A bérnövekedés valójában egy marketing fogás?
Ha megnézzük, hiába nő a bér, ha egyből inflációt gerjeszt.
Az infláció pedig magasabb szokott lenni, mint a bér növekedése.
Lebutitva ez csak egy jó marketing fogás a kormány és a munkáltatók részéről.
Ha nincs igazi valódi gazdasági növekedés, akkor felesleges növelni a béreket, mivel nem fog semmit sem érni.
Aztán a mindenkori kormány veri a mellét h igen növelte a béreket.
Aztán gyakorlatilag a mai garantált berminimum kevesebbet ér, mint a 10 évvel ezelőtti.
Ennyi erővel lehetne a bér ma is 70.000 Ft de semmi sem kerülne ennyibe. 10 év alatt akkora infláció lett, hogy több mint 2xeset keresik az emberek az akkorinak, de nem élnek jobban.
A bérnövekedés nem vezet automatikusan akkora inflációhoz mint amekkora az átlagbérek emelkedése.
Ezt csak azért mondják mert megijedtek attól hogy egyre többen követelik a magasabb béreket és több cégnél sztrájkoltak az utóbbi időben a dolgozók. A multiknak és a kormánynak nem érdeke hogy a magyarok a jelenleginél sokkal jobban keressenek.
A magad nevében beszélj csak.
Az én bérem minden évben növekszik, jobban mint az árak. Igaz, ezért én tettem is ezért, elvégeztem az egyetemet, nem a Gyakorit sírtam tele hogy azorbánígymegúgy...
Erdelybol szarmazom. A szuleim meseltek, hogy a 80-as evek vegen, amikor megdontottek a Causescu kormanyt, es ki is vegeztek ugyebar, akkor egy ottani idos neni ezt mondta: “Most orultok, annyi a kommunizmusnak, demokraciat akartok. Eddig az volt, hogy bementel a boltba, a boltban nincs semmi, hiaba volt penzed. Amikor a bolt tele lesz, de a zsebed lesz ures, az lesz a demokracia.”
Igaza lett.
több pénzem van, igen:)
csak közben meg az infláció az egeket verdesi.
amikor 10 m huf volt egy lakás és kerestem 250e nettot( 40 hó fizetés volt egy lakás) , most meg 28 millio egy lakás, és keresek 440e nettot. 63 hó fizetés egy lakás ára)
az inflációt meg a hulladék gazdaság pörgeti előre.
köszi fidesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!