A többi egyetem mikor dobja az MTA-t?
Így a Debreceni Egyetem hallatlan versenyelőnybe kerül a doktori iskolák akkreditációjában és a kapcsolódó pályázatokban, mert a habilitált oktatók felterjeszthetők lesznek professzornak, amiből 7 kell egy új doktori iskolához.
Elolvastam. Abszolút igaza van.
Ezt is ugyanø mondta egyébként:
"Ártalmas, ha az alapkutatások jelentőségét olyan emberek vitatják, akik nem értenek hozzá. Az akadémia mint autonóm szervezet meg tudja ítélni a nemzetközi tapasztalatokkal összhangban, melyek a folytatásra érdemes kutatási területek. Teljesen szakmaiatlan, ha a kormányzat dönti el, miket kell publikálni és kutatni. Nemzetközi trendekhez kell alkalmazkodni, nem ahhoz, hogy valaki kitalálja, miről kell írni."
Summa summárum: Szerintem senki nem vitatja az esetleges reformok szükségességét, de ezt nem egy hozzá nem értø ember diktátumaival kell véghez vinni. Oroszországban módi ez, nem a civilizált világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!