Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért erőlteti a fidesz a...

Miért erőlteti a fidesz a munkaalapú társadalmat, amikor az pont népességcsökkenéshez vezet?

Figyelt kérdés

Az emberek nem fognak olyan világba gyereket vállalni,ahol kizárólag a munka által lehet érvényesülni,nincs megfelelő szociális védőháló.

Nem költenek eleget az egészségügyre,közben a munkahely teremtés azt jelenti,hogy gyárak jönnek be 3 műszakos munkarend,fizikailag megterhelő melóval,ami kikészíti a szervezetet.

Szerintem ez nagyon rossz irány és még gyorsabb lesz a népességfogyás,mert a rosszba senki nem akar életet teremteni.

Ráadásul még a túlóratörvényt is megszavazzák,nemhogy a munkaidő csökkentése lenne a cél,hanem aki él és mozog minél többet dolgozzon,de miért is?

2019. febr. 28. 20:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
36%

Mivel én a régi rendszerben szerettem dolgozni minden munkahelyen, még kemény fizikai munkakörökben is, joggal azt gondoltam magamról hogy van bennem komcsi párti "agybaj". De amikor Burgenlandban, tehát tőkés országban is azt tapasztaltam hogy ott is ugyanolyan jó bármit dolgozni mint itt a Kádár rendszerben volt, akkor azért elgondolkodtam azon hogy tán a mai Magyarország lehet egy egy szélsőségesen rabszolgatartó hely. Ez már betegség ami idehaza történik, hogy nem is kapitalizmus van mint nyugaton, hanem minimum a feudalizmusig zuhantunk vissza. És ma már diplomával sem érezheti olyan jól magát itthon az ember mint Burgenlandban vagy a Kádár rendszerben fizikai munkakörben. Persze idehaza fizikai munkakörben meg büntetőtábor.

Akkor minek váltottunk rendszert ha az életszínvonal az 1200-as évekre zuhant vissza? Vagy csináljunk nyugati jólétet nyugati kapitalizmussal. Vagy pedig ha erre képtelenek vagyunk, akkor vissza kell állítanai a régi rendszert. Mert valamiért a diktatúrában mégis a keleti blokk legvidámabb barakja voltunk. Úgy látszik a rabszolgatartók csak abból értenek ha Szibériával fenyegetik őket. Ha az nincs, akkor akár láncra is vernék a rabszolgává tett polgárokat.

2019. febr. 28. 20:55
 22/30 A kérdező kommentje:

Ha egyre több ilyen gyár lesz Magyarországon,ahol 3 műszakban dolgoznak az emberek erős fizikai munkát,egyre hamarabb lesznek betegek,pláne ha még túlórázni is fognak.

Mit fog kezdeni az állam majd a sok beteg 40-50 év feletti emberrel?

2019. febr. 28. 20:56
 23/30 anonim ***** válasza:
59%

"Mit fog kezdeni az állam majd a sok beteg 40-50 év feletti emberrel?"

Már bevezették a kötelező szülőtartást, vagy mit. Az államnak és a rabszolgatartóknak csak a polgár munkája és pénze kell. Cserébe semmit nem tesz és semmit nem ad. A szomorú persze az hogy sok embernek ez így természetes.

2019. febr. 28. 21:07
 24/30 A kérdező kommentje:

Pont ezt mondom,hogy sokan inkább az idős szüleiket fogják ápolni,mintsem gyereket vállaljanak.

Én is belegondoltam már ebben,önmagában is félő,hogy mi lesz,ha a szüleim öregek és betegek lesznek.

De mi lenne ha még gyerek is lenne?

Kizárt.

Összeomlanék idegileg.

És nem csak a nyugdíjasokról beszélek,sokaknak már az 50-es szüleik segítségre szorulnak.

Szerintem ez nagyon rossz irány.

2019. febr. 28. 21:19
 25/30 anonim ***** válasza:
46%
ma 21:19: A nővéremmel mi is magunk ápoltuk a két idős szülőt. Viszont jobb életem volt így, mint bármely diplomás állásban korábban. Ugyanis munkahelyeken vagy a magyar üzleti életben mindig azt tapasztaltam hogy a társadalmi ranglétrán valaki az szerint foglal helyet, hogy mekkora gazember. Ez a szülők mellett nem volt tapasztalható, ahogy nyugaton sem.
2019. febr. 28. 21:45
 26/30 A kérdező kommentje:

Nekem a nagynéném beteg,őt már a 30-as évei elején leszázalékolták,és szerencsésnek mondható,mert ő legalább kap valamit.

Két gyereke van,aki igyekszik támogatni,de ők is rengeteget dolgoznak,és Pesten laknak albérletben.

De azt mondták,hogy nem férne bele gyerek az életükbe,és már nem is lesz.

30-asok,de nem látják erre az esélyt,mert magukat is alig tudják fenntartani,és a beteg anyjukat is segíteni kell.

2019. febr. 28. 21:49
 27/30 anonim ***** válasza:
58%

A szülőfalum népességének alakulását mutató diagramon is jól látható hogy kb. 1960-tól elkezdett csökkenni a gyerekvállalási kedv:

[link]

Nagyjából akkor kezdődött a modern rabszolgaság ami napjainkig is tart, vagy nevezhetjük munka alapú társadalomnak is.

Két összehasonlítást írok le:

1. A nagyapám az államosítások előtt otthon dolgozott a saját gazdaságában. 7 gyereket nevelt fel, felépítkezett nekik és gazdasághoz is hozzásegítette őket. És életében orvost nem látott, miben is ment volna tönkre ha nem tartott el egy parazitát sem, az adó minimális volt, nem voltak közműdíjak, banki hitelek, járulékok, stb.

2. A szüleimet már beverték a TSZ-be, ahol a népjóléti munka alapú társadalmunkban édesanyám megrokkant a munkában. Csak két gyereket neveltek fel, a lakásainkat már önerőből szereztük nagy nehezen. Mert az idejüket, munkájukat és életüket már élősködők és paraziták eltartására cseszték el. Mindössze egy unokájuk született a szüleimnek. Mert hát mi gyerekek sem az udvarlásal vagy a gyerekneveléssel voltunk elfoglalva, mert építeni kellett a népgazdaságot, majd a kapitalista nemzetgazdaságot meg fizetni kellett a túlszámlázott rezsit. Majd gondozni kellett a hazáért tönkrement szülőket. Mert a kedves hazám csak leszarta őket. Hát köszönöm szépen a munka alapú társadalmat! Ha én ezt előre tudom akkor inkább a trópusi szigetvilágba költözök és a tahiti bennszülött lányokkal halfogásból élek. Mert úgy még nevelhettem volna akár 4-5 gyereket is. Akikre nem szolgasors várt volna.

2019. febr. 28. 22:19
 28/30 anonim ***** válasza:
73%

Célszerűbb lenne tudás alapú társadalmat létrehozni.

Magától értetődő, hogy a fizikai munkának van becsülete, de valahogy úgy alakult, hogy Magyarországon a tudásnak nincs.

Ismerek (ismertem) embereket, akik egész életüket végig dolgozták, hol könnyű, hol nehéz fizikai munkával, kettő, vagy három műszakban, jobb, egyműszakos időszakokban is korán kelve, keveset, rendszertelenül pihenve. Egyik sem ünnepelhette meg a 60. születésnapját. Volt nem egy, aki a 40. életévét sem fogja betölteni soha már. Ők már nem tudnak azon filozofálni, hogy megérte-e. Mi még igen.

Ezek az emberek az államnak bizonyára jó szolgálatot tettek, hiszen csak aktív éveik voltak, nyugdíjat nem kell nekik fizetni.

A tudásra is lehet ipart építeni, erősebbet, nagyobbat, mint a nyers erőre. Ez már a XXI. század. Haladni kell a korral. Aki nem halad, az lemarad. Magyarország most az utóbbit tapasztalja és nem tanul. Mert Magyarországon a tudás nem kívánatos.

2019. márc. 1. 01:15
 29/30 anonim ***** válasza:

ott kezdeném, hogy mivel, hol, és mikor támogatja, vagy támogatta eddig valaha is a "munkaalapú társadalmat"

me' aszt mondták????

2019. márc. 1. 19:29
 30/30 anonim válasza:
Magyarországon nem felététlenül lehet a munka által érvényesülni, amikor a munkáltatók többsége továbbra sem veszi emberszámba a dolgozókat. Amikor kirúgással, lakhatás megvonásával fenyegetik a szakszervezetbe való belépést is. Azok érvényesülnek leginkább itthon sajnos, akinek jó politikai kapcsolatai vannak. :(
2019. márc. 4. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!