Igazából miért van, hogy ugyanaz a termék Magyarországon ugyanannyi, vagy drágább mint nyugat-európában?
Pl kenyér, felvágottak, élelmiszer mosószer tisztítószer energiaital Cola stb minden egy árban, sőt még néha olcsóbb. Tudom mert egy csaladtagom kinn el és sokkal jobb árak vannak mint itt, onnan hozzá a mosószert wc papírt stb.
A Nutella is jobb minőségű de olcsóbb is.
Mert ide a szart hozzák, drágán.
Üdv az Európai Unióban.
Én még sose láttam, hogy kint bármi olcsóbb lenne. Koppenhágában például konkrétan kb 4x annyiba került ugyanaz a márkájú szelet csoki, ez nagyon megmaradt bennem.
Valami nagyon durva akció esetén tudom csak elképzelni, hogy ugyanazt olcsóbban megkapod mondjuk Ausztriában.
Csak is a piac, és azt figyelembe vevő márketinges és főnökei döntenek, jó meg a nagy élelmiszer üzletláncok az árakról.
A Coca-Cola amúgy nyugaton jelemzően sokkal drágább.
De nagyobb különbség van nyugaton az árakban a márkás termékek közt, az üzletlánconként mint Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!