak töredéke jutott el hozzájuk az őskultúrából, a magyarból)

A TELJES CIKKből, annak szövegkörnyezetéből is javasolt elolvasni, hogy érthesse a kedves olvasó a kiragadott idézet értelmét! Tehát a kiragadott idézet:

"Ezek után vajon állítható az a képtelenség, hogy a magyarok a népvándorlás alkalmával végigjárták a világot és minden lehető nyelvből összelopkodták nyelvüket?

Ezt az állítást a magyar nyelv logikája és szerkezete egyértelműen kizárja. Elég ha ezzel a témával kapcsolatban valaki elolvassa Varga Csaba könyvét a magyar gyökrendszerről és szavaink ebből való kialakulásáról.

Ezt úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas fát, melynek minden ága tovább oszlik, de az ágacskák kapcsolata visszakövethető egészen a törzsik, illetve a gyökerekig. No most már, ha bármely szavunk ebbe a csodálatos rendszerbe beleillik, mind gyöki szerkezetével, mind a képi mondanivalójával, akkor biztosan magyar szóról van szó.

Követve a fenti nemzetek nyelveinek szópárhuzamait a magyar nyelvel, nagyfokú bizonyossággal megállapítható a szóátvétel iránya.

És itt jön a döbbenetes eredmény! A szóátvételek szinte mindig magyarból mentek át az idegen nyelvekbe. Az átvevő nyelvekben hiányzik a gyökrendszerbe való beilleszthetőségük.

Szinte azt kell mondanom, hogy azzal a fogalommal, hogy idegen nyelv most már óvatosan kell bánnom, mert lehet hogy pontosabb definíció lenne a magyarból kialakult "leánynyelv" megfogalmazás.

Miután most már bátran állítom, hogy a ma magyarnak nevezett nyelv Európa, de talán a világ legősibb nyelve, mely megmaradt napjainkig mint egy élő dinoszaurusz, felvetődik ennek a sok népnek a rokonsága a Magyarokkal kapcsolatban."

[link]

2019. márc. 29. 23:19
 18/30 anonim ***** válasza:
26%

FOLY-

TA-

TÁS:

értelmetlen az, hogy "idegen eredetű magyar szó". ILYEN NINCS, a szó kifejezett értelmében.

Ennek két fő oka:

1.) a magyar az ősnyelv, a magyar írásrendszerek a legrégebbiek, a magyar nő az ősnép, mindezeket összehasonlító mitológiai, nyelvészeti-logikai, régészeti, antropológiai, sőt, (2018 óta) genetikai vizsgálatok is igazolják!

2.) még ha közvetlen módon vannak is átvételek a magyarban, más nyelvekből, de azok az ősnyelvből tehát a magyarból torzított szavak torzított módon való átvétele, azaz:

magyar nyelv->más nyelv-> magyar nyelv.

PÉLDA:

"söpör"/"seper" (magyar szó)

->

"spar(en)" (magyarból vett szó németté torzulása)

->

spórol ("söpör"->"spar"->spórol)

Tehát a "spórol" szó se német eredetű, hacsak nem átmenetileg, közvetett módon. A spórol szó is magyar eredetű, csak áttételesen.

És akkor az angolból mint szintén germán nyelvből több ezer magyar szót találtam már.

(De minden nyelvben sok száz, vagy ezer kapásból felfedezhető, az összes többi szóhoz meg etimológiai kutatás kell egyébként, a bizonyításhoz. Nem tudok németül, de aki tud, találhat könnyen dögivel magyar szót abban is. Mint minden nyelvből.)

Nem csaponganék, most erről ennyit, az előző hozzászólásom hozzáolvasandó. Köszönöm a figyelmet.

2019. márc. 29. 23:31
 19/30 anonim ***** válasza:
31%
* "a magyar nő" helyett: magyar nép. Elírtam, elnézést.
2019. márc. 29. 23:32
 20/30 anonim ***** válasza:
31%

Továbbá Kiss Dénes, aki (amíg élt) 8 nyelven tudott, többek között finnül, író-költő műfordító előadása,

amely KIFEJEZETTEN GYAKORLATIAS bizonyíték a magyar nyelv mint legősibb nyelv bizonyítására, legalábbis ő nyelvészeti logikai szemszögből,

KONKRÉT PÉLDÁK sorával:

https://www.youtube.com/watch?v=GtIKDKmB8_I

A példái (stílszerűen) példátlanok nemzetközi szinten, azaz a magyar nyelv gyökrendszere az egyetlen tökéletes (minden szavunk szóbokrokhoz tartozik), a többi nyelvben az ősetimon max 30%, míg a magyar 99%-osan.

Sőt, a Sorbonne párizsi egyetem is minimum 67%-osra állapította meg (99% helyett legalább 67%-ot elismert, megállapított, pedig ellenérdekeltek a franciák!!), míg a legtöbb más nyelv esetén 2%-8% köztinek állapított meg csupán a Sorbonne Egyetem! (Bár az ujgur, török nyelvek viszonylag keveset torzultak a magyarból.)

2019. márc. 29. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!