Tömegek térnének vissza külföldről ha a Fidesz kormányt leváltanánk?
Hát persze! Ja nem!
Miért ment ki? Magasabb fizetésért? Magasabb lesz a fizetés, ha bárki más kerül hatalomra? Mitől lenne magasabb? Miből lenne magasabb? Több lenne az előállított érték?
Ha eltakarodna a fidesz, akkor is kérdés, hogy ki jönne a helyére? Van olyan ellenzék, aki alkalmas az ország vezetésére? Illetve hány év lenne rendbe tenni az emberek fizetését, eletszinvonalat, oktatást, egészségügyet?
Szerintem aki külföldön jól él, az csak akkor fog hazajonni, ha itthon is európai bérért dolgozhat. A pénz nagy mozgató rugó.
Hiába lenne kormányvaltas, nettó 100-120 ezer forintos bérekèrt nem jön haza ép eszű ember. Szerintem csak akkor, ha tényleg nagy változás lenne.
Szerintem Orbán autoriter rezsimje csak egy ok a sok közül, ami miatt az emberek kivàndorolnak. Sok más tényező van, ami szerintem nem oldòdna meg, ha új kormány lenne.
Van pl olyan ismerősöm, aki homoszexualis. Nyugat - Európában él a párjával , maximálisan elfogadja az egész környezete.
Itthon ha csak látogatóba jön haza is kapja a b*zizàst. Azt mondta neki így esze ágában sincs hazaköltözni a közel jövőben. Ahol él, ott hazasodhat illetve örökbe is fogadhat a párjával.
De sok mindent lehetne még mondani, oka van annak, hogy Orbánék még mindig kormányon vannak. Van 2,5 millió ember akiknek tökéletesen megfelel a mostani rendszer. Sokan nem akarnak ilyen gondolkodású emberek közé visszajönni.
Igen, elég sokan hazatérnének. Akik ezek miatt mentek ki, szinte biztosan.
Akik règóta kint vannak és kialakult már az ottani életük, ők nem valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!