Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amikor a kormány adókat akar...

Amikor a kormány adókat akar csökkenteni, akkor miért nem a bruttó fizetést terhelő adókat mérsékli?

Figyelt kérdés

Ugye mindenkinek megvan a szokásos eljárás? Bejelentik, hogy xy termék ÁFA-ja csökken 27%-ról például 5%-ra, olcsóbb lesz kb. két hétig az adott termék, aztán szépen visszaáll az eredeti árra, a kereskedőknél meg több pénz marad.

Ha valóban az lenne ezeknek az intézkedéseknek a célja, hogy az embereknél több pénz maradjon, akkor miért nem a bruttó fizetést terhelő adókat csökkentik? Azt nem tudná senki se benyelni és tényleg több pénz maradna az embereknél.

Persze gondolom a valós válasz annyi, hogy szimplán csak propaganda célokat szolgálnak ezek a csökkentések és igazából nem az embereket akarják segíteni, hanem az adott ágazatot.

2019. febr. 23. 14:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én is havonta aláírtam a fizetésemmel kapcsolatos papírt. Át is olvastam mindig. Azt továbbra is fenntartom, hogy a sok vállalkozó képes lenne rá, hogy a dolgozója bruttóját csökkentse az adócsökkentés örömére, hogy maradjon a nettója ugyanannyi, esetleg jó, egy kicsivel többet adna neki. Aztán ha nem teszik, akkor felmondhatsz. Ismerem a magyar vállalkozók mentalitását. Leginkább akkor ismertem meg, amikor magam is vállalkozóvá váltam és beletekintésem lett abba, hogy mások mit művelnek. Megcsinálnak ennél durvábbakat is és nem csak az alkalmazottakkal, hanem a partnercégeikkel is.
2019. febr. 24. 10:59
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem. Adót akar csökkenteni. Az csak a duma, az elterelés. Sokan beszopikázzák, akik nem akarnak gondolkodni, vagy nem tudnak számolni.

Év végén kevesebbet ér minden évben az a pénz, amit keresek. Nincs előre fejlődés. Csak több munka, nagyobb felelősség. De a fizu real értéke csak csökken

2019. febr. 24. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!