A Fidesz miért kergeti külföldre a fiatalokat?
A CSOK bevezetésével megduplázták a lakásárakat és a legújabb őrületükkel még tovább emelik. Esélyem sincs saját lakást venni egy élhető környéken, az albérletárak is az egekben. Ezzel a problémámmal nem vagyok egyedül, hozzám hasonlóan több százezer fiatal magyar jár a cipőmben, akik külföldre kényszerülnek a magas albérlet- és lakásárak miatt.
De mire jó ez az egész? Sok lakástulajdonos van a Pártban? Azt is hallottam már, hogy a kínaiaknak akarnak kedvezni, akik felvásárolják a lakásokat BP-n, aztán majd jó drágán kiadják vagy eladják később.
"Aki felveszi mèg meg nem született gyerekre és nem teljesíti 5 even belül, az minden kamattàmogatàst és késedelmi kamatot egy összegben fog visszafizetni. Ebbe bele fognak bukni rengetegen.
Ha tegyük fel a 10 milliós hitelt felveszem júliusban és nem születik gyerek, akkor 5 év múlva kapok egy levelet, hogy 2 hónapon belül EGY OSSZEGBEN perkàljam vissza a kamat támogatást, ami kb 2 millió forint."
lehet, hoyg meg fogsz lepődni, de a gyerek nem 1 nappal a terherbe esés után születik meg, hanem 9 hónappal később. Vagyis ha 4 év 3 hónap után nincs terhesség, akkor igen erősen valószínű, hogy 9 hónap múlva nem is lesz gyerek.
Vagyis nem 5 év után kapsz hírtelen egy levelet és nem 2 hónapod lesz összeszedni azt a pénzt, hanem 9 hónappal a határidő ELŐTT már tudni fogod, hogy össze kell szedned a pénzt és még 2 hónapod lesz rá pluszban. Ha a hitel felvétele után 4 év 3 hónappal nem terhes az asszony legalább, akkor egyszerű a képlet - készülni kell a hitel visszafizetésére és nem vergődni 11 hónapon át. Nem bonyolult.
A fiatal házasok 10 milliós hitele pedig nincsen gyerekhez kötve. Max. havi 50 ezres a törlesztője 20 éven át, ennyi. Ha nincs gyerek, akkor fizeted a törlesztést és kész.
Most fiatalként ha megházasodsz, akkor kaphatsz 10 milliós kedvezményes hitelt. Ha lakást vennél, akkor kaphatod még hozzá a csok-ot HA gyereket is akarsz. Ha legalább 3 gyereket szeretnétek, akkor ajándékba kaphatsz 10 milliót egy új lakáshoz, újabb 10 milliós hitelt. Mit akarsz még? Helyetted más teremtsen meg mindent?
Csak idegesít, hogy leírom a saját tapasztalataimat és akkor még én vagyok az, akit lepontoznak. Nyilván nem kötelező velem egyetérteni, hiszen én olyan árakat írtam, ami egyedi.. mellesleg az agglomerációban van, egy elég drága helyen.. Elfogadok más véleményt is, érvekkel, mert csak azzal lehet vitatkozni.. bár itt még vitatkozni sem lehet, mert lehet, hogy itt a Dunakanyarban kerül valami X Ft-ba, az máshol 2X vagy 0,5X...
"A fiatal házasok 10 milliós hitele pedig nincsen gyerekhez kötve. Max. havi 50 ezres a törlesztője 20 éven át, ennyi. Ha nincs gyerek, akkor fizeted a törlesztést és kész."
Nézz már utána mielőtt hülyeséget írsz. Ha nincs gyerek 5 even belül, akkor nem 50 ezer a törlesztő! Az állam csak akkor fizeti helyetted a kamatot, ha van kölyök. Ha nincs, akkor piaci kamatozású hitellè válik és vissza kell fizetned egy összegben a korábbi kamattamogatast..
Ez biztos, de ha belegondolsz miért fizetne a kamatot, ha a gyerekvàllalàsra ösztönzes a cél? Nincs gyerek, nincs kedvezményes hitel.
Az a 10+10 millió nem túl sok. Ha azt vesszük egy normális családi ház vagy lakóparki lakás, ahova már 3 gyereket be lehet elleni, ott kezdődik hogy 30millió, de inkább 40. Tehát a 10+10 mellé, még ugyanennyit fel kell venni. Az össz törlesztője 20 évre, meg 140ezer. A CSOKosok többségének meg más hitelei is vannak, autó, áruhitel, személyi kölcsön stb. Bizony lesz még adósmentés ebbe az országba! És majd a gyerek nélküliek és kis családosok pénzén.
De van olyan is, aki a CSOKos 50 nm-es 2 szobásba ellik befele hármat, aztán a 3 gyerek nyomorog egy szobába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!