A Fidesz miért kergeti külföldre a fiatalokat?
A CSOK bevezetésével megduplázták a lakásárakat és a legújabb őrületükkel még tovább emelik. Esélyem sincs saját lakást venni egy élhető környéken, az albérletárak is az egekben. Ezzel a problémámmal nem vagyok egyedül, hozzám hasonlóan több százezer fiatal magyar jár a cipőmben, akik külföldre kényszerülnek a magas albérlet- és lakásárak miatt.
De mire jó ez az egész? Sok lakástulajdonos van a Pártban? Azt is hallottam már, hogy a kínaiaknak akarnak kedvezni, akik felvásárolják a lakásokat BP-n, aztán majd jó drágán kiadják vagy eladják később.
Bizony átlátom a kérdező aggodalmát.
Ugyanakkor 3 dolgokat hagy tegyek hozzá:
1: FIDESZnek nem ez a célja
2: A vízfejűség problémája is rátesz egy lapáttal
3: Nem a zsömle pici, a pofánk nagy.
Ám a FIDESZ ezekkel az intézkedésekkel próbálja haza csábítani az idegen légiósainkat és itthoniakat röghöz kötni. 10 évre aláírod a CSOK-kal, hogy életvitel szerűen ott fogsz élni. Vacak kis 2 millióért megvehető egy kétgyerekes család lelke mind a 4 lelke.
És FIDESZ meg van győződve róla, hogy sikeres lehet. Sőt! Annak könyveli el. Amellett, hogy LTP több mindenkinek volt elérhető és az 5 milliós adókedvezmény is. De ezeket azért törölték el, hogy több pénz jusson ingatlanra. :) Közben kevesebb jut és drágább az ingatlan.
BP-i árakat úgy lehetne megoldani, hogy nem csak BP-n lenne értelmiségi munka, hanem vidéki bővülést kéne szorgalmazni. Tudod, van az a gyerek mondóka: "oda megyünk lakni, ahol tejet kapni" Ha BP-n lehet "tejet" kapni és vidéki városban nem, azaz nem találsz munkát, iskolát és lakhelyet vidéken, akkor marad BP.
110 km-es körzetből milliós nagyságrendben ingáznak BP-re naponta az emberek.
Minden nap tömve az M1, M3, M7, M5, mert az vidéken nem kapják meg azt a pénzt, amiért megéri utazással, üzemanyaggal (körtnyezet szennyezéssel), minden egyéb feltétellel együtt, mint amit BP-n megkap. És még BP-i állások is olyanok, hogy az emberek sírnak, hogy nincs pénzük, mert bruttó 500-ból nem él meg úgy, hogy havi 100at az utazásra költ. De vidéken meg fele ennyit kap.
És miért megy valaki külföldre? Mert a szakértelméért 3-5-8-10x annyi pénzt kap, amiből jóval többet tud félre rakni, mint itthon. Még úgy is, hogy akár 2 hetente repülőre ül és szállodákban lakik.
5.
Úgy kérdező hogy az eu kilépés után a fidesz egyik első dolga lesz lekorlátozni a netet.
Aztán amikor már stabilnak érzik a hatalmukat akkor lekapcsolják egész egyszerűen.
Látom nem nagyon van értelme hozzászolni a dolgokhoz, úgyis jobban tudtok mindent.
Egyébként én ismerek olyan 20-30 éves fiatalt, aki a Fideszre szavazott. Nem is egyet.
És igazából, ha azt nézzük.. nem is csinálták rosszul. Tudom, majd jön a piros pacsi, mert mint mondta, jobban tudtok mindent, de ne legyetek már naiv kis h*lyék: Ha más lenne kormányon sem lenne más a helyzet.. Ha baloldali/liberális párt lenne hatalmon, akkor még CSOK sem lenne, akkor menne egy az egyben a pénz a kisebbségekhez, mert jajj szegények.
Lakásár: Ha nekem van egy lakásom, ami 50.000.000 Ft-ot ér, mert nagy, jó helyen van és nem lelakott, hanem karbantarott, akkor nem fogom a Te kedvedért 10.000.000-ért eladni. Ha nem megy el 50-en, akkor viszem lejjebb, mint a holland licitnél.
Másrészt az életbenmaradáshoz nem árt életképesnek is lenni. Ismered a licit.info nevű oldalt? Ott egészen jó áron lehet hozzájutni lakásokhoz.
Másrészt pont most épíkezünk, nem sietünk, mert van házunk, csak köteleztek minket rá.. nem nem örültünk neki.. viszont most, hogy belevágtunk, a terv végén összköltségnek ~40.000.000 Ft van feltűntetve, ami csak maga az ingatlan ára, nincs benne a helyezkedés, kilátás, kialakítás, belsőépítészet, telek kiépítettsége. Most tartunk olyan ~10.000.000 Ft-nál. Most jön rá a tető, meg a homlokzat, stb, mondjuk nagyon max, 7-8.000.000 Ft. És tudod mi kell hozzá? Ismerni kell a derékszöget, a zsinórt, a vízmértéket, a fandlit, a kanalat, tudni kell maltert és betont keverni. De még, ha könnyűszerkezetes házat építesz, akkor fele ennyiből kijön bőven. Ha telk árakat is nézni kell hozzá, akkor tisztában kel llenni, hogy mit szeretnél és hol, vannak felkapottabb helyek, ahol telket nem kapsz 15.000.000 alatt, de vannak olyan helyek, ahol egész jó áron lehet kifogni.
De mondom mégegyszer, licit.info, vagy mbvk. Árverések, nyilván kell hozzá szerencse is meg egy kis hozzértés, és úgy 5-10.000.000 Ft.. De azért ezek nem olyan nagy összegek, amiket most felsoroltam, és igen, ez a valóság.
Sokáig én is úgy voltam vele, hogy albérletárak fú de magasak.. bezzeg a fizetés.. fizetéshez mérten kell albérletet keresni, találni pesten albérletet ~100.000 Ft-ért, meg 1.000.000 Ft-ért is havonta. Miskolcon pl 100.000 Ft alatt van bőven a havidíj.
Legalábbis volt, amíg nem vette egy kérót az albijától 1 km-en belül. :)
Nade vannak, akik nem olyan szerencsések és beszívják külföldön. Kollégám is 3500 eurót kap fél évente a albérleti támogatásra a 4800 eurós fiezetéséhez ugyan azért a munkáért, amiért bp-n 420 000 HUF bruttót kapott és 120 ezer volt az albija.
Meh.
Vannak jócskán, akik külföldön meg tunának sokkal jobban élni és mégis itthon rohadnak és nem keresik a pénzt.
7# Kérdező!
Ha te lakásra kifizeted a bevételed 70%-át, akkor rohadt keveset keresel. Megint csak nem a lakásárak hibája.
Félre ne értsd, nem szopom a Fidesz kukiját, soha nem szavaztam rájuk.
De azért ne abból induljunk már ki, hogy 120e forintot keres minden ember okéj? Mert az szar fizetés, és nem muszáj ilyen helyen dolgozni.
Másik: Tény, külföldön jobb a helyzet, de az meg megint nem a Fidesz hibája. Olyan mértékű hátrányban van az ország gazdaságilag a vezető országokhoz képest, hogy az évtizedekig tartana, mire behozzák. Ne hasonlíts már egy Németországot vagy akármilyen másik fejlettebb országot MO-hoz...
#20.37
Nem szavaztál a fideszre? Persze, mint ahogy a rendszerváltás után se volt kommunista senki XD
1,8 milliót keres, gratulálok. Az nem átlag fizu Londonban sem. Én dolgoztam kint, tudom.
Az, hogy haverodnak bejött, nem jelenti azt, hogy itthon magyarban is mindenki 120ezret, meg 300at keres. Vannak itthon is olyanok akiknek milliós a fizetése, és nem politikusok, ismerek ilyeneket.
Londonban meg a közlekedés baromi drága, meg pl a fogorvosok, csak hogy kettőt említsek.
Az meg, hogy fizuhoz képest jóval olcsóbbak az albérlet árak, hát, ez sem állja meg a helyét teljesen. Megint attól függ, milyen fizud van.
16
"második sor után el sem olvasom"
Na látod, ez az amiről beszélek, a za sötét gondolkodás, amikor nem számít más véleménye, nem számítanak az érvei, nem számít, hogy a valóságról beszél, ő a troll, a sz@r, "fideszes birka".. vicc..
Mondd el kérlek, miért reagálsz ilyen hevesen, ha el sem olvasod vagy rózsaszín ködben élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!