Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Számotokra nem felháborító a...

Számotokra nem felháborító a kötelező hittan?

Figyelt kérdés
Komolyan 2019-ben egy tizenéves gyereket kötelezően arra kényszerítenek hogy több ezer éve kitalált meséket tanuljon? Nem lehetne már végre kipaterolni a vallást az oktatásból? Mindenki azt hisz amit akar magában, de nem értem minek oktatni kötelezően. 1000x többet érne ha legalább ilyen felesleges néphülyítő órák helyett elengednék szegény gyereket, aki így is minden nap reggel 8-tól folyamatosan a seggén ül miközben tömik bele a rengeteg felesleges anyagot elavult poroszos oktatással. Legalább az ember gyerekkorára lehetnének tekintettel, elég ha csak a felnőttkorát nehezítik meg. Szerintem.
2019. febr. 3. 23:28
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:
Nem csoda hogy egyre rosszabbul teljesítenek a magyar iskolások nemzetközi szinten. Ember nem létezik akinek marad kedve tanulni 10 éven át napi 9-10 óra seggen ülés és felesleges magolás után és nem utálja meg a tanulást/olvasást/gondolkodást egy életre.
2019. febr. 3. 23:30
 2/38 anonim ***** válasza:
60%
Hát, nem is fogok gyereket vállalni Magyarországon. Szívtan én is eleget az iskolában, most pedig még rosszabb lett a helyzet. Magyarország egyszerűen tönkreteszi az embereket.
2019. febr. 3. 23:33
 3/38 anonim ***** válasza:
29%

Vigyázzatok mint mondtok vagy írtok! Isten, Szűzmária és főnökük Orbán mindent lát, mindent hall!!!

Ámen!

2019. febr. 3. 23:38
 4/38 anonim ***** válasza:
67%

Egyetértek.

És kifejezetten sértő az ateistákkal szemben,akiknek a világnézetét nem tartják tiszteletben!

Akinek erre van szüksége menjen templomba!

Csak kötelező ne legyen!

2019. febr. 3. 23:41
 5/38 anonim ***** válasza:
68%
Majd tanulhattok pelenka dobáló szent récsölről és tiborczról aki fényt visz az életetekbe.
2019. febr. 3. 23:52
 6/38 anonim ***** válasza:
10%

Érdekes módon egyes liberálisok bőszen harcolnak azért kiirtsák a nemi identitás megjelenítését akár már az óvodában, mert majd a gyerek eldönti hogy mi akar lenni.

De eddig egyetlen aktivistát sem láttam azért tüntetni, hogy a szülők ne zárhassák a gyereket a vallásuk ketrecébe.

Adjanak jogot a gyereknek arra, hogy nagykorúként saját maga válasszon vallást, ha úgy gondolja, hogy szüksége van rá.

Ha oktatják is a vallást akkor csakis kívülálló ként valamennyi világvallásról adjanak tájékoztatást a gyereknek mint általános műveltségi tananyag.

2019. febr. 3. 23:54
 7/38 anonim ***** válasza:
61%

Érdekes módon, most se bírtad ki, hogy ne büdösliberálisozz egy jóízűt.

2019. febr. 3. 23:56
 8/38 anonim ***** válasza:
73%

Milyen kötelező hittan?

Sehol nem kötelező!

Egyszerre van Hit és erkölcstan VAGY Erkölcstan óra. VÁLASZTHATSZ – vagyis a szüleid dönthetnek melyikre járj. Hittan óra csak a templomban van vagy olyan egyházi iskolában ahová szabadon dönthettél hogy járni akarsz-e oda vagy sem.

Ha a szüleid hittanra írattak be arról senki más nem tehet, beszéld meg velük!

2019. febr. 3. 23:59
 9/38 anonim ***** válasza:
54%

Igen a vallás arról szól, hogy a gyerek (keresztény, muszlim, zsidó) odaáll a szülő elé, hogy őt bizony nem érdekli ez a vallás és nem kíváncsi arra amiről a hitoktató szónokol. Annyira életszerű.

2019. febr. 4. 00:26
 10/38 anonim ***** válasza:
20%

Csak a liberálisok szokásos kettős mércéjére próbáltam rámutatni. Ha az egyik esetben kiállnak az egyén szabadsága mellett egy másik szerintem hasonlóan fontos sőt még fontosabb ügyben miért nem.

Hol kezdődik a vallásszabadság ? Szerintem ott, hogy ha mindenki saját maga döntheti el, hogy milyen vallást fog követni. Onnantól kezdve, hogy a szülők viszik magukkal a gyereket templomba, hittanra lőttek a gyerek saját döntésében, hiszem mire oda jutna, hogy 18 évesen jogosult dönteni a sorsa felett már tele van a feje mindenféle vallási dogmákkal.

2019. febr. 4. 00:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!