Miért mondja Orbán Viktor, hogy nekem kelljen ahhoz nyelvvizsga, hogy egyetemre járhassak?
Orbánnak nincs nyelvizsgája! 75 Fideszes és 11 KDNP-s képviselőnek nincs nyelvvizsgája.
Most meg be akarják vezetni, hogy ne csak ne lehessen diplomát szerezbi nyelvvizsga nélkül, de egyenesen felvételt nyerni sem...
Így azt sem teheti az diák amit eddig sokan, hogyha nem sikerül érettségikor, akkor egyetem alatt megszerzi a diplomájahoz kötelezőt.
Miért baj ez? Egyrészt mert rohadt nagy kettősmérce, másréstt meg mert statisztikai tény, hogy a magyar nyelvvizsga és a tényleges nyelvtudás között nincs összefüggés. Értsd van akinek van, de nem tud nyelvet gyakorlatban, valakinek nincs, pedig tud nyelvet.
Én példaul 2016-ban érettségiztem, egyelőre nem mentem egyetemre, de ha még akarok majd, akkor fizethetek a vizsgáért + semmi kedvem hozzá.
Valamint közvélemény kutatásokból kiderül, hogy nagyon sok százalékkal kevesebben fognak egyáltalán jelentkezni egyetemre. Egyesek szerint 60%-al, ami nyílván túlzás, de a lényeg gondolom érthető.
Akkor kérhertném, hogy legyen a magyar oktatási rendster alkalmas egy idegennyelv elsajátítására?
Mert én otthon, magamtól videójátékokbók tanultam meg angolul -úgy ahogy-. Általános negyediktőlt egésten 12.-ig tanultam iskolában nyelvet, minden órán megjelentem, mégsem tudok németül.
De több száz órám ment a levesbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!