Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A többi egyetem mikor dobja...

A többi egyetem mikor dobja az MTA-t?

Figyelt kérdés

[link]

Így a Debreceni Egyetem hallatlan versenyelőnybe kerül a doktori iskolák akkreditációjában és a kapcsolódó pályázatokban, mert a habilitált oktatók felterjeszthetők lesznek professzornak, amiből 7 kell egy új doktori iskolához.

2019. febr. 18. 13:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%

Elolvastam. Abszolút igaza van.

Ezt is ugyanø mondta egyébként:

"Ártalmas, ha az alapkutatások jelentőségét olyan emberek vitatják, akik nem értenek hozzá. Az akadémia mint autonóm szervezet meg tudja ítélni a nemzetközi tapasztalatokkal összhangban, melyek a folytatásra érdemes kutatási területek. Teljesen szakmaiatlan, ha a kormányzat dönti el, miket kell publikálni és kutatni. Nemzetközi trendekhez kell alkalmazkodni, nem ahhoz, hogy valaki kitalálja, miről kell írni."

[link]

Summa summárum: Szerintem senki nem vitatja az esetleges reformok szükségességét, de ezt nem egy hozzá nem értø ember diktátumaival kell véghez vinni. Oroszországban módi ez, nem a civilizált világban.

2019. febr. 18. 22:32
 12/12 anonim ***** válasza:
Beszélgettek róla az M5-ön is az Ez itt a kérdésben is. És még fognak is, azt mondták.
2019. febr. 19. 05:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!