Miért lett kötelező a hittan és erkölcsi nevelés az iskolákban?
Nyilván vannak olyan gyerekek is, akik nincsenek megkeresztelve, vagy nem hisznek istenben.
Miért kell rájuk erőltetni ezeket?
Erkölcsi nevelés. Ezeket a gyerekeket már úgysem lehet tökéletes gyerekekké formálni. A média és műsorai úgyis másféle (rosszabb) erkölcsi nevelést ad nekik.
Visszamegyünk a kommunizmusba.
Mikor kell az Eu-s tagállamok 12 nyelvét megtanulni?
A nagyobb fejek szerint reformosítás jön! Orbán Viktor szerint, ezeket az órákat, mint hittan, erkölcsi nevelés kötelező megtartani.
Új világ jön!
Ha az embereknek is kötelező lesz hittant, erkölcsi nevelést tanulniuk (csak más lesz a neve, mert mi mégis idősebbek vagyunk), minket nem tudnak annyira átalakítani.
Engem nem tudnak a hittanra rávenni. Én nem hiszek istenben és kész! Ha ellenkeznék, börtön járna érte?
Amiért a közoktatásból köznevelés lett.
Az állam államosította a gyereknevelést.
A hittan oktatástól nekem is kinyílik a bicska a zsebembe. Hol van itt az egyház és az állam szétválasztása. Ez csak a sok hívő szavazatára hajaz.
Az erkölcs oktatás lehet hogy jó dolog, valami kevés hátha ragad a gyerekekre az emberségből. Persze annyi ér az egész, amennyi az oktatók át tudnak adni meggyőzően belőle. Tartok tőle, hogy azok az órák is át fognak alakulni hittanná, hátha sikerül új híveket verbuválni. A katolikus papok mentalitását ismerve lesznek megalázások is.
Mert a Horthy- rendszerben is kötelező volt.
Azt viszont még nem hallottam, hogy melyik vallás hittételeit kell tanulni a gyerekeknek?
Iskolás koromban mindenkinek a saját hittanórájára kellett járni. A katolikusoknak, reformátusoknak, evangélikusoknak, zsidóknak volt külön-külön hittanórájuk. Más vallásúaknak a katolikus hittanra kellett járni.
Nem a kommunizmusba megyünk vissza, hanem a 70 évvel ezelőttibe.
Mert most amellett, hogy nagymagyarkodunk, még valami bődületesen erkölcsösek és hívők is lettünk hirtelen.
Nyilván az egyház már elfelejtette, hogy Orbán hogyan gúnyolta őket korábban a Parlamentben...
Mégis mi a baj az erkölcstannal?
Manapság az emberek nagy része nem tudja megkülönböztetni a jót és a rosszat, legalább a fiataloknak megpróbálják megtanítani, hogy 20-30 év múlva elkezdhessen kialakulni egy normális értékrendű társadalom. Talán rájönnek, hogy nem érdemes a hülye szappanoperákat nézni. Ettől nem szarabb, hanem jobb lesz a társadalom, persze csak sok idő után.
Micsoda baromság az, hogy "Ezeket a gyerekeket már úgysem lehet tökéletes gyerekekké formálni."? Ezt már nem is kommentálom.
És mi a baj a hittannal? A szülők 52%-a ezt választotta, 48% az erkölcstant, pedig nincs senki "rákényszerítve". Egyébként meg a keresztény vallás alapjait eddig is mindenkinek megtanították a történelem, irodalom és rajzórákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!