A magyar állam miért nem biztosítja az alapvető szükségleteket minden állampolgár számára?
Vannak olyan dolgok, amiknek a használat szerinti fizetése nem megoldható.
Hogy lehetne megoldani például azt, hogy mindenki használat után fizessen a járdáért? Mikor engem azért nem ölnek meg, mert vannak rendőrök az utcán, akkor azt nekem hogy lehet kiszámlázni? Ha tovább élek pár évvel, mert az állam a levegő tisztasága érdekében szabályokat alkotott, akkor arra, hogy mondhatom, hogy köszi, de ez a szolgáltatás nem kell?
Az ilyen dolgok miatt van szükség az államra.
De az államnak nem feladata ezen túlmenően a polgárait kiszolgálni.
Nyilván aztán minden állam vállal többletfeladatokat, jár a vonat, van iskola, kórház stb., de ezeken már mindig lehet vitázni, ezek nem szükségszerűen közfeladatok.
egyáltalán nem kell ez és nem is ez a baj. A baj azzal van h a családi adókedvezményt és a csokkot is csak a nagykeresetűek tudják jól kihasználni.
Na meg a sok adó, a fényűzés a politikában stb. Nem megfelelő munkahelyek, nem megfelelő oktatás stb.
Pedig a kérdés teljesen jogos, az más téma, hogy a kérdező amúgy hülye.
Ha kiszámoljuk, hogy mennyibe kerül a legkülönbözőbb címeken osztott segélyezés, támogatás, felzárkóztató program rájössz, hogy egy ilyenfajta ellátás még talán olcsóbb is lenne.
Az én hajamon ne babráljon senki, se havonta, se egyáltalán.
És ha nem akarok mosakodni, tessék békén hagyni akkoris.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!