Ha Magyarországon olcsó az élet, miért nem élnek itt a nyugati országokban élők?
18# Én is tudom mennyiért vásárlok 10 éve. Nem tudom merre élsz, de 1,25 volt 3 éve, és tavaly rövid ideig talán volt 1,29. 2 éve elgurult a gyógyszerük és meg sem állt 1,99-ig. Most 1,89, ma is voltam vásárolni. Hullámzik, igen, de ezt most aktuálisan 1,65-1,99ig megy.
Én inkább ki szoktam várni amikor valamelyik márkásabb van ennyiért heti akcióban, mert az még ehető is.
Ha most vettél 1,29-ért, az vagy heti akció volt, vagy holnap lejár, vagy margarin volt.
Egyébként mint feljebb írtam, nem lehet a vajból levonni a következtést, hogy hol olcsó az élet. Mennyivel több az autóbiztosítás, az gépjárműadó?
Ingatlanadó? Fizetsz Rundfunkgebührt?
Gondolom mind drágább mint otthon.
"Ház"
Ha megöröklöd anyádékét vagy nagyszüleidét, amúgy csak faluban lesz egy putrid 50 éves korodra.
"autó"
Használt 15-20 éves Suzuki és VW Passat max egy Astra, ami kis keresetűnek reális cél, ebben nem érzem a fejlődést húsz éve ugyanezek az emberek vették az öreg Trabikat, kispolszkikat.
"nyaralások"
a valóság elmennek anyóshoz busszal két hétvégére -máris megvannak a nyaralások, így igen
"felújítás"
Minek a felújítása?
"szépítkezés"
betörik az orrod az utcán, pár hétig gyógyul utána tényleg szebb
"szórakozás"
Följársz a gyakorira röhögni azokon a hülyéken, akik azt írják Svédországból, hogy minden király Magyarországon
"gyerek taníttatása lazán megvan"
Mivel a meg nem születő gyerek taníttatása nulla forint ebben még igazat is adok. "
"de napi 8 órában sír, átkoz,hibáztat és nyavalyog..."
Ez is igaz, és ellentétben veled, a többség tudja is, hogy miért.
"Följársz a gyakorira röhögni azokon a hülyéken, akik azt írják Svédországból, hogy minden király Magyarországon"
:D
Vagy feljársz a gyakorira röhögni, hogy magyarországról írják hogy németeknél pénzágyúval lövik az embereket, heti 28 óra munkáért. :)))
Ezt most itt ne vegye magára senki, de olvastam már ilyent is.
"Inkább csak nyaralni járnak Mo.-ra. Anyósomnak is van egy háza a Balatonnál és nyáron mindig ott vannak."
Vajon miért? Azért, mert pl. a Harzban nézegettem egy hétvégi lakást ami kb. 20-30 nm, havi 240 eur lett volna a fizetendö költsége (hausgeld), és akkor még ott sem voltam. Ez évi 2880 euró, ami majdnem 900 ezer forint. Valahogy azt sejtem, hogy anyósodéknak ezért nem fáj ennyibe a ház (nem egy vacak lakás) fenntartása.
Igazam van? Na akkor hol olcsóbb?
Kölben lakom, havi €420 a bérlet és €80 a rezsi, 1,5 szobás lakáska (36 nm), ez havi 150,000 forint. Kb mint Budapesten.
Csak itt a pedagógus keres 2,500-3000 eurót. És még egyszer: a kaja, ruha olcsóbb, mint otthon. €9-ért veszem az elegáns irodai inget a C&A-ban... egy farmer €20.
Kölnt Miskolccal? :D
Egy 1+ milliós nagyvárost, egy magyar szinten is rossz hírű, közepes méretű várossal, ahol semmilyen lehetőség nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!