Ezek a tüntetések nem röhejesek?
"Már megint a bezzegazemeszpé."
Nem so-kon múlt, hogy most itt vagyok és tudok írni lakásból gépen. Van honnan és van min. Sőt már meg tudtam venni a legújabb csodafotós mobilt is.
Még 2005-ben alavállakozások sora alá szerveztek és a fizetésem lecsökkent kb a felére. El kellett tartani még a korábbi összegéből vagy két allvállalkozót akik fölöttem voltak. Aztán mivel sokkal többet kellett dolgozni a fele fizetésért, ezért pár év alatt lebetegedtem, de épp akkora szűnt meg egyébként is a munkahelyem, mert Gyurcsány eladta Bajnainak a posta palotát, ezért minkenkit kiszervezett. Tudok az akkori Posta vezérrel /Szabó Pál/ kötött alkujáról, ha levezényli a posta palota eladását és az átszervezést, akkor megteszi közlekedési miniszternek. Meg lehet nézni, ki volt 2008-ra a közlekedési miniszter.
.
Akkor totálisan összeomlottam. Már bármire el voltam szánva, amikor nem tudtam fizetni a számláimat a kétszeresére háromszorosára megemelkwdett energia árak miatt és folyton hívogatott a követeléskezelő.
Mondtam nekik, hogy gyurcsányt hívogassák a számláimat az ő hülyeségei miatt nem tudom kifizetni. Aztán jött a végrehajtó is. Sőt még több más szolgáltatónál is csak halmozódtak lassan al elmaradások..
Ha csak én lettem volna így, akkor egyéni esetnek is mondhatnám, de már 2004 után de főleg 2005-től lehetett halani a rádióban a különböző riport műsorokban, hogy az emberek pontosan ilyen és hasonló dolgokról panaszkodtak már mielőtt velem is megtörtént 2005 tavaszán a kiszervezés fele pénzért.
Ezért indultak meg az alkalmazkodni képesebb tömegek akkor nyugat felé. Azt én elképzelni sem tudtam volna, hogy itt hagyjam a hazámat. Egy idegen helyen csak hánykolódtam volna mint a száraz falevél. A biztonság hiánya lelkileg is igénybe veszi az embert, de van aki könnyebben viseli.
Végül azt kamatmentes baráti kölcsönből megúsztam.
Akkor már 2009 vége volt. Az emberek 2010 tavaszán fellélegeztek a baloldali elnyomás és fojtogatás alól.
2010 végefelé már semmit nem ért az életem. ..és nem csak az enyém. Akkor indultak el a rugalmasabb, alkalmazkodni képes ember tömegek nyugatra a lassan haláltávborrá szegányített MSZP-s magyar nyomor elől..
Ezért jelentett sokat amikor végül el tudtuk együtt zavarni a semmire kellő baloldali politikát, akiknek csak addig jelentett a magyar ember figyelmet, amíg kormányra nem kerültek.
.
Most viszont hála a jó égnek és az összefogásra képes emberek tömegének, Fidesz kormány van. 2019 van és néphülyítés van az ellenzék részéről, de ezt ma már mindenki jól látja !
jav. :" 2010 végefelé már semmit nem ért az életem. ..és nem csak az enyém. Akkor indultak el a rugalmasabb, alkalmazkodni képes ember tömegek nyugatra a lassan haláltávborrá szegányített MSZP-s magyar nyomor elől.."
Helyesen 2007-2009 között és 2009 végefelé...
"Most uvye arról a devigahitelezésről beszélgwtünk, melyet az első Orbán kormány i dított útjára? A jogszabályi környezetet is ők alkották meg hizhá, tehát nem mentsèg, hogy jogharmonizációs okból kötelező volt."
Abban az időszakban felvett hitelekkel később sem volt gond, azok szépen lefutottak a terv szerint.
Viszont a továbbiakban a következő vezetésnek kellett volna figyelemmel kísérni a pénzügyi környezet változásait és annak függvényében megváltoztatni aktuálisan a feltételeket, de ehelyett csak nyakló nélkül reklámozták még 2006 januárjában is a deviza hiteleket. Pedig akkorra már látható volt, hogy ekkora mennyiségben tömegesen a hiteleket az adott gazdasági körülmények között sem lett volna szabad kihelyezni, de az árfolyam változása miatt is korlátot kellett volna szabni vele kapcsolatban.
Amikor megalkották ezt a hitel formát, akkor még előnyösen, jól működött. Amikor viszont meg kellett volna állítani, akkor már régen az MSZP volt kormányon és napi hússzor ment le legalább az ezt a hitelt reklámozó hirdetés még 2006-ban is.
Ugye emlékszik rá mindenki?
https://www.youtube.com/watch?v=L2SVCMUHCqc
.
A deviza alapú hitelt még 2006 januárjában is biztonságosként hirdették, pedig addigra a megváltozott körülmények miatt már veszélyessé vált.
.
Volt a válaszodnak lettő olyan kardinális pontja, ahol le is írtad magad. Tovább már nsm is olvastalak. Ezekre a reagálok és befejeztem:
"Milyen érdekes, hogy dilettantizmust említesz és épp önmagad dilettáns módon azzal akarod erősíteni a nyugdíj biztonságát, hogy azt támogatod, hogy nem fizeted be az államnak a járulék teljes részét, viszont kivenni szeretnél belőle annyit, mint ha az egészet oda fizetted volna"
Ezt nevezhetjük akár egy ordas hazugságnak is, vagy pofátlan csúsztatásnak, ahogy tetszik.
A manyupba a nyugdíjjárulékod egy részèt fizetted be. És nem az egèszet, kezitcsókolom. A többi ment az államkasszába.
Ezek utän azon visítani, hogy azt a részt valaki jogosan kèri számon, a pofátlansäg netovábbja. Emlèkeztetlek: a fidesz kormány egyáltalán nem akart állami nyugdíjat fizetni pont ezzel tudták megzsarolni az emberek nagy rèszèt.
Ettől ijedtek meg sokan ès tértek vissza az ällami rendszerbe. Majd ezt követően mondták, hogy ja, de, kaptak volba ám állami nyugdíjat is.
Nem csípem, ha valaki csúsztat, ha pedig hazudik, azt egyenesen rühellem.
A másim: szóval a fidesz fizetni fogja a nyugdíjakat....aha...
Kettő gyors kérdés:
1: tehát most kvázi elismerted, hovy a fidesz ezt egy hatalmi jätszmának tekinti és az egész a saját pizíciójáról szól?
2: tételezzük fel, hogy az első kérdést nem tettem fel. Milyen elfogadható magyarázatod van arra, hovy a fidesz kivonta az ällamot (jelenleg magát) a nyugellátási és a térítésmentes eü ellátási kötelezettsége alól?
Itt beszél dr. Hossó Andrea a hitelezésről, a '70-es évekre visszatekintve és a deviza alapú hilelezésről is esik szó.
"kicsit ott szívtuk meg", hogy alklalmazkodni kellett az Eu kritériumaihoz, tehát az EU jog alapján nem lehetett korlátozni a nem devizában jövedelmet szerző hitel felvevőket sem.
https://www.youtube.com/watch?v=AjU6rYlafck&feature=youtu.be..
.
Duma. Milyen eus jog korlátozta a tisztwlt kormányt, hogy tájékoztassa az embereket a devizahitelezés kockázatairól? Semmi. Megtett3k? Nem!
A hitelszetződésekvt ilyen irányú figyelmeutetés? Igen. Elolvastad? Nem. Akkor miről beszélünk?
Parancsolj, egy kis kronológia. Mielőtt elájunlál a nagy megmentődtől...
Egytől egyig minden eddigi kormány elbaszarintott benne valamit. És sokadszor mondom, nem az a megoldás egy kormánykritikára, hogy "bezzegazemeszpé". Erre legfeljebb a baloldali szavazók uvranak. Engem csak a demagógia b..asz fel. De az nagyon
Látom semmit nem tudsz, semihez nem értesz.
Komolytalan vagy. Csak hablatyolsz össze vissza értelmetlenül. Több értelmes próbálkozást vártam tőled, de csak mellé beszélsz üresen, mint a baloldal általában.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!