Te támogatnád, hogy az alkoholistáknak külön adót
kellene fizetniük?
Figyelt kérdés
Magyarországon rengeteg betegséget a komoly alkoholfogyasztásból ered, így az ilyen fajta betegek kezelése rengeteg kiadást jelent az államnak. Ezáltal aki alkoholizál az megérdemelné, hogy egy külön adó formájában plusz terheket kelljen fizetni. Te egyetértenél ezzel?
a bűnözők helyett akiknek ingyenes az orvosi ellátás stb
a tróger politikusok bedőlt brókerügyei questor stb
sorohaltnám
2019. márc. 18. 17:46
2/22 Koplárovics Béci válasza:
Az alkohol jövedéki adójáról ugye hallottál már?
2019. márc. 18. 17:46
3/22 anonim válasza:
Mielőtt feltalálod a spanyolviaszt: most is van adó az alkoholos termékeken, és ez pont egy olyan adó amit az fizet meg, aki alkoholt vesz. A népegészségügyi termékadó (NETA) (vagy gúnynevén "chipsadó") mindenféle terméket külön adóztat, amiről úgy gondolják hogy nem egészséges:
Nem. Épp elég jövedéki adót fizetek. Inkább nemivó adót vetnék ki.
2019. márc. 18. 17:54
5/22 anonim válasza:
Nemivó adó? Magyarország világelsők között van az alkoholizmusban és egyben vezető halálok is a dohányzás miatti rákos megbetegedés mellett, erre azt büntetnéd, aki nem iszik, hogy inkább elkezdje? Te sem gondoltad át, hogy mit beszélsz.
2019. márc. 18. 17:57
6/22 anonim válasza:
Én nem bánom, de akkor már a bagósokat is meg kellene adóztatni. Ők nem csak maguknak ártanak a szenvedélyükkel, hanem a környezetüknek is. És legalább olyan drága a gyógyításuk, mint a piásoké.
2019. márc. 18. 18:02
7/22 anonim válasza:
Inkább az alkoholizmus okát kellene boncolgatni.
Bár én sosem iszom alkoholt nem csodálom,hogy sokan az alkoholba menekülnek egy ilyen országban.
Jövőkép 0,robotolás bagóért.
Lemerem fogadni,hogy az alkoholisták kevésbé járnak orvoshoz,mert sokukat nem érdekli az egészségi állapotuk.
2019. márc. 18. 18:07
8/22 anonim válasza:
#2 én hallottam, de azt mindenki fizeti, aki néha néha iszik egyet, de nem issza el a máját...
2019. márc. 18. 18:24
9/22 anonim válasza:
Iszonyú magas szeszadóról hallottál már? Így is meg vannak adóztatva az alkoholisták rendesen, ennél hova tovább?
2019. márc. 18. 18:50
10/22 anonim válasza:
Ezzel az erővel a túlórázókat is adóztasd meg,mert a sok munka káros az egészségre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!