Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tulajdonképpen miért volt...

Tulajdonképpen miért volt szükség a rendszerváltásra, amikor a régi rendszer jól működött?

Figyelt kérdés

Olyan dolgok kerültek megvalósításra, hogy az valami elképesztő és elképzelhetetlen egy mai fiatal számára:

-Mindenkinek biztosított saját lakást az állam, sokszor 3-4 szobás, tágas lakást/házat is

-Mindenkinek biztosított a saját képességeinek megfelelő munkát az állam

-Nem volt teljesítmény hajhászat, a munkahelyeken laza volt a munkatempó és családias, nem az volt a cél, hogy minél többet termeljenek, hanem hogy mindenki jól érezze magát munka közban

-Volt rendes egészségügy és oktatás

-Saját magunknak termeltük a javakat, nem más országok szekerét húztuk

-Nem volt szegénység, sokkal kisebbek voltak a társadalmi különbségek

És még rengeteg minden, ez most csak ami eszembe jutott. De valóban, annak idején sokkal egyszerűbb volt az élet, egyedül azokat a jóléti hiteleket nem kellett volna felvenni, amit csak elszórakozott az akkori generáció, nyugati jólét látszatát keltve ezzel. Amit ráadásul a mostani fiatal generációnak kell visszafizetnie. De ezt leszámítva is működött egy mostanihoz képest jóléti rendszer. Akkor miért kellett lecserélni, ha így működött?

2019. márc. 10. 12:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
29%

"Azért azt ne próbálja már meg bemagyarázni bárki, hogy akkoriban az átlag ember épített 200+ nm házakat, mert ez egyszerűen nem igaz. "

Pedig igaz. Én egy egyszerű vasutas voltam, melette évi 50 hízót neveltem. Mind a 3 gyerekemnek 200nm-es házat építettem és egy vas szocpolt nem vettem igénybe...

2019. márc. 10. 17:55
 22/24 anonim ***** válasza:
29%
Ezt én sem tudom, hisz mindhárom lányomnak tudtam építeni 2 szintes házat egyszerű melósként szocpol nélkül. Tudtam egy wartburgot venni és minden évben nyaraltunk. Most mi van?
2019. márc. 10. 18:01
 23/24 anonim ***** válasza:

Próbáltad volna ezt a szövetkezeti 46 m2-es panelben!

Vagy a körfolyosós, szoba-konyhás tanácsiban!:D

Tehát változatlanul mondhatjuk, hogy TE nem voltál az etalon.

2019. márc. 10. 18:02
 24/24 anonim ***** válasza:

"Próbáltad volna ezt a szövetkezeti 46 m2-es panelben!"

Azt általában megvehette a bennelakó 20 ezer forintért.

2019. márc. 10. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!