Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha ilyen sokan nem szeretik...

Ha ilyen sokan nem szeretik ezt a kormányt, akkor miért nincsenek rendszeresen óriási tüntetések, nagyobb elégedetlenség? Vagy már beletörődtek az emberek ebbe a helyzetbe?

Figyelt kérdés
2019. febr. 3. 10:22
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy az ellenzék sem megfelelő, de ez még nem adhat okot arra szerintem, hogy emiatt ez a kormány a legalkalmasabb.
2019. febr. 3. 10:24
 2/26 anonim ***** válasza:
37%
Senki sem szereti a hatalmon lévő kormányt. De eltűrik mert mivel lenne jobb ha megint az MSZP lenne. Az most a legerősebb ellenzéki párt sajnos ....
2019. febr. 3. 10:27
 3/26 anonim ***** válasza:
56%
Minap nézegettem egy videót egy szakértővel. Az ő véleménye szerint magas a feszültség Magyarországon, de a magyarok általánosan passzív magatartása miatt az országban inkább ilyen robbanásszerű dolgok vannak, tehát valamilyen "utolsó csepp a pohárban" intézkedés szikraként berobbantja az amúgy is feszültségben lévő népet. Ez a szikra eddig nem jött el, mert a kormány nagyon lassan csepegtette eddig a dózist, így a tűréshatár is szorult ki. De szerintem manapság egyre nagyobb léptékkel, egyre pofátlanabbul cselekednek és kezdenek veszélyes vizekre evezni. Úgy kell elképzelni, hogy Gyurcsány idején is nagy volt a feszültség és az őszödi beszéd volt a belobbantó szikra.
2019. febr. 3. 10:32
 4/26 Koplárovics Béci ***** válasza:
17%
A tüntetéshez fel kell állni a kényelmes fotelból, esetleg ki kell menni a hidegbe, esőbe, hóba. Még nem akkora az elégedetlenség, hogy erre párezer embernél több képes legyen.
2019. febr. 3. 10:34
 5/26 anonim ***** válasza:
40%

Akik aktuálisan leginkább tüntethetnének azok több műszakban (egyre többet ugyi) dolgoznak.

Akik tüntethetnének azok a politikai közérzet alapján tartanak a retorzióktól.

Akik vagyoni és/vagy politikai hatalmuk alapján tüntethetnének már "megvásárlásra" kerültek vagy ellehetetlenítették(-títik) őket.

Nem tüntetés lesz így hanem puccs...

A kormányzat mindent felügyelni és haszonelvűen irányítani akar ez elkerülhetetlenül összeomláshoz (vagy valós diktatúrához) vezet.

2019. febr. 3. 10:36
 6/26 anonim ***** válasza:
52%
Az a baj hogy aki tisztességesen vezetné az országot és nem lopna, mindig akadna akik őt félrelökdösnék és eltaposnák, sőt a hatalom közelébe se engednék. Mint ha azt mondanák, menj innen, hisz nem tudsz te diktátor és tolvaj lenni, majd mi megmutatjuk hogyan kell kormányozni. Így aztán a normális és becsületes diplomások külföldön keresnek boldogulást. Ugyanígy hazai jó diplomás állásba sem kerülhet tisztességes és normális, hanem a tolvaj gazember csókosok. Magyarországon a hatalom közelébe mindig a gazemberek kerülnek. A normálist és tisztességeset meg szinte hülyének nézik.
2019. febr. 3. 10:38
 7/26 anonim ***** válasza:
67%
A "hatalom" és a "kormányozni" sajnos(!) két külön kifejezés lett...
2019. febr. 3. 10:41
 8/26 anonim ***** válasza:
45%

Ki az a sok?

Az, hogy ugyan az a 3 hozzászóló veri magát minden kérdés alatt, attól még nem lesz sok az elégedetlen.

2019. febr. 3. 10:43
 9/26 anonim ***** válasza:
52%

"magas a feszültség Magyarországon, de a magyarok általánosan passzív magatartása miatt az országban inkább ilyen robbanásszerű dolgok vannak, tehát valamilyen "utolsó csepp a pohárban" intézkedés szikraként berobbantja az amúgy is feszültségben lévő népet."

Igen jól látta, bárki is volt.

ilyenhez a legközelebb 2014 őszén voltunk a netadós tüntetések kapcsán, akkor ott ha nem fújtak volna visszavonulót idén biztosan buktak volna.

2019. febr. 3. 10:44
 10/26 anonim ***** válasza:
53%
Amúgy tök fura, hogy ezek a szikrák mennyire kiszámíthatatlanok. Én azt hinném, hogy az LTP és a cafeteria megszüntetése sokkal súlyosabb, mint a netadó, miközben a valóságban ezek alig váltottak ki visszhangot. De egyben pont ez az előnye a kis szikráknak, mert nagyon megjósolhatatlanok. Sötétben tapogatóznak ők is, vékony jégre lépnek minden mozdulatukkal.
2019. febr. 3. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!