Miért mondják meg olyanok hogy nyelvvizsga kell felvetelihez, akik önmaguk sem rendelkeznek vele?
Ugyanis a parlament nagy része semmi nyelvet sem beszél, és nyelvvizsgájuk sincs.
Igazságtalannak tartom.
Ja és van nyelvvizsgam 2 mielőtt még vki jönne itt....
És olyan az oktatás h elvárható h legyen nyelvvizsga?
Na meg nyelvvizsga nem egyenlő nyelvtudassal.
Amúgy nem a fidesz hanem az EU adta a pénzt a diplomamentore is
#12! Tudni akarod a választ?
Emlékszel Takács Zs5re a legnagyobb és legbutább fideszhívőre? A 44%os az Ő. Ezt nem kitalálom az egyik kérdésnél be is vallotta, mikor rákérdeztek.
Ezzel leginkább az a baj szerintem, hogy úgy teszik kötelezővé, hogy nem adottak hozzá a feltételek. Sok általános iskolás negyedik osztálytól fogva kezd el egyáltalán angolt tanulni. Kevés a nyelvtanar, alacsonyak az oraszamok, gagyik a tankönyvek stb.
Szerintem második osztálytól folyamatosan heti 5 órában kéne angolt tanulni, egészen érettségiig. A nyelvtanarokat jobban megbecsulni és képezni kéne.
Simán teljesíthető lenne az a középfok, ha az évek során ténylegesen tanítanànak rendesen.
De heti 2-3 óra nagyon kevés.
Szóval ez a gond, hogy amíg ilyen fos az oktatás, addig csak súlyos pénzek árán jut a diák a nyelvvizsgahoz.
Ezt kéne megszüntetni. Az a baj a képviselőkkel, hogy azon túl hogy nekik sincs javarészt nyelvvizsgàjuk, nincsenek otthon a témában, nem értik mit jelent ez a diákoknak..
Nem lehet úgy intezkedeseket hozni, hogy nem hallgatod meg azokat, akik benne vannak
"nem, szerintem nagyon nem értitek ezt az egészet."
És te érted, hogy az elvárás és a teljesíthetőség nem ugyanaz? Mert itt csúszik meg az egész rendszer.
Talán a kormányinfón mondták, hogy a magyar diákoknak van az egyik legtöbb nyelvórájuk az EU-ban, mégis mi vagyunk a legrosszabbak.
És most mindenki döntse el, hogy több generációnyi gyerek e a hibás, vagy az oktatási rendszerben van valami defekt.
Ha ugyanabban az iskolában, ugyanabban az osztályban ugyanannak a nyelvtanárnak van 4-5 olyan diákja aki lazán le tudna nyelvvizsgázni már 8. osztály végén, akkor az oktatás a rossz ha a többi meg nem tud semmit?
Amikor a gyerekem azzal jön haza nap mint nap, hogy ki van akadva a csoporttársai ostobaságán, hogy még annyit sem voltak képesek megtanulni hogy a jelen és múlt időt meg tudják különböztetni, miközben ő angolul olvas könyvet és néz filmeket - tök egyedül, nem szülői ráhatással és csak az iskolai nyelvoktatás segítségével, már bocs, de nem az oktatást meg a tanárokat tartom hibásnak.
A nyelv pontosan olyan mint a többi tantárgy, ha a diák nem tanulja, akkor nem is fogja tudni, legyen akármilyen jó az oktatás, akármennyi a tanórája. A nyelvvizsga követelménye legalább ott lesz ezentúl a gyerekek előtt és komolyan is fogják majd venni. Nem szülő meg különóra és még erősebb iskolai oktatás kell, hanem a youtube-on angolul kell nézni a videókat, a játékokat angol nyelven kell játszani és az állandó wiberezés, twitterezés meg facebookozás közé be kell tenni a rendszeres nyelvgyakorlást is a számtalan ingyenes online lehetőségen.
18# én is gond nélkül le tudtam tenni a nyelvvizsgàt tizenpàr évesen, nem jártam magántanárhoz se. DE a legtöbb diák nem tud megszolalni sem vagy értelmezni egy rövid szöveget 10 év nyelvtanulàs sem. Tragédia és nem a diákok hibája..
Ha 1-2 tanulonak nem menne a ny.vizsga osztályonként oke, de amikor nyelvi tagozatos osztályokban a két harmadának nem megy, ott valami gond van és nem a diákokkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!