Tulajdonképpen miért volt szükség a rendszerváltásra, amikor a régi rendszer jól működött?
Olyan dolgok kerültek megvalósításra, hogy az valami elképesztő és elképzelhetetlen egy mai fiatal számára:
-Mindenkinek biztosított saját lakást az állam, sokszor 3-4 szobás, tágas lakást/házat is
-Mindenkinek biztosított a saját képességeinek megfelelő munkát az állam
-Nem volt teljesítmény hajhászat, a munkahelyeken laza volt a munkatempó és családias, nem az volt a cél, hogy minél többet termeljenek, hanem hogy mindenki jól érezze magát munka közban
-Volt rendes egészségügy és oktatás
-Saját magunknak termeltük a javakat, nem más országok szekerét húztuk
-Nem volt szegénység, sokkal kisebbek voltak a társadalmi különbségek
És még rengeteg minden, ez most csak ami eszembe jutott. De valóban, annak idején sokkal egyszerűbb volt az élet, egyedül azokat a jóléti hiteleket nem kellett volna felvenni, amit csak elszórakozott az akkori generáció, nyugati jólét látszatát keltve ezzel. Amit ráadásul a mostani fiatal generációnak kell visszafizetnie. De ezt leszámítva is működött egy mostanihoz képest jóléti rendszer. Akkor miért kellett lecserélni, ha így működött?
"Azért azt ne próbálja már meg bemagyarázni bárki, hogy akkoriban az átlag ember épített 200+ nm házakat, mert ez egyszerűen nem igaz. "
Pedig igaz. Én egy egyszerű vasutas voltam, melette évi 50 hízót neveltem. Mind a 3 gyerekemnek 200nm-es házat építettem és egy vas szocpolt nem vettem igénybe...
Próbáltad volna ezt a szövetkezeti 46 m2-es panelben!
Vagy a körfolyosós, szoba-konyhás tanácsiban!:D
Tehát változatlanul mondhatjuk, hogy TE nem voltál az etalon.
"Próbáltad volna ezt a szövetkezeti 46 m2-es panelben!"
Azt általában megvehette a bennelakó 20 ezer forintért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!