Kormánypártiak miért annyira dühösek, miközben 2010 óta ők vannak hatalmon?
Majdnem végig kétharmaddal, szinte minden hivatalos szerv a kormánypártok kezében. Teljesen stabilnak és bebetonozottnak tűnik a hatalmuk. A migráció most épp századára csökkent a 2015-ös csúcsidőszak óta. Mitől félnek, mi miatt dühösek mégis folyamatosan a kormánypárti szavazók?
(Megjegyzés: a kérdés nem tőlem származik, Obama tette fel ugyanezt a kérdést a Trump-szavazóknak: https://www.youtube.com/watch?v=k-kJO7yAuGU)
Obama nem ezt a kérdést tette fel, mert Trump még csak 2 éve van hatalmon, nincs kétharmada, a migráció pedig épp az elmúlt hónapokban erősödött fel igazán (Mexikó felöl).
Értem, hogy megpróbáltál párhuzamot vonni, de rossz eszközt választottál. :)
Korrekció: Bocsánat, a kérdésben összemostam a kormánypárti politikusokat a kormánypárti szavazókkal, mint ahogy Obama is elkövette ezt a hibát a linkelt videóban. Természetesen nem a szavazók vannak hatalmon 2010 óta, hanem a párt, amelyre szavaztak.
A kérdésem mindkét csoportra vonatkozik, bár a motivációk nyílván különbözhetnek egy egyszerű választópolgár és egy politikus esetében.
Már miért lennének dühösek a kormánypárti szavazók?
Én nem vagyok dühös és a környezetemben levő kormánypárti szavazók sem dühösek. Jókat röhögünk rajtatok ahogy kínlódtok - itt is - és ennyi.
a baloldal mindig imád fröcsögni, hogy a jobboldal nem szereti a demokráciát, nem tudja elfogadni a többség döntését
aztán amikor ellenzékbe kerülnek, akkor puccsolnak, bojkottálnak, sztrájkolnak...
Szerintetek nekem ellenzéki szavazóként mi közöm van az ellenzéki pártokhoz, milyen közvetlen érdekem fűződik ahhoz, hogy győzzenek?
Ők nem az "övéim", ellentétben azzal, ahogy kormánypárti szavazók viszonyulnak a kormányhoz. Sokuk kifejezetten irritál. Nem ragaszkodom senkihez, nem sztárolok senkit. Csak azt gondolom, hogy nem egészséges, ha bármilyen erő túl sokáig van hatalmon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!