Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van itt olyan, akinek sikerült...

Van itt olyan, akinek sikerült magát kivonnia az politika állandó hatása alól?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben megelégeltem, hogy a csapból is a politika folyik. Bekapcsolom a tévét: politika. Felmegyek az internetre: politika. Lemegyek a metróba, plakátokon: politika. Ingyenes újság: szintén. Ismerőssel beszélgetek: megint csak a politika. Néha úgy érzem, ahhoz, hogy egyáltalán ne legyen hatással az életemre el kellene bújnom a föld alá. Az lenne a kérdésem, hogy van-e itt olyan, akinek sikerült elérnie, hogy ne kelljen nap, mint nap szembesülnie a politikàval? Hogyan tudja magát távoltartani tőle? Köszönöm az értelmes válaszokat! F

2019. febr. 2. 10:22
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

"Kiköltöztem az országból"

És ez mennyiben válasz a kérdésre?

Legfeljebb abban az esetben, ha valami néptelen tajgára, vagy brazíliai őserdőbe költöztél, mert akkor tényleg sikerült a politika alól kivonni magad.

De valószínűleg nem így történt, mert most is itt vagy egy magyarországi politikai oldalon.

2019. febr. 2. 12:16
 12/31 anonim ***** válasza:
Igen, Nincs tv-m, a híreket csak ímmel-ámmal olvasom, az emberek ellentétes véleményei nem érdekelnek.
2019. febr. 2. 12:26
 13/31 A kérdező kommentje:

#7 Nem akartam válaszolni, de végül úgy döntöttem, hogy inkább mégis.

"1. az idióta, aki sajnos túl buta, hogy értse

2. az ostoba, aki úgy dönt, hogy nem akarja érteni és hagyja, hogy mások döntsenek helyette"

1. Az a baj, hogy Te is azt hiszed, hogy értesz hozzá, mint ebben az országban mindenki. Ezért van az, hogy az egyikből Fideszes lesz, a másikból nem és már ki is alakult a két tábor, megint lehet gyűlölködni, mint anno (MDF vs MSZP). A lényeg, hogy az emberek meg legyenek osztva, mert elhitetik velük, hogy a másik nézetei rosszak és csak ő ért mindenhez. Hogy miért? Mert a magyar egyszerűen szeret gyűlölködni. Nem bír a vérével, mindig kell neki egy ellenségkép és ezt jól ki is használják a politikusok, vezetők, nagyhatalmi emberek.

2. Lásd első. Te sem értesz hozzá, csak azt hiszed, mint az emberek többsége, mert elhitetik veled, mint ahogy azt is, hogy van választásod, hogy Te döntesz. Ez soha nem volt így és soha nem is lesz így.

Véleményem szerint az az okos és bölcs ember, aki átlát a szitán és nem hagyja, hogy megvezessék. Itt is és az élet számos más egyéb területén.

2019. febr. 2. 12:29
 14/31 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
67%

Gyerekkorom óta napi szinten figyeltem a híreket, de mostanra elegem lett, annyira negatív már az összes és csak rémisztegtni tudnak (oldaltól függetlenül).

Kellett hozzá egy kis akaraterő, de nyár óta nem megyek fel híroldalakra (vagy csak ritkán), tévém már régóta nincs. Azóta kevésbé szorongok. Persze nem tudod teljesen kizárni az életedből, innen-onnan úgyis megtudsz híreket, de sokkal jobb így.

2019. febr. 2. 12:33
 15/31 anonim ***** válasza:
66%

11-es.

Akkor átfogalmazom. Igen, sikerült kivonnom magam a MAGYAR politika állandó hatása alól, mivel már nem élek Magyarországon.

2019. febr. 2. 12:37
 16/31 anonim ***** válasza:

Eljöhet az a pont egy ember életútján amikor azt mondja, elég volt.

Nem butaság, és hozzánemértés függvénye.

Azt tapasztaltam, hogy olyan boldog ember, aki politizál, olyan nincs a földön. Sok a rossz, de ha a baleseti osztályon dolgozol, akkor hozzá keéé szoknod a vérhez. Megszokod, vagy megszöksz.

2019. febr. 2. 12:53
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem sikerült!

Megismétlem:

Most is itt vagy egy magyarországi politikai oldalon.

De ha neked fontos a hit, hogy nem érdekel a magyar politika és kivontad belőle magad, akkor legen!

Én ezen nem vitatkozom.

2019. febr. 2. 13:09
 18/31 anonim ***** válasza:
51%

Attól, hogy kommentelek itt, még nem jelenti azt, nem sikerült kivonnom magam a magyar politika hatása alól.

Neked viszont nem fog sikerülni, amíg Magyarországon élsz. Mivel a politika hatással van az egész életedre:

-A fizetésedre.

-Adókra.

-Lakhatási kérdésekre.

-Adókedvezményekre.

-Korrupció létére vagy legalábbis a mértékére.

-Propaganda létére vagy legalábbis a mértékére.

stb.

2019. febr. 2. 15:06
 19/31 anonim ***** válasza:
75%

Nem az állandó hatása alól vontam ki magam, de korántsem úgy élem meg a mindennapi politikai életet, mint korábban. Eleinte azért olvastam minden nap, mert érdekelt. Utána meguntam, hogy mindig ugyanaz megy mindkét oldalon, és bosszantott és farasztott. Utána eljutottam arra a szintre, hogy a mindennapi része nem érdekel, mert mindig ugyanaz megy pepitaban. Tehát azt a fajta bosszúságot felváltotta egy nemtörődömség. Hangsúlyozom, nem az nem érdekel, mi van és lesz az országban, hanem a kis politikai történések. És sokkal jobban érzem magam tőle.

Mit csinálok? TV nincs itthon. Neten nem nyitok meg egyetlen hírmédiumot sem. Hétvégente megnézek egy híradót szüleimnél. Biciklivel járok (metró és társain lévő hirdetéseket elkerülöm). Facebookot csak Messenger-re használom telón. Így engem nem ér semmilyen hatás. Szerintem te is fel tudod mérni azokat az közvetítő helyeket, ahol ez a hatás ér. Kerüld el akkor tudatosan! Persze azt hiszem, ehhez el kell érni a "nem érdekel ez a mindennapos nyűglődés" szintet. Szerintem akkor már észre sem fogod venni pl. a hirdetéseket.

2019. febr. 2. 15:28
 20/31 anonim ***** válasza:
67%
Van. Én évente levágok két malacot amit felfüstölünk, van 50 tyúkom amik tojnak, tavasszal keltetünk 100 csirkét, amit kilós korában levágunk és van egy 500nm-es kertem amiben a családnak minden megterem. Fúrott kútról megy a lakás, és a németektől ingyen elbontott napelemről.
2019. febr. 2. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!