Ha Magyarországon olcsó az élet, miért nem élnek itt a nyugati országokban élők?
Láttál te már magyar kórházat ?
Rémlik az utak állapota akkora lukak vannak hogy van amibe kocsistul betudsz esni. (PL [link]
Rémlik a gazdaság helyzete ?
Meg propaganda amitől az ország 2/3 sugárban hány.
Az elnéptelenedő települések így mond valamit ?
Az ország 1/4-ében orvos sincs.
Egy szimpla asztalosnál fél éves a várólista.
Rémlik hogy a Mercedes itt az egyik legjobban lopott kocsi ?(Ha már németek.)
Hát talán ezekért.
A világpiacra termelt termékek (ez szinte mindenre igaz manapság) MIND drágábbak itt, a röhejesen magas ÁFA miatt.
Ennek ellenére szegényebb nyugdíjasok már régóta költöznek kisebb falvakba, termálfürdők közelébe. Ott még olcsók az ingatlanok és minden nap "nyaralnak", mert a szolgáltatások valóban sokkal olcsóbbak itt. Nagymamám volt házát is egy német nyugdíjas párnak adtuk el.
1# "ahol például 300 forint a kockavaj!!"
Hazugság. 3 éve talán volt ilyen. A legolcsóbb gagyi vaj 1,89. A normálisak 2 euró felett vannak, és akcióban néha 1,65-ért sikerül bevásárolni.
El kellene felejteni már végre az ilyen összahsonlítgatásokat, körtét az amlával, meg régi árakat a mostanival.
Az élelmiszer pont olyan drága mindenhol sajnos, mert nagyjából mindenhol a kartellek dolgoznak.
Viszont németeknél van még pluszban ingatlanadó(átlag kisebb házra simán 400 euró, de ez soktényezős), a gépjárműadó 50-90 ezer forintnak felel meg, van ebadó, TV-adó, évi 60 ezernek felel meg.
Csatornadíjat nem csak az elhasznált vízre fizetik, hanem van olyan része amit az eső alapján kell fizeni (mintha esőadó lenne).
Szóval nem értem a hisztit.
13# Feleslegesen magyarázod. Aki nem él külföldön legalább 5 éve, és nem folyt bele ezekbe a dolgokba, az csak abban tudja mérni a dolgokat, hogy mennyibekerül kenyér, meg mennyibekerül a tej.
Láttam én is sok idénymunkást, akik megvárják a hazautazást a fodrásszal, mert sajnálják rá a német árat. Autószerelővel ugyanez.
Az Aldiban a Kerrygold 250g ír vaj €1,52.-
(Éppen most vettem ír vajat a magyar Aldiban is, akciós volt, így csak 599Ft – alig 150 forinttal több, mint Németországban ugyanez – ez ugye egy liter tejet jelent.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!