Mit szóltok, hogy Schmitt Pál lett az új köztársasági elnök?
Ennek a tisztségnek pont az lenne a lényege, hogy valami felügyelet legyen a kormányon! Bár a 2/3-ad miatt így is tökmindegy, mert ha mondjuk pártfüggetlen lenne a közt.elnök és pl visszaküldene egy törvényt, akkoris megszavazná az "Országgyűlés" !
Azonkívül ezt még Fideszes berkeken belül se mindenki támogatta!
Sólyom László megtestesítette a harmadik Magyar Köztársaságot, a magyar jogállamot, hiszen az AB elnöke volt, kiváló alkotmányjogász. Szerintem azért felemás a megítélése, mert igyekezett kideríteni, hogy mik e jogkör (a köztársasági elnöki tisztség) határai, több kevesebb sikerrel.
Hogy Schmitt milyen lesz? Valószínűleg semmilyen, úgy fognak a keze alatt átmenni a törvények, mint az ember belein a szar cifrafosáskor... Szóval én nem örülök, hogy pártember került ebbe a (bárki bármit mond) fontos pozícióba.
tegnap 09:49
"Ennek a tisztségnek pont az lenne a lényege, hogy valami felügyelet legyen a kormányon!"
Nem. Ez a tisztség ceremoniális.
"Azonkívül ezt még Fideszes berkeken belül se mindenki támogatta!"
263 szavazatot kapott, az összes fideszes képviselő szavazatát. Hogy a "berkekben" mi történt, azt nem tudom - nyilván te viszont alaposan átlátod a Fideszt mint szoci szimpatizáns, aki a közelében sincs a fidesznek vagy fideszeseknek...
tegnap 20:04
"Szóval én nem örülök, hogy pártember került ebbe a (bárki bármit mond) fontos pozícióba."
Csak Göncz Árpád SZDSZ-pártembernek örültél, ugye?
Szerintem Sonata-nak igaza van. Visszafordult, most meg már le se sz.rja senki, hogy mi történt.
Át kellett volna menni, aztán vagy visszatoloncolják, vagy előállítják. Mindegy, mert annak lett volna visszhangja, nem lehet elmismásolni, mint ahogy a visszafordítással tették.
íme a haveri köre... sztem mindent elmond
"A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:31"
Végre valaki aki még nincs elvakítva ;)
Sólyom László kiváló alkotmányjogász, és volt a AB elnöke is. dr. Schmitt Pál életrajzában még a jog szó sem található, de az a lényeg, hogy amióta a fidesz tagja, azóta van valami fogalma arról, hogy mi is az a törvényjavaslat.
Életrajza:
Mondhatni szép kilátások:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!