Számotokra nem felháborító a kötelező hittan?
Vigyázzatok mint mondtok vagy írtok! Isten, Szűzmária és főnökük Orbán mindent lát, mindent hall!!!
Ámen!
Egyetértek.
És kifejezetten sértő az ateistákkal szemben,akiknek a világnézetét nem tartják tiszteletben!
Akinek erre van szüksége menjen templomba!
Csak kötelező ne legyen!
Érdekes módon egyes liberálisok bőszen harcolnak azért kiirtsák a nemi identitás megjelenítését akár már az óvodában, mert majd a gyerek eldönti hogy mi akar lenni.
De eddig egyetlen aktivistát sem láttam azért tüntetni, hogy a szülők ne zárhassák a gyereket a vallásuk ketrecébe.
Adjanak jogot a gyereknek arra, hogy nagykorúként saját maga válasszon vallást, ha úgy gondolja, hogy szüksége van rá.
Ha oktatják is a vallást akkor csakis kívülálló ként valamennyi világvallásról adjanak tájékoztatást a gyereknek mint általános műveltségi tananyag.
Érdekes módon, most se bírtad ki, hogy ne büdösliberálisozz egy jóízűt.
Milyen kötelező hittan?
Sehol nem kötelező!
Egyszerre van Hit és erkölcstan VAGY Erkölcstan óra. VÁLASZTHATSZ – vagyis a szüleid dönthetnek melyikre járj. Hittan óra csak a templomban van vagy olyan egyházi iskolában ahová szabadon dönthettél hogy járni akarsz-e oda vagy sem.
Ha a szüleid hittanra írattak be arról senki más nem tehet, beszéld meg velük!
Igen a vallás arról szól, hogy a gyerek (keresztény, muszlim, zsidó) odaáll a szülő elé, hogy őt bizony nem érdekli ez a vallás és nem kíváncsi arra amiről a hitoktató szónokol. Annyira életszerű.
Csak a liberálisok szokásos kettős mércéjére próbáltam rámutatni. Ha az egyik esetben kiállnak az egyén szabadsága mellett egy másik szerintem hasonlóan fontos sőt még fontosabb ügyben miért nem.
Hol kezdődik a vallásszabadság ? Szerintem ott, hogy ha mindenki saját maga döntheti el, hogy milyen vallást fog követni. Onnantól kezdve, hogy a szülők viszik magukkal a gyereket templomba, hittanra lőttek a gyerek saját döntésében, hiszem mire oda jutna, hogy 18 évesen jogosult dönteni a sorsa felett már tele van a feje mindenféle vallási dogmákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!