Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarországon olcsó az...

Ha Magyarországon olcsó az élet, miért nem élnek itt a nyugati országokban élők?

Figyelt kérdés
Mindenki annyira érvel h sokkal olcsóbb itt minden mint nyugaton. Na akkor mondjuk egy német nyugdíjas miért nem költözik ide? Ha olyan olcsó minden akkor kánaán lenne neki itt.

2019. márc. 4. 20:35
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
85%
"egy német nyugdíjas miért nem költözik ide?" Például azért mert szereti a szülőföldjét, az anyanyelvét, a családját, és nem olcsójánoskodik itt, mert égő honvágya lenne. Ismeretlen fogalmakat írtam, tudom.
2019. márc. 4. 20:59
 12/35 anonim ***** válasza:
85%

Láttál te már magyar kórházat ?

Rémlik az utak állapota akkora lukak vannak hogy van amibe kocsistul betudsz esni. (PL [link]

Rémlik a gazdaság helyzete ?

Meg propaganda amitől az ország 2/3 sugárban hány.

Az elnéptelenedő települések így mond valamit ?

Az ország 1/4-ében orvos sincs.

Egy szimpla asztalosnál fél éves a várólista.

Rémlik hogy a Mercedes itt az egyik legjobban lopott kocsi ?(Ha már németek.)

Hát talán ezekért.

2019. márc. 4. 21:09
 13/35 anonim ***** válasza:
34%
Svédországban élek,és ha az anyagiakat és az életszínvonalat nézem,jobb dolgom volt és lesz otthon,mint itt. Pedig nem szalag mellé jöttem ki. Temérdek svéd költözik Magyarországra és rettentően meg van elégedve úgy általában mindennel. Az a baj,hogy csőlátásúak az emberek otthon,nem tudnak hosszú távon gondolkodni és még mindig divat a sírás. Ház,autó,nyaralások,felújítás,szépítkezés,szórakozás,gyerek taníttatása lazán megvan ,de napi 8 órában sír, átkoz,hibáztat és nyavalyog...
2019. márc. 4. 21:11
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

A világpiacra termelt termékek (ez szinte mindenre igaz manapság) MIND drágábbak itt, a röhejesen magas ÁFA miatt.

Ennek ellenére szegényebb nyugdíjasok már régóta költöznek kisebb falvakba, termálfürdők közelébe. Ott még olcsók az ingatlanok és minden nap "nyaralnak", mert a szolgáltatások valóban sokkal olcsóbbak itt. Nagymamám volt házát is egy német nyugdíjas párnak adtuk el.

2019. márc. 4. 21:32
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Én svájci állampolgárként nagyon szeretnék Magyarországon élni, de levernének a Kertész utcában, meg havi 200 ezret tudna adni orbán csak, amiből 120 volna az albi, a rezsicsökkentett rezsi meg még 100. Inkább maradok ebben az "igénytelenségben" 4000 euróért, meg a cigány orkok nem törik össze a pofám, ha megiszok egy lebujban 2 sört.
2019. márc. 4. 21:38
 16/35 anonim ***** válasza:
61%

1# "ahol például 300 forint a kockavaj!!"

Hazugság. 3 éve talán volt ilyen. A legolcsóbb gagyi vaj 1,89. A normálisak 2 euró felett vannak, és akcióban néha 1,65-ért sikerül bevásárolni.

El kellene felejteni már végre az ilyen összahsonlítgatásokat, körtét az amlával, meg régi árakat a mostanival.

Az élelmiszer pont olyan drága mindenhol sajnos, mert nagyjából mindenhol a kartellek dolgoznak.

Viszont németeknél van még pluszban ingatlanadó(átlag kisebb házra simán 400 euró, de ez soktényezős), a gépjárműadó 50-90 ezer forintnak felel meg, van ebadó, TV-adó, évi 60 ezernek felel meg.

Csatornadíjat nem csak az elhasznált vízre fizetik, hanem van olyan része amit az eső alapján kell fizeni (mintha esőadó lenne).

Szóval nem értem a hisztit.

2019. márc. 4. 21:48
 17/35 anonim ***** válasza:
83%

13# Feleslegesen magyarázod. Aki nem él külföldön legalább 5 éve, és nem folyt bele ezekbe a dolgokba, az csak abban tudja mérni a dolgokat, hogy mennyibekerül kenyér, meg mennyibekerül a tej.

Láttam én is sok idénymunkást, akik megvárják a hazautazást a fodrásszal, mert sajnálják rá a német árat. Autószerelővel ugyanez.

2019. márc. 4. 21:54
 18/35 anonim ***** válasza:
9%
16. Németországban dolgozom és Budapesten vagyok hétvégén, szóval minden héten vásárolok kint is, itt is. Pontosan tudom, mennyi a kockavaj. Szezontól függ (ez neked feltűnt már), most éppen 1,29.- mifelénk, ami valóban 400.-, de mégsem 650.- mint otthon.
2019. márc. 4. 21:56
 19/35 anonim ***** válasza:
56%
Már így első találomra is találtam vajat €1,60.-ért (ami 500 forint – még mindig olcsóbb, mint otthon); de vannak ennél olcsóbb boltok is. [link]
2019. márc. 4. 22:01
 20/35 anonim ***** válasza:

Az Aldiban a Kerrygold 250g ír vaj €1,52.-

(Éppen most vettem ír vajat a magyar Aldiban is, akciós volt, így csak 599Ft – alig 150 forinttal több, mint Németországban ugyanez – ez ugye egy liter tejet jelent.)

2019. márc. 4. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!