Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor fogják betiltani az...

Mikor fogják betiltani az utcán a dohányzást, mint más országokban?

Figyelt kérdés
Vagy mikor fog oda elérni a kultúra, hogy az emberek ne dohányozzanak az utcán?

2019. febr. 16. 15:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
A buszmegállókban egyébként régóta tilos a dohányzás. De én támogatnám hogy az utcán betiltsák a dohányzást, maximum lennének dohányzásra kijelölt helyek, hogy ott lehet, de máshol nem. Nincs annál undorítóbb, amikor a büdös proli besétál eléd az utcán, azt persze nem engedi hogy elsétálj mellette, cigizik, és a szél az arcodba fújja a cigifüstjét. De hát a sok proli magyar ilyenkor felháborodik hogy "dehátjogomvancigizni". Nekem pedig jogom van ahhoz, hogy ne kelljen más büdös cigijét szívnom az utcán.
2019. febr. 16. 20:36
 22/24 anonim ***** válasza:

"Mesélj még kérlek, hogy egy buszmegállóban miért annak kéne félre állnia, aki nem dohányzik, hanem aki ott várja a buszt? Álljon odébb, mert te ott szeretsz dohányozni? És ha jön a busz és elmegy, mert látja, hogy te nem szállsz fel és más meg nem áll ott, csak 5 méterre?"

Olvass figyelmesebben, mert nem azt írtam, hogy neked kell félrehúzódni helyettem, hanem azt, hogy én félrehúzódok 5 m-re, és ha téged még így is zavarna, te is félrehúzódz. Mellesleg tudtommal már rég tilos dohányozni közvetlenül a megállókban, akkor meg miről beszélünk?

"Mesélj még kérlek, hogy egy aluljáróban, egy bejáratnál, ahol nem lehet odébb menni 5 métert, miért dohányoznak mégis az emberek? Mert ezek valós helyzetek mai napig."

Aluljáróban és közvetlenül bejárat előtt is tilos dohányozni. Az, hogy ehhez sokan nem tartják magukat, persze más kérdés.

"Mesélj még, hogy a babakocsit toló anyuka miért dohányzik a gyerekének a pofikájába.

Mesélj még kérlek, hogy a terhes nőknek miért szabad dohányozniuk és miért nem kapnak élettani rendellenesség kifejlődését fokozottan veszélyeztetés miatt börtönbüntetést?"

Ennek mi köze az utcán való dohányzáshoz? Vagy téged csak az zavar, ha az utcán fújja anyuka a gyerek arcába a füstöt, otthon már bátran tegye? Ami a terhes nőket illeti, ha tudsz konkrét esetről, miért nem jelented fel? Tudtommal ez igenis büntetendő. Ha nem az, akkor meg pláne fontos lenne, hogy minél többen konkrét lépéseket tegyünk, szerinted milyen hamar lenne belőle törvény, ha ezrével járnának az emberek a rendőrök és a gyermekjólétisek nyakára? Ezen a téren pl egy húron pendülünk, terhes nő ne dohányozzon, és ne igyon alkoholt.

"Tudod, a kulturált dohányzás már akkor divat volt, amikor nem volt törvényben az 5 méter. És az országos dohányosok egyesületének vezetője többször nyilatkozott, hogy ő mindenhol úgy gyújtott rá már 80as években is, hogy másokat az ne zavarjon. Miért kellett törvény ahhoz, hogy megvédje azokat, akik nem szeretik, ha valaki oda megy hozzájuk, miközben ők várnak a megállóban és pofán fújják őket füsttel."

Tudod, nem minden dohányos, aki az utcán dohányzik bunkó. Nekem sem volt szükségem külön törvényre, hogy ne fújjam mások arcába a füstöt, bőven a törvény előtt is diszkréten félrehúzódtam, és a szélirányt figyelembe véve dohányoztam. Ha erre nem volt lehetőség, megkérdeztem a körülöttem állókat, hogy zavarná-e őket, ha rágyújtanék. Ha engem kérdezel, tök fölösleges volt ez a törvény, civilizált ember anélkül is odafigyel minimálisan a másikra, a civilizálatlanra meg látod, hogy ez sincs hatással. Erre azonban nem az a válasz, hogy betiltod amblock az utcán való dohányzást, mivel betartatni úgysem tudnád, csak szítanád a gyűlöletet a 2 tábor között.

2019. febr. 16. 23:21
 23/24 anonim ***** válasza:

22 köszönöm, hogy kifejtetted. Ezekre gondolok én is, amikor zavar a dohány füst.

És bár ezt hívják kifejtésnek a megértés érdekében, kevesen tudják, hogy elsőre nem mindig érthető, amit üzen a másik. Te is sok mindent félre értettél az írásomban, de magadat is kijavítottad. Elég sok mindenben azonosan gondolkodunk te a dohányzó és én a nem dohányzó.

És bár a világ nem kettőnkből áll, azért, mert valami tilos, törvénybe foglalt, semmi nem véd valóban attól, h valaki konkrétan a buszmegállóban dohányzik.

A rendőrnek szólsz telefonon, hülyének néz, hogy mire kiér, nem lesz ott semmi. Ezért nem is foglalkoznak vele. Hiába van róla kamra felvétel, nem izgatja őket. Tehát a törvény nem ér semmit.

A dohányzás káros hatásai miatt ráadásul az egészségügy túlterhelt. Ami ahhoz vezet, hogy azok, akik egészségesen élnek, extra terhet viselnek emiatt. És még az ellátásukkor is korlátozzák őket.

Ha valaki öncsonkítást végez, nem indokolt vissza varrni a levágott végtagot. Sőt pszichológiailag kivizsgálásra küldik. A dohány ilyen szempontból nagyon is elfogadottá vált. Nincs semmilyen megkülönböztetés ezen a szinten.

A problémát a passzív dohányzás okozza társadalmi szinten. És nagyon kevés ember figyelmes annyira, hogy ne szél irányba álljon be, vagy ha megkérem, hogy menjen valóban odébb 5 métert és ne a megállóban gyújtson rá, akkor odébb is menjen.

A legtöbb az, aki ilyenkor kikérik magának, hogy ő ott dohányzik, ahol kedve van. És bizony, az a bunkó, aki értelmes és nyugodt hangnemben felhívta a figyelmét a tényekre, hogy a buszmegálló 5 méteres körzetén belül dohányzik és a füst pont azokra száll, akik a megállóban várnak, és ha 4 lépést odébb állna, akkor ezt a problémát meg lehetne oldani.

Volt, aki még fizikailag is bántalmazott ilyen esetben.

Tudod, nem ketten vagyunk a világban, a nyugodt hangnemben szóló nem dohányzó és a figyelmes dohányos.

2019. febr. 17. 09:09
 24/24 anonim válasza:
100%

Milyen hülye érv az hogy az autókat is tiltsuk be akkor? Azért mert az autó káros anyagot bocsájt ki (egyébként nem mindegyik) akkor már nekem is szabad pöfékelnem?

Itt egyébként kis taknyosok cigarettáznak a buszmegállóban, és mikor rosszallóan nézek kb. a pokolba kívánnának, még én vagyok a szemét...

Na ezt nem szabad hagyni!

2019. febr. 18. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!